5. 11. 2012

Stargate: Universe česky!

Jestliže pozorně sledujete české SciFi weby, přesněji řečeno SG-Portal, tak už možná víte, že stanice Nova se po více než roce a půl od zakoupení práv konečně dostala k dlouho očekávané Stargate: Universe.

Český název

Studio se vyjádřilo k českému názvu, který mohli ovlivnit i fanoušci v anketě na výše zmíněném webu. Nejvíce hlasů získal název Hvězdná brána: Universe. Kvůli překladům obou předchozích seriálů do češtiny musí být přeloženo i SGU, takže tento návrh byl nesmyslný a zamítnut.

Dále pak byly k dispozici názvy jako Hvězdná brána: Destiny, Hvězdná brána: Vesmír a jiné. Nakonec byl vybrán název Hvězdná brána: Hluboký vesmír

Dabing

Ano, jména dabérů jsou už taky uvolněna. Režisér Ivan Holeček se snaží vyjít fanouškům vstříc a dělá, co je v jeho silách, aby dabing byl co nejlepší. Dabéry se snažil dodržet podle návrhů z dabingfora, což se v podstatě povedlo, pouze dvě postavy dabuje někdo jiný. Co nás fanoušky nepotěšilo, bylo oznámení jiných dabérů pro postavy plk. Samanthy Carterové a Dr. Daniela Jacksona. Kvůli omezenému rozpočtu se nepodařilo Davida Prachaře a Simonu Postlerovou přesvědčit.

Obsazení

Premiéra

Tak jsme se tím prokousali a teď k tomu důležitému – kdy nastane den D? Víme i tohle, vysílání prvního dílu s názvem „Vzduch, část 1.“, je naplánován na 12. prosince. Seriál poběží na televizním kanálu Fanda.

Za poskytnuté informace děkujeme serveru SG-Portal.eu

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
Odyssea

Odyssea

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
adam16

adam16

Mne skôr hviezdna brána: destiny.
před 11 roky
pedos

pedos

Nevím kdo přišel na ten název"Hluboký vesmír",asi někdo kdo to slyšel u Star...
před 11 roky
Odyssea

Odyssea

jj, všem to zavání Star Trekem =D ale řekni mi, jak bys chtěl přeložit Stargate Universe do nějakého...
před 11 roky
Další články k tématu