14. 1. 2013

Frankenstein v bondím kabátě na stanici Showtime

Frankenstein v bondím kabátě na stanici Showtime

James Bond je pojem. Přiznejme si to. Třiadvacet filmů (+ 2 neoficiální) má na svém kontě málokterá imaginární postava (snad jen Drákula, Sherlock Holmes a možná ještě pár dalších). A když vám k tomu film vydělá přes miliardu dolarů, byla by blbost s touhle dojnou kravičkou přestat spolupracovat.

John Logan, scenárista Skyfallu (a Gladiátora, Letce, Posledního samuraje, Huga, a tak dále, a tak dále) se ale rozhodl, že si k psaní Bonda (má psát i 24. a 25. film) přibere ještě jednu zkušenost – seriálovou.

A aby těch slavných jmen nebylo dost, přidal se k němu i Sam Mendes (režisér výše zmíněného špionského spektáklu) a usadil se v křesle výkonného producenta.

Abychom ale nechodili pořád kolem horké kaše, tak sdělíme fakta. Mendes a Logan se se svým projektem usadili na stanici Showtime. Jde o projekt seriálu s postavami Dr. Frankensteina, Doriana Graye a Draculy, s názvem Penny Dreadful.

„Je to velmi realistické, psychologické a také erotické.“ řekl programový prezident stanice David Nevins (v tom se neplete, světová média pro tento projekt začala používat výraz „psychosexuální“). „Postavy jsou velmi lidské, celý příběh se odehrává v Londýně na přelomu 19. a 20. století.“

Celý tento projekt vypadá velice zajímavě, navíc, na kabelovce bude mít výrazně popuštěnou uzdu. Na druhou stranu ale bude srovnáván s podobným projektem Dracula na stanici NBC a jiným projektem o Vladu Draculovi, který připravuje stanice Starz.

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
misulka78

misulka78

To může být zajímavé :)
před 11 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

protože tam mají taky draculu, nemusí to být stejný seriál. můžou to pojmout jinak a v tom případě......
před 11 roky
Další články k tématu