11. 1. 2013

Star Wars seriál na ABC? Jednáme o tom, říká její ředitel

Star Wars seriál na ABC? Jednáme o tom, říká její ředitel

Poslední dobou se zvyšuje tlak krve fanouškům Hvězdných válek až příliš často. Nejdřív to bylo kvůli koupi Lucasfilmu společností Disney, tentokrát to je kvůli něčemu úplně jinému.

V kuloárech star wars fandů a nerdů všeho druhu se totiž už dlouhou dobu šušká o velkém několikasetdílném hraném seriálu z prostředí expandovaného univerza. Tyto plány byly skutečně Rickem McCallumem (hlavním producentem filmů) potvrzeny, ale s dodatkem, že na tak velký projekt (každý díl by měl být po příběhové i trikové stránce srovnatelný s cca 1/2 epizody III) bude pravděpodobně těžké sehnat peníze.

Od té doby hlavní zpravodajské kanály o tomto projektu mlčely. Až do včerejška. Programový ředitel ABC Paul Lee totiž oznámil, že by stanice ráda navázala spolupráci s Lucasfilmem na nějakém projektu, ale zatím si nejsou jistí na jakém. Rozhovory jsou zatím kvůli dokončování akvizice (ta skončila 21. prosince, ale v jejím průběhu se nesměly uzavírat ani domlouvat žádné kontrakty) teprve na začátku.

Každopádně projekt hraného Star Wars seriálu znova ožívá v očích fanoušků. „Určitě to bude součást konverzace“ uzavírá Paul Lee rozhovor.

A tento krok dává seriálu (už dříve dostal jméno Star Wars: Underworld), jehož příběh si měl hrát dokonce i s cestováním v čase, velké naděje. Poté, co Disney koupil Lucasfilm (a naplánoval novou trilogii epizod) se totiž dalo čekat, že bude mít s touto značkou svoje záměry. A nerozjetý, ale přichystaný projekt (McCallum už dříve řekl, že mají napsané scénáře k cca 60–80 epizodám seriálu – Ronem Moorem, který psal scénáře k BSG) se jim velice dobře hodí do krámu. Krom prodeje reklamy se totiž ke Star Wars pojí obrovský merchandisingový kolos figurek, sběratelských karet, upomínkových předmětů a podobných věcí.

Už dříve bylo oznámeno, že datum premiéry SW: Underworld se kvůli finančním důvodům posouvá na rok 2016. Po posledních zprávách je tu naděje, že by to mohlo být datum konečné.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře12zobraz všech 12 příspěvků
FifaH009

FifaH009

No vypadá to zajímavě, tak doufám, že se to povede a nebude to propadák. Jediné čeho se bojím, je to...
před 11 roky
OlinkaS

OlinkaS

Vypadá to zajímavě. Může to být buď velký hit a nebo největší propadák... Jestli to dotáhnou do konce, tak...
před 11 roky
Heimdal

Heimdal

Přesně to si myslím buď to bude hit co tu už dlouho nebyl nebo propadák největšího kalibru . A bojím...
před 11 roky
Další články k tématu