3. 1. 2013

Projektové střípky: Nové retrokriminální drama pro Starz

Stanice zjevně nemají projektů dost. Objednávání a skupování nových myšlenek sice už pomalu končí, tím ale začínají myriády nových zpráv, které se budou těchto projektů týkat. Mezi těmi všemi se ale v noci objevila jedna ještě čistě projektová – z v poslední době stále oblíbenější kabelovky Starz.

Crime

Kabelovku Starz, kterou proslavila zejména ve stylu filmu 300: Bitva u Thermopyl syrová a téměř až komiksově kolorovaná řežba o Spartakovi, totiž zaujal nápad natočit krimi seriál z šedesátých let minulého století. Že už jste něco podobného viděli? Ano, Vegas a případně i Boardwalk Empire jsou ta správná slova.

Jenže jak známe americké kabelovky, nepůjde o tak uhlazenou záležitost jako ve výše zmíněném seriálu z dílny CBS. A také se nebudeme pohybovat v Americe. Děj se bude odehrávat v Británii v době, kdy se rozjížděli Beatles a sukně se pomalu, ale jistě začaly zkracovat. A obsáhne jak svět kriminálnické spodiny, tak svět umění a módy. Má to být studie kriminálního podnikání a skandálů šedesátých let dvacátého století.

Celou tuto věc z nejnižší společnosti bude mít na starosti William Monahan, známý díky scénářům k filmům Skrytá identita (za který získal Oscara), Království nebeské nebo třeba připravovanému druhému dílu Sin City. Původně byl projekt vyvíjen Vanessou Sadler jako film, ale díky Monahanovi, kterého Británie šedesátých let hodně zajímá, se projekt přelil do podoby seriálu.

Že bychom se ale seriálu dočkali brzo, to ne. Pokud dá stanice projektu zelenou, přijde na obrazovky nejdřív v roce 2016. Na tento rok má totiž kabelovka naplánovanou poslední řadu Spartaka, druhou sezónu Magic City, drama Da Vinci's Demons a téměř půlmiliardovou sérii The White Queen. Z dalších projektů pak má v plánu spin-off Spartaca Julius Caesar, sci-fi thriller Incursion a Turf, drama o zrození hip-hopu.


Tak co? Jak se vám líbí nový projekt Starzu? Myslíte, že má šanci stát se plnohodnotným seriálem nebo se ztratí v propadlišti dějin jako stovky jiných?

Magnetky na kliknutí. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
MrDestroy

MrDestroy

Já myslel, že třetí série je poslední, nebo myslíte tak celkově i ten spin-off Caesara?
před 11 roky
Seraphine313

Seraphine313

Tento rok bude poslední řada Spartaca a pak pravděpodobně spin-off s názvem Julius Caesar.
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

já bych to brala, ale nevěřím, že se tomu povede nějak extra dobře.
před 11 roky
Další články k tématu