11. 9. 2012

Webseriály, které stojí za to sledovat

Dnes jsme se vám v rámci spolupráce s portálem VideaČesky.cz rozhodli představit několik webseriálů, které by rozhodně neměly uniknout vaší pozornosti. Žánrů je zastoupeno více a svého oblíbence by si tak měl najít téměř každý. Neděste se, nikdo vám nic nutit nebude, není ale na škodu si připomenout několik kousků, které leží ve stínu těch, co jsou produkovány přímo televizemi. Mnoho lidí webseriály neprávem přehlíží a my si myslíme, že to je (minimálně v některých případech) poměrně škoda. Seriály jsou seřazeny abecedně a u každého je vždy odkaz na profil na SerialZone a také na stránku na videa česky, kde lze seriál sledovat s českými titulky a zdarma (a legálně). Samozřejmě si nezapomeňte seriály nasázet hezky do watchlistu a následně epizody ohodnotit! :)

Aidan 5

Děj tohoto webseriálu se odehrává budoucnosti. Hlavním hrdinou je detektiv, který se snaží vyřešit vraždy vlastních klonů. Příběh je vyprávěn pomocí unikátního spojení hraných a kreslených scén.

Příběh je založen na ději krátkometrážního filmu s názvem AIDAN 5, který získal ocenění na různých festivalech. Obsazení tvoří dobrovolníci, kteří se rozhodli přivést na obrazovku zajímavý kriminální sci-fi trhiller. Zda se jim to povedlo, musíte posoudit sami. Netradiční zpracování dává projektu rozhodně šťávu a nudit se nebudete.

Bite Me

Říká vám něco web machinima.com? Měl by. Je to totiž zdroj naprosto neuvěřitelných projektů a mezi ty nejznámější právem patří právě Bite Me (nebo třeba Mortal Kombat Legacy). O co se jedná? Vypukne choroba, nastane nouzová situace a tři hráči počítačových her – Jeff, Mike a Greg – se ocitnou ve městě plném zombie. Teď musí položit ovladače a vypnout Deadrising 2, protože začíná boj o přežití! Pokud se jim během toho podaří udělat dojem na sexy sousedku, tak jedině dobře.

Pro milovníky zombie tématiky, geeky a obecně ty, kteří můžou šibeniční humor, se jedná téměř o povinnost.

Continuum

Hned na začátku pro jistotu upozornění – ne, nejedná se o kanadský stejnojmenný seriál. Děj je skutečně diametrálně odlišný. Nádherná dívka se probudí na kosmické lodi bez jakýchkoliv vzpomínek na to kdo je, kde je a co má za úkol. Jejím průvodcem po probuzení je jen záhadný řídící počítač. Jak se mladá hrdinka vyrovná s nastalou a nečekanou situací? Jak bude reagovat? První řada končí poměrně otevřeně, ale druhá je už na cestě, takže se nemusíte bát, že byste se nedozvěděli, jak to celé dopadne.

Fallout: Nuka Break

Jak již z názvu vyplývá, seriál se odehrává ve fiktivním světě Falloutu, který byl vytvořen pro účely stejnojmenné herní série. Děj videoher i seriálu se odehrává v tzv. Pustině, již obývá zbytek zdecimovaného lidstva po tragické Velké válce. Hlavním cílem lidské rasy je přežít a nastřádat si co nejvíce zátek od lahví delikátní Nuka Coly, které se používají jako platidlo.

Před pár lety byl fanoušky herní série z Wayside Creations vytvořen fanouškovský film. Tento snímek byl natolik úspěšný, že se stejní tvůrci rozhodli vytvořit rovnou celý webseriál s hrdiny z filmu.

V šesti epizodách se tedy budeme potkávat s ňoumou Twigem, sexy otrokyní Scar a prohnaným ghúlem Benem. Ti všichni se snaží přežít v nehostinné Pustině, ale jednoduché to rozhodně nebude.

H+

Příběh tohoto sci-fi seriálu je zasazen do nepříliš vzdálené budoucnosti. Díky implantátům pozbývá většina dnešních elektronických hraček smyslu, člověk se pouze za pomoci technologie a vlastní mysli dokáže připojit na internet, komunikovat s dalšími lidmi a podobně. V jednu chvíli však dojde k nehodě, při které díky napojení na síť během okamžiku zemře téměř třetina lidstva. Lidská rasa se musí vypořádat s novou situací, kterou tato tragédie přináší. Dosavadní závislost na dané technologii nemůže pokračovat, nebezpečí je příliš vysoké. Jakým způsobem se společnost s touto apokalypsou vyrovná? Dokáže si poradit a nalézt cestu k řešení, k vlastnímu přežití?

Fanoušci autorům vytýkají příliš krátké epizody, přesto ale seriál rozhodně stojí za pozornost. Je naznačeno několik dějových linií a sledovat jejich vývoj je napínavé.

JourneyQuest

JourneyQuest je komediální dobrodružství odehrávající se ve fantasy světě Fartherall. Sleduje věčně rozhádanou partu dobrodruhů, kteří se snaží najít a následně zničit mýtický Meč bojování. Seriál vypráví o mnoha útěcích, ale také o neopětované lásce, žhnoucí vášni a pochybném hrdinství. Svět Fartherall kromě zmíněných hledačů obývají také inteligentní orkové, neschopní čarodějové či svaté zombie.

Pokud se řadíte mezi fanoušky fantasy a dobrého humoru, tenhle kousek vám ujíst prostě nesmí. V tuto chvíli je k dispozici již 14 dílů s českými titulky, takže neváhejte!

Video Game High School

Video Game High School je vysněným projekt provozovatelů úspěšného Youtube kanálu „freddiew“, na kterém autoři Freddie Wong a Brandon Laatsch každý týden vydávají akčně zaměřené video na nějaké téma. Prezentují v nich své schopnosti zacházet se speciálními efekty za malé peníze. VGHS je jejich prvním „dlouhotrvajícím“ projektem, na který peníze shánějí s ​​pomocí fanoušků.

Děj se odehrává v blízké budoucnosti, kdy všichni budou hrát videohry, protože eSport bude největším sportem na Zemi. Ti nejlepší z nejlepších se pak dostanou na Video Game High School.

VGHS je akčně / komediální web seriál o přátelství, prvních láskách, ale zejména o perfektních „headshotech“. Sledujeme příběh mladého FPS (akční hra z vlastního pohledu) hráče Briana, jehož život uvízl v malém městě, ale to se náhle změní, když ho přijmou na vysněnou školu – VGHS. Brian se zamiluje, ale i zaplete a udělá si nepřátele. Skončí jeho sny v troskách dříve, než vůbec začnou? Nebo se mu podaří je vyřešit a stane se mistrovským hráčem, k čemuž byl předurčen?

Zapomněli jsme na nějaký geniální webseriál? Zaujaly vás výše zmíněné? Sledujete některý z nich pravidelně? Podělte se o své postřehy a názory v diskuzi!

Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře24zobraz všech 24 příspěvků
zipacna

zipacna

Děkuju moc.
před 11 roky
zipacna

zipacna

Na hodnocení ostatních nikdy nekoukej. Mě se to líbí, ale tobě třeba nemusí. Myslím, že není problém...
před 11 roky
Odyssea

Odyssea

jo jasně :D myslela jsem to tak, že máme hodně podobný vkus, takže je hodně pravděpodobné, že se mi to...
před 11 roky
Další články k tématu