23. 11. 2012

NBC toho zase navařila... díl první

NBC toho zase navařila... díl první

Televizní stanice se pomalu začínají poohlížet po projektech, kterými by oblažily diváky v nové sezóně, a tak jim nadělují útržky informací o tom, na co by se mohli těšit. Dnes se podíváme na stanici NBC a první část toho, co jsme od nich zachytili.

NBC letos válí svým nadprůměrně sledovaným seriálem Revolution a hojí si tak rány po téměř waterlooském loňsku. Ostatní seriály nejsou přijímány úplně negativně, a i přestože byla stanice nucena zrušit Animal Practice, dá se prozatím mluvit o úspěšně nastartované sezóně. Jenže na druhou stranu si tím stanice nasadila nemálo vysokou laťku a dozajista se bude chtít číslům z letošní sezóny v té příští přiblížit, ne-li je překonat. Tak se pojďme podívat, co si na nás stanice chystá a z čeho bude vybírat.

S vysokou to dotáhnete leda na kurýra. Mafiánského.

Přestože kabelovka AMC vesele prodloužila svou hitovku Hell on Wheels, její tvůrci Joe a Tony Gaytonovi už v ní zainteresovaní nebudou. Odpočinek je ale nečeká, protože nabídli stanici NBC své služby a ta jich využila. Odkoupila od nich zatím nepojmenovaný projekt.

O co tedy jde? Projekt, který bude produkovat 20th Century Fox TV a 21 Laps/Adelstein Prod., sleduje osudy Kylea Jonese, čerstvého absolventa vysoké školy, který nemůže sehnat práci, takže se uvrtá do práce pro místního bosse. Ten nemůže z místních mafiánů vyrazit peníze. Poté, co Kyle všechny přechytračí a doručí peníze svému bossovi, dostane od něj nabídku na práci v jeho organizaci.

Abe Lincoln na plátně, George Washington v televizi

Hned po uvedení Spielbergova trháku Lincoln bylo lidem od televize jasné, že na tomto tématu by se dalo slušně vydělat. Nelenili a inspirováni touto historickou freskou vykoumali, že by nebylo od věci oprášit starého dobrého amerického prezidenta číslo 1.

A zdá se, že to s tímto projektem se sterilním pracovním názvem „George Washington“ myslí opravdu vážně. V Americe patriotická témata táhnou a právě úspěch výše zmíněného filmu pootevřel spoustu vrátek realizaci tohoto seriálu. Nic sice ještě není jisté, ale scénář bude mít na starost David Seidler, chlap, který může za Oscarem oceněný scénář ke Králově řeči. To ale není konec všeho plánování. Seidler sám se ujme scénáře, který bude psát podle bestselleru a Pulitzerovou cenou ověnčené biografie Washington: A Life od Rona Chernowa. Samotný seriál je pak popsán jako „důvěrný pohled na záhadného vůdce, který se na jedné straně Atlantiku stal otcem národa, na té druhé teroristou; muže, který měl být za každou cenu zlikvidován britskou korunou.“ Podle tvůrců existují dva Washingtonové – jeden, národní ikona zvěčněná na jednodolarové bankovce, a druhý, který měl milostnou aféru se ženou svého nejlepšího přítele, který byl posedlý svým společenským postavením, skvěle padnoucími šaty a svým vzezřením. A právě na tuto lidskou stránku se prý chtějí zaměřit.

Na závěr snad jen informace, že společnost, která seriál vytváří, je ta stejná, z jejíž dílny pochází dílko Downton Abbey a která pracuje i na blížícím se seriálu Dracula s Jonathanem Rhys-Meyersem v hlavní roli. A to už vypadá vážně zajímavě.

iQuit. Yes, I quit.

Tento projekt (raději to ještě nenazývejme seriálem) se bude zabývat dopadem internetu na generaci dnešních třicátníků. IQuit „objevuje moderní vztahy napříč spektrem technologií a výzvy, které tyto technologie vytváří v reálných a smysluplných spojeních“.

Děj se točí kolem pětice přátel z vysoké školy (se zaměřením na sociální studia), kteří se sedm let po promoci nacházejí díky internetu v prazvláštních situacích. Ať už je to chlápek, který vydělal miliony na prodeji své aplikace, holka, která je velice známá na YouTube, ale pořád dělá v místní mexické restauraci, nebo politik, kterému Facebook vpravdě zruinuje život.

Projekt pochází od Austina Winsberga, autora seriálu Jake in Progress.

NBC si dělá zálusk na sitcom…

A možná se jí i povede. Objednala si totiž pilot k novému komediálnímu seriálu od Cathy Yuspy a Joshe Goldsmithe s názvem The Gates. Stanice seriálu natolik věří, že si objednala pilot ještě před tím, než vůbec viděla scénář. A to se stává opravdu málokdy.

A nebyli by to Američané, aby se někde „neinspirovali“. Tentokrát to byl stejnojmenný britský komediální seriál, který se vysílal v srpnu na stanici Sky Living. Seriál by měl být ze školního prostředí – o rodičích a dětech, školních pracovnících a o setkávací čtvrthodince před školní bránou každý den před a po škole.

Jak to celé dopadne je zatím v oblacích, ale podle zpráv by měl být výkonný producent Aaron Kaplan (který spolupracuje na ABCčkovských The Neighbors).


Jak se vám líbí nástin prvních projektů od NBC? Nebojte, z nových projektů NBC to není vše. Další díl vám přineseme již brzy!

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Exredaktorka

Exredaktorka

washington se mi líbí, i když se pan prezident dost možná bude otáčet v hrobě.
před 11 roky
Seraphine313

Seraphine313

pan prezident se možná bude stydět...
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

proč by se měl stydět?
před 11 roky
Další články k tématu