13. 10. 2013

Navždy a nerozlučně: Nejlepší seriáloví přátelé

Navždy a nerozlučně: Nejlepší seriáloví přátelé

Stejně jako milujeme televizní páry, nedokázali bychom si seriály představit ani bez nejlepších přátel. Ti jsou tu pro naše hrdiny, kdykoliv je potřebují. Naslouchají, radí a zachraňují jim krky. I když všechnu slávu nakonec sklidí hlavní hrdinové, bez svých přátel by to často vůbec nedokázali.

V dnešním fotočlánku se podíváme na pár dvojic, které bychom si od sebe nikdy nepřáli oddělit.

Buffy a Willow – Buffy the Vampire Slayer (Buffy, přemožitelka upírů)

Buffy se vždy mohla na Willow spolehnout. Ať už potřebovala zachránit svět nebo si jen postěžovat na svůj milostný život, Willow byla na blízku. Buffy se na Willow mohla naštvat snad jen jednou – když ji kámoška přivedla z nebe zpět mezi živé.

Photo © WB

JD a Turk – Scrubs (Doktůrci)

JD a Turk jsou téměř jako manželé. Nejlepší kamarádi až za hrob, kteří by snad vyměnili za toho druhého i své drahé polovičky. Guy Love mluví za vše!

Photo © ABC

Dawson a Joey – Dawson's Creek (Dawsonův svět)

Začínali jako přátelé, potom byli milenci, ale nakonec poznali, že si nejsou souzeni. Kromě pár zádrhelů (když Dawson udal otce Joey a ten šel do vězení, nebo když Joey odjela s Paceym a nechala Dawsona napospas osudu) byli tito dva vždy nerozlučnou dvojkou.

Photo © WB

Serena a Blair – Gossip Girl (Super drbna)

Škola zbližuje, život odlučuje. Serena s Blair začínaly jako nejlepší přítelkyně, později se ovšem rozhádaly. Usmířily se alespoň před koncem seriálu? Moc čerstvá informace, pokud nevíte, podívejte se na poslední díl :)

Photo © CW

Hawkeye a B.J. – MASH

Jak lépe přežít válku, než mít někoho, s kým si spiklenecky můžete utahovat z ostatních lidí. Oba společně přežili spoustu let a fanoušci si je navždy budou pamatovat jako jedny z nejlepších seriálových přátel.

Photo © CBS

Jack a Karen – Will & Grace

Pěkně zákeřná dvojka! Karen a Jacka seznámili Will a Grace. Jen co se potkali to mezi nimi zajiskřilo a spolu provedli nejednu lumpárnu. Karen s Jackem byli pro mnohé fanoušky hlavními tahouny seriálu a zdroji nejlepších (a nejpodlejších) vtípků.

Photo © FOX

Joey a Chandler – Friends (Přátelé)

Jak bychom mohli zapomenout na postavy ze seriálu, který má naše téma přímo v názvu? I když celá šestice byla výbornými přáteli, Joey a Chandler měli přece jen extra pevné pouto. Ať už jako spolubydlící, nebo jen sousedi, pořád tu byli jeden pro druhého. Jejich loučení u fotbálku jsme obrečeli všichni.

Photo © NBC

Amanda a Mark – Ugly Betty

Ještě zákeřnější verze Jacka a Karen. Amanda a Mark jsou ti nejkousavější kamarádi v seriálových dějinách. Jejich hlavním cílem je kariérní postup v časopisu Mode a radostí jejich života je dělání si srandy z plaché Betty. Ale i oni mají zlaté srdce, i když chvíli trvá, než ho ukážou.

Photo © ABC

House a Wilson – House, MD

Wilsonovým údělem bylo krocení House. Drzý doktor, který se nebál překročit hranici, by bez svého nejlepšího přítele dávno doordinoval. I když to mezi nimi často skřípalo, dokázali si své přátelství udržet až do konce.

Photo © FOX

Haley a Lucas – One Tree Hill

Dříve než vzniklo Natley, byli hlavní dvojicí Haley s Lucasem. Nikdy nebyli víc než přátelé a nikdy po tom netoužili. Vždycky si ale byli nablízku a podporovali se, i když Lucasovi chvíli trvalo, než dokázal pochopit lásku jeho nejlepší přítelkyně k jeho bratrovi, nafoukanému basketbalistovi.

Photo © WB

Carrie, Charlotte, Miranda a Samantha – Sex and the City (Sex ve městě)

Tahle čtveřice se prostě nedá rozdělit. Cokoliv řešily, cokoliv dělaly, vždy byly spolu. Všechny vzájemně věděly o svých životech a všech tajemstvích. Postelové historky se staly samozřejmostí, bez nich by holky, ani my fanoušci, nemohli existovat.

Photo © HBO

Chuck a Morgan – Chuck

Morgan Chuckovi kryl záda, i když ani netušil, co se vlastně děje. O tom pravé přátelství přece je. Ani když se dozvěděl, že je Chuck agent, na svého kamaráda nezanevřel a zašel tak daleko, že se sám vydal na tuto nebezpečnou pracovní dráhu. Samozřejmě i zde musela nastoupit „tvrdá láska“, když se z Morgana stal zlý Intersect, ale společně to všechno zvládli.

Photo © NBC

Meredith a Christina – Grey's Anatomy (Chirurgové)

Mer s Christinou jsou spolu již od svých prvních let v Seattle Grace. Spolu si na vše zvykaly a držely se, když se nezadařilo s pacienty, i když měly zlomená srdce. Tyto kámošky jsou jako jedny z mála v tomto článku ještě stále spolu. Uvidíme, kolik let mají ještě před sebou.

Photo © ABC

Clark a Chloe – Smallville

Chloe svým úsměvem maskovala skrytou lásku ke Clarkovi. Když poznala, že ho ale nikdy mít nebude, rozhodla se, že přátelství je lepší než nic. Poté, co se dozvěděla jeho tajemství, mu pomáhala k tomu, aby vždy dobro zvítězilo nad zlem. A Clark jí za ty léta hodně dlužil, bez ní by to často nezvládl.

Photo © WB

Shawn a Gus – Psych (Agentura Jasno)

Zvláštní dvojice, která prostě klape. Shawnovy netypické schopnosti a Gusův policejní výcvik z nich dělají perfektní dvojici pro řešení různých případů. Kluci si samozřejmě kryjí vzájemně záda… a ještě dlouho v tom budou pokračovat, jelikož byl seriál obnoven i pro osmou řadu.

Photo © USA Network

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře34zobraz všech 34 příspěvků
VerunkaS

VerunkaS

Co třeba Gilmorovic holky? Sice to byly mamka s dcerou, ale kamarádky spíš :)
před 10 roky
NikiV

NikiV

Super. Ještě bych přidala Caroline a Max (2 socky), Alan a Walden (Dva a půl chlapa), Rachel a Monica...
před 7 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Shawn a Gus! <3 Děkuju za ně. A upřímně netuším, jestli Gus někdy prošel nějakým policejním výcvikem...
před 7 roky
Další články k tématu