25. 9. 2012

Piloty: Intelligence, Miss Most Likely, Fargo

Ingelligence

Scénárista North Country Michael Seitzman prodal v letošní sezóně již druhé drama. Projekt Intelligence, který koupila stanice CBS, je založena na nevydané knize Dissident od Johna Dixona.

Děj se soustředí na muže, jehož dar je zároveň prokletím. Má ve svém mozku zabudovaný přísně tajný experimentální mikročip, který z něj dělá nejmodernější počítač ve způsobu vidění a zpracování informací.

Do produkčních kreditů se řadí ABC Studios, sám Seitzman a Tripp Vinson (Red Dawn).

Zaměření Intelligence, které obsahuje i procedurální element, je podobný dvěma současným CBS dramatům – Person of Interest, kde se dvojice snaží předcházet zločinům pomocí špičkového počítačového programu, a Unforgettable (Vzpomínky), kde má hlavní protagonistka netypické duševní schopnosti – pamatuje si všechno.

Intelligence je druhým Seitzmanovým projektem. Již dříve jsme informovali, že vyvíjí Cleopatru, kterou si objednala stanice NBC.

Fargo

Do třetice přicházíme s projektem pro kabelovku FX. Joel a Ethan Coen přenášejí jeden z jejich charakteristických filmů do televizního světa. Stanice FX s autory uzavřela smlouvu o vytvoření seriálové podoby Fargo.

Fargo je hodinový projekt vzdáleně inspirovaný komediálním krimi dramatem bratří Coenů z roku 1996. Coenovi budou připojeni jako producenti, stejně jako tvůrce My Generation Noah Hawley.

Ve filmu Fargo hrála Frances McDormand těhotnou velitelku policie v Minnesotě, která sleduje stopu dvou kriminálníků, které si najal prodejce automobilů na únos své ženy.

Tento nezávislý film získal sedm nominací na oskara a vyhrál dvě sošky – scénář a hlavní ženskou roli. Bratři kromě Farga vyhráli další tři Oskary za film No Country For Old Men (Tahle země není pro starý).

Miss Most Likely

Poté, co se loni dostala až do pilotové fáze, se nyní Mandy Moore vrací. Spolu se studii 20th Century Fox TV a 21 Laps/Adelstein vytvořila nový komediální projekt.

Stanince ABC si objednala projekt Miss Most Likely, pocházející z pera scénáristy Riche Appela. Moore zde bude hrát osmadvacetiletou dívku, která jako první utekla z domova do velkého města, aby konečně mohla začít žít život, jaký vždycky chtěla. Bohužel pro ni se ale její rodina rozhodne utéct s ní.

Apple, který nyní produkuje The Cleveland Show, bude produkovat spolu s Moore, Adelstein a Becky Clements.

Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Nikuska181

Nikuska181

Intelligence a Miss Most Likely ma zaujalo.
před 11 roky
Maarti

Maarti

Něco s Mandy Moore by bylo fajn :)
před 11 roky
aislinn

aislinn

Taky vám Intelligence připomíná Chucka? :)
před 11 roky
Další články k tématu