28. 3. 2013

FX: Justified a další seriály obnoveny + střípky z Upfronts!

FX: Justified a další seriály obnoveny + střípky z Upfronts!

Vypadá to, že tento týden bude z hlediska odhalování osudů našich oblíbených seriálů pořádně nabitý!

Po úterních Pretty Little Liars a včerejší párty na CBS se svou troškou do mlýna přispívá kabelovka FX.

Ta dnes oznámila, že své dlouholetě úspěšné a fanoušky oblíbené drama Justified (Střážce pořádku) obnovuje pro pátou sérii!

Oficiální oznámení padlo během před několika minutami v New Yorku, kde právě probíhá její každoroční Upfronts tiskovka, během které stanice představí plány pro nadcházející sezónu.

Obnovení seriálu Justified, který příští úterý vysílá finále své čtvrté série, není rozhodně žádným překvapením. Seriál si po celé čtyři roky drží stabilní okruh diváků, kterých k obrazovkám každý týden usedá kolem dvou a půl milionu. Rating ve skupině 18–49 let se ustálil mezi 0.8 – 0.9, což na kabelovku není zlé číslo.

Co se týče celkové sledovanosti, seriál se dokonce šplhá rok od roku nahoru. Sice to nejsou žádné markantní rozdíly (posun se pohybuje v řádu několika set tisíc diváků), pořád je to jistě pro Justified malé významné plus.

Další postřehy z tiskovky

Nová limitovaná série – Fargo

FX oznámilo, že dává zelenou limitovanému seriálu Fargo, který svou produkci (aka natáčení) začne letos v prosinci. Fargo je hodinový projekt vzdáleně inspirovaný komediálním krimi dramatem bratří Coenů z roku 1996. Coenovi budou připojeni jako producenti, stejně jako tvůrce My Generation Noah Hawley.

Ve filmu Fargo hrála Frances McDormand těhotnou velitelku policie v Minnesotě, která sleduje stopu dvou kriminálníků, které si najal prodejce automobilů na únos své ženy.

Tento nezávislý film získal sedm nominací na oskara a vyhrál dvě sošky – scénář a hlavní ženskou roli. Bratři kromě Farga vyhráli další tři Oskary za film No Country For Old Men (Tahle země není pro starý).

Kdo kdy jak?

– Stanice uvede 2. září do provozu nový kanál FXX, který bude cílit na skupinu 18–34 let. Stanice začne vysílat čtyři komedie, nicméně John Landgraf, prezident stanice FX, ujišťuje, že kanál není orientován pouze na zábavu.

– Na FXX se od září přesune It's Always Sunny in Philadelphia, které bylo obnoveno pro desátou sérii. Kromě toho se na stanici bude vysílat pátá a šestá série The League (Liga snů), pro druhou sérii obnovená komedie Legit a Totally Biased with Kamau Bell.

– Do nové sezóny s novým sloganem! FX vykročí do podzimu s dodatkem Fearless, neboli „nebojácný“.

– Druhá série The Americans se začne vysílat v lednu 2014.

– Třetí řada American Horror Story, tentokráte s přízviskem Coven, stihne svou premiéru ještě před Halloweenem!

– Novinka The BridgeDiane Kruger v hlavní roli se na obazovkách přestaví již letos v červenci.

– Čtvrtá série komedie Louie (Rozvedený se závazky) se možná vrátí již v roce 2014.


Sledujete Raylana Givense a jeho pojetí spravedlnosti? Jste rádi, že se seriál vrátí s novými epizodami také za rok? A co ostatní novinky? Spokojenost s obnovováním? Jste zvědaví, čím FX zaplní díry po čtyřech komediích, které se přesunou na nový kanál?

(Zdroj: TV Line)

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu