23. 10. 2012

Střípky: Prodlužování a rušení 2.0

Teroristé opět vyhráli

Stanice Showtime se rozhodla. Ona to vlastně ani nebyla moc těžká volba, nebylo moc o čem přemýšlet. Seriál Homeland, který sklízí úspěch všude, kudy chodí (kde se vysílá), byl obnoven pro dvanáctidílnou třetí sérii.

Zpráva se objevila včera večer jen pár hodin poté, co byla zveřejněna sledovanost nejnovější epizody. Ta byla dosud vůbec nejsledovanějším dílem tohoto vítěze Emmy – k obrazovkám kvůli ní usedlo 1,75 milionů diváků.

„Výhry v různých kategoriích cen Emmy rozhodně předpověděly skvělou druhou sérii,“ řekl prezident Showtime David Nevins. „Scénáristé, herci i štáb pokračují ve vytváření pozoruhodně zábavné a zběsilé jízdy a divácká obec se týden co týden zvětšuje. Nemůžeme se dočkat toho, až publikum uvidí, co ještě odkryje zbytek druhé série.“

A co vy? Jak se vám zatím druhá série líbí? Jste rádi, že se Homeland vrátí i příští rok?

Soukromá ordinace se uzavře

Ve smršti obnovovacích střípků se objevila také jedna smutná zpráva. Současná série lékařského Private Practice bude poslední.

Tvůrkyně seriálu Shonda Rhimes vydala před několika dny oficiální oznámení, ve kterém zmínila, že rozhodnutí o ukončení seriálu po třináctidílné šesté sérii přišlo po řadě diskuzí a debat.

Hlavní hvězda seriálu Kate Walsh již dříve oznámila, že se po šesté sérii do seriálu již nevrátí. Nicméně se tenkrát v rozhovoru zmínila, že si osobně myslí, že show bude pokračovat i bez ní. Kromě toho si také nechala zadní vrátka pro možnost vrátit se do Grey's Anatomy (Chirurgové). „Popravdě, to závisí na Shondě. Nechci tam být nastálo, ale ani by mi nevadilo občas tam zaskočit, obzvlášť pokud by pro Addison přichystala dobrou dějovou linii,“ řekla herečka.

Oficiální vyjádření Shondy Rhimes o zrušení PP:

Jsem smutná z toho, že musím říct, že PP ukončí svůj běh po epizodě 613. Byla ohledně toho spousta diskuzí a debat, nakonec jsme se ale se studiem shodli, že se seriál blíží do cílové rovinky. Všichni jsme nesmírně pyšní na tento seriál a zejména na tuto sérii, kde jistě diváci objeví nový kreativní přístup. Nemůžu se dočkat, až to uvidíte.

Konec je srdcervoucí. Jsem velmi šťastná, že jsem mohla psát pro tyto postavy a vyprávět tyto příběhy. Opravdu si myslím, že mě tento seriál jako scénáristku a tvůrkyni mnoho naučil. A samozřejmě je tu rodina, štáb a herci, lidé, kteří se za posledního pět a půl roku velmi sblížili. Ne každý seriál se dočká více než sta epizod a my jsme neskutečně pyšní, že se nám to podařilo. Moc děkujeme všem, kteří s námi za uplynulých šest let trávili každý týden hodinu času. Znamená to pro nás svět.

Děkujeme vám.

Druhá série pro Coppera

Copper, první originální skriptový seriál stanice BBC America a zároveň nejsledovanější show na této stanici, byl obnoven pro druhou sérii.

Kromě obnovení si stanice zároveň objednala také více epizod. Druhá série bude mít třináct dílů.

K obnovení se vyjádřil generální manažer BBC Worldwide America Perry Simon: „První originální seriál stanice BBC America, Copper, nám dokázal, že se ke stanici perfektně hodí. Naši diváci z něj udělali nejsledovanější dramatický seriál naší stanice a první díl byl nejsledovanějším pilotem v celé naší historii. Produkce v čele s Tomem Fontanou, Willem Rokosem, Barrym Levinsonem a Christinou Wayne spolu s herci z obou břehů perfektně ztvárnila New York City v roce 1864. Nemůžeme se dočkat, až začneme pracovat na druhé sérii.“

Kromě toho, že se v roce 2013 vrátí Copper, BBC America chystá také druhý originální výtvor – seriál Orphan Black v hlavní roli s Tatianou Maslany. Seriál je v současnosti ve stádiu produkce a bude mít premiéru na jaře 2013.

