10. 1. 2013

Broadchurch: Tady bude zářit Doctor Who, David Tennant

Broadchurch: Tady bude zářit Doctor Who, David Tennant

Jsou herci, co odehrají svoji životní roli, a pak už o nich nikdo neuslyší. A pak je tady David Tennant. Jeho pracovní kalendář se totiž poslední dobou podezřele plní, protože kývl už na třetí nabídku televizní společnosti ITV.

Po minisériích The Spies of Warsaw, která jde aktuálně premiérově do vysílání na BBC Four, a The Politician's Hus­band, ve které bude zářit s Emily Watsonovou na BBC Two, zabředl do projektu stanice BBC America s názvem Broadchurch.

Seriál má být detektivka, námět je jednoduchý. Do malého města přijíždí nový detektiv (David Tennant) vyšetřovat vraždu chlapce. Tato vražda rozdělí celé město a olej do ohně samozřejmě ještě přilijí všudypřítomná média, která zpovídají všechny obyvatele. Detektiv má k ruce sličnou parťačku (Olivia Colman) znalou místních poměrů (ne, opravdu nám to Dempsey a Makepeacovou nepřipomíná).

Producentka Jane Featherstone je ze seriálu nadšená: „Jsme pyšní na to, že v našem seriálu účinkují nejlepší britské hvězdy.“ A zároveň i dodává něco málo z obsahu seriálu: „Seriál je zachycení dnešní moderní Británie. Komunita města představuje mikrokosmos života, který žijeme.“

Seriál bude mít osm epizod a do vysílání půjde v průběhu roku 2013. Vraťme se ale zpátky k ITV – ta využila lidí, s kterými už dříve spolupracovala, a díky tomu první a poslední epizodu režíruje stejný člověk jako Downton Abbey – James Strong. Kromě toho sáhla i do fantasy vod a vytáhla si do produkce bývalého producenta Camelotu, Chrise Chibnalla.

Olivia Colman a David Tennant už spolupracovali na seriálu Twenty Twelve (Tennant byl vypravěč). Při natáčení Tennantova nejslavnějšího seriálu, Doctora Who se ale nepotkali. Tennant v něm hrál desátou inkarnaci Doctora, Colman zase jednu vedlejší roli, ale v době, kdy byl v hlavní roli Matt Smith.

Další role obsadili: Arthur Darvill (Doctor Who), Vicky McClure (Taková je Anglie), Jodie Whittaker (Útok na věžák, Jeden den), Andrew Buchan (Nowhere boy a Will Mellor (Hollyoaks, Casualty).

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
litllewitch

litllewitch

Jůůů, Tennant a Arthur v jednom seriálu. Tak to si rozhodně nenechám ujít :).
před 11 roky
OlinkaS

OlinkaS

Žeru jeho kukuč :-D A navíc když měl jako Doctor Who ty vlásky nahoru :-D To si taky tedy nenechám ujít.
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

seriál nezní nijak originálně, ale kvůli němu to zkusím.
před 11 roky
Další články k tématu