Opička Crystal je bez práce.

NBC zrušilo svou potápějící se novinku Animal Practice. Mezeru v programu zaplní od 14. listopadu druhá série komedie Whitney.

Animal Practice začalo slibně. První epizody v srpnu těžily z mocného „předskokana“ – z olympijských her. Potom ale tato komedie s Justinem Kirkem začala jít ke dnu. Pátou epizodu sledovalo již jen 3,8 milionu diváků s ratingem 1,0 v klíčové skupině 18–49 let. Ač se to zdá k nevíře, středeční společník seriálu, Guys with Kids, se zatím drží nad vodou.

Whitney měla mít původně premiéru tento pátek společně s Community, ale NBC před týdnem oznámilo, že si oba seriály nechává v záloze pro případ, že by musely nastat změny v programu. (Tadá!)

Animal Practice odvysílá svou poslední epizodu 7. listopadu. V této sezóně je to druhá zrušená novinka.

Zrušení AP je špatnou zprávou nejen pro fanoušky, ale také pro komika Adama Goldberga. Ten si měl v seriálu zahrát právníka ve fiktivním právnickém dramatu Laws of the Jungle, na kterém jsou Angela a opička Rizzo závislí. Tak snad někdy příště…

Realitky stále válí

Stanice FOX si objednala třetí sérii pěvecké reality show The X Factor. Rozhodnutí včera oznámil prezident zábavní sekce Fox Broadcasting Company, Mike Darnell.

„V této sérii vzal Simon a producenti X Factoru už tak silnou show a udělali z ní něco absolutně fantastického,“ řekl Darnell v oficiálním vyjádření. „Změny ve formátu fungují, soutěžící jsou neskutečně talentovaní a nové porotkyně Britney a Demi, spolu se Simonem a L.A., přinesly neskutečnou zábavu a skvělou chemii v porotcovském panelu. Fanoušci je milují. Věříme této show a jsme nadšení, že se nám za rok vrátí se třetí sérií.“

Zatímco The X Factor je v USA poměrně nováček, to taková America's Next Top Model (Amerika hledá topomodelku) se dá považovat již za hotového veterána.

Stanice CW minulý týden oznámila, že se Tyra Banks a spol. vrátí v létě 2013 s úctyhodným dvacátým cyklem.

Nová série ovšem přinese twist! Poprvé za celou historii soutěže se zde představí také mužští modelové! Máme se rozhodně na co těšit.

Aby těch nových řad nebylo málo…

Podpalte gril, protože se v menu objevilo zase více Bobových burgrů.

Stanice FOX obnovila svůj animák Bob's Burgers pro čtvrtou sérii s dvaadvaceti epizodami.

Tato zvláštní komedie byla letos nominována na cenu Emmy. Tvůrkyně Loren Bouchard tehdy žertovala, že tato nominace zkomplikuje plány na zrušení seriálu.

V oficiálním prohlášení se šéf zábavy Kevin Reilly vyjádřil: „Milujeme Boba. Jsme pyšní na to, jak se za poslední tři roky seriál vyvíjel. Přes to neztratil svůj jedinečný hlas a své jádro. Víme, že to nejlepší má pro Bob's Burgers ještě přijít. A fanoušci budou spokojení.“


Co vám udělalo největší radost? Koho byste rádi viděli v seznamu obnovených a koho byste naopak hned poslali do seriálového nebe?

Nezapomeňte sledovat naši pravidelně aktualizovanou tabulku Zrušeno/prodlou­ženo, ať vám opravdu nic neunikne :)

Úderná hláška pro podporu sdílení. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře21zobraz všech 21 příspěvků
ragelly

ragelly

Já nesleduju nic :D
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

to říká redaktorka serialzone? :D
před 11 roky
ragelly

ragelly

"Nic" je asi trošku nepřesný výraz, no :D Tak redaktorka.. úkolem je, aby lidi nepoznali, že...
před 11 roky
Další články k tématu