Diskuze k článku Carrie a sexualita: Proč tento seriál společnost potřebuje?
avatar uživatele
Thomkl
Uživatel od první verze | Cool level: 10 | sžt. Maxwell 'Max' Q. Klinger
9. 4. 2013 / 16:21:52 (před 11 roky)
off

Viděla jsem jen jeden díl. A už od začátku mě seriál zklamal... Má to být o Carrie před Sex and the City. Ale v mnoha věcech se liší - například rodina - Carrie neměla sestru ale jen mámu a táta je opustil když byla malá. V NY se poprvé dostala po škole... Vím, že jsou banality ale .... Možná se seriál v následujících dílech trošku změnil, mě ale bohužel nenalákal...

Kl.
avatar uživatele
Michell
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
9. 4. 2013 / 16:55:23 (před 11 roky)
off

Doufám, že TCD prodlouží. Nechápu proč rozhodnutí nemůžou udělat už teď a musíme čekat ještě další měsíc :/

avatar uživatele
spaceman.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 0 | Margaret 'Maggie' Simpson
9. 4. 2013 / 17:10:43 (před 11 roky)
off

Mně se seriál líbí. Je to poučná, pravdivá pohodovka s mou oblíbenou AnnouSophií Robb. Nikdy jsem se nekoukala na Sex ve městě, takže mi tam nepřipadá ani žádná souvislost, což jsem ráda. Ale tak, každý má jiný názor, jsme všichni jiní, naštěstí.

avatar uživatele
Lucius
Dlouholetý uživatel | Cool level: 21 | Phil Dunphy
9. 4. 2013 / 17:40:02 (před 11 roky)
off

Ta scéna s Waltem a Carrie je bezkonkurenční, hrozně se mi to líbilo. S těma nesrovnalostma... who cares? Vždyt to není zase tak podstatný, skoro v každým seriálu je nesrovnalostí halda a to to ani nemusí být žádný prequel nebo spin off či co. A co se týká zrušení... ale jo, at to klidně prodlouží, nic proti ničemu a určitě budu koukat dál :)

Jo a taky se mi hrozně líbila ta scéna s Donnou a Waltem.

Sarcasm - because beating the crap out of people is illegal.
Editováno: 1x | Naposledy: 9. 4. 2013 / 17:41:52
avatar uživatele
Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
9. 4. 2013 / 18:24:12 (před 11 roky)
off

Na seriál se nedívám, nedívala jsem se ani na Sex ve městě, nejsem moc na romanticky zaměřená témata ve filmech nebo seriálech. Co jsem však chtěla říct je to, že článek se mi líbil a rozhodně souhlasím s postojem autorky, že by se těmto tématům měli tvůrci seriálů převážně zaměřených na dospívající publikum věnovat víc. :-)

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
avatar uživatele
Judita
Uživatel od první verze | Cool level: 13 | Kenny McKormick
9. 4. 2013 / 19:24:31 (před 11 roky)
off

Musím se trochu přidat k Thadreth...

Carrie se mi nejdřív hrozně líbila, ale právě kvůli jejímu přístupu k sexualitě si nejsem jistá, jestli se k ní příští rok vrátím (pokud ji obnoví), protože to až podezřele připomíná styl, kterým mě dokonale zničilo Glee. Je to celé až moc přístupné, milé a nevinné.
Tak třeba Walt je průhledný od prvního záběru, kdy jsem tak nějak pochopila Waltovu hlavní dějovou linku, která se mi navíc potvrdila. Všechny její zvraty navíc byly taky hrozně předvídatelné, takže jsem většinou jenom obracela oči v sloup a to mě moc dlouho u seriálu neudrží.

Docela ještě beru Carrie samotnou - líbí se mi, jak je taková neschopná (ta reakce na "téměř první pusu" v bazénu vážně neměla chybu) a nejistá.
U té homosexuality mi vadí, že mám při sledování pocit, jako by mě někdo (pře)vychovával. Jako kdybych byla na lekci tolerance a někdo na mě ukazoval prstíčkem, jako že odsuzovat homosexuály je fuj a ne ne ne. Bylo by to dobré, kdyby na to koukali tak nejvýš 13 leté děti, protože pro všechny starší je to nastavené až příliš průhledně, výchovně a idealisticky.

Každopádně ten článek je vážně dobrý, donutil mě se nad tím zamyslet. Skoro si říkám, že i víc než všechny epizody Carrie Diaries dohromady...

Editováno: 1x | Naposledy: 9. 4. 2013 / 19:25:26
avatar uživatele
Calliope
Uživatel od první verze | Cool level: 11 | Morgan Guillermo Grimes
9. 4. 2013 / 20:31:42 (před 11 roky)
off

Náramně zajímavý článek. Asi to s Carrie Diaries přece jenom zkusím.

avatar uživatele
Abby
Uživatel od první verze | Cool level: 8 | Kryton
9. 4. 2013 / 20:55:31 (před 11 roky)
off

Sice tenhle seriál nesleduji, ale když jsem viděla nadpis, měla jsem chuť se začíst. :) Článek se mi líbí, na takový, který se přímo zabývá sexualitou v seriálech, jen tak nenarazím... :)
Je dobře, že se toto téma stále více objevuje. Sama vím, jak to někdy může být těžké. Především přiznání si to sama sobě. :) Další věcí je přiznání se okolí. A i když je dnešní doba pokroková, stále mám ve svém okolí známé, kteří to o sobě říct prostě nedokáží. Bojí se negativních reakcí, ale neuvědomují si, že mohou přijít i ty reakce dobré. Zde se i ukáže, kdo vás má opravdu rád takové, jací jste. :) A jak jsem se dočetla, tady můžem vidět reakce obě. A hlavně v době, kdy to bylo mnohem těžší. Je to dobrá ukázka toho, že lidi jsou různí. Nevysvětlíte jim, že člověk, který je sice homosexuál, je stále ten samý člověk, kterého znali předtím. Nic se nezměnilo. Je přeci jedno, koho miluje, to není jejich problémem, ať ho nechají šťastným. A tak je fajn, když se takové příběhy objevují i v televizi. Lidi to možná navnadí přemýšlet, naladí je to na příznivější vlnu. :) Alespoň v to doufám.

avatar uživatele
Alyssun
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
10. 4. 2013 / 07:44:29 (před 11 roky)
off

Na sex ve městě původní jsem se jakž takž dívala,ale po článku se dívat nebudu určitě,jelikož je mi 25 let a svoje názory už mám dávno vyhraněné a v 80.tých letech jsem se narodila,ale nepamatuju si z nich nic.Popravdě řečeno už mi lezou krkem všechny seriály,které mají podtext výchovy k toleranci vůči homosexualitě,protože kupodivu to zatím vedlo jen k tomu,že aby mladí byli zajímaví a k politování stanou se sexuálně odlišnými.Pár gayů znám a ti co to řvou do světa se chovají jako idioti stylem "tramtadadá koukejte jsem teplej" a ti kteří to do dnes přiznali jen přátelům a pár lidem kolem sebe jsou mnohem víc smíření a nikomu to necpou.Proto už mě točí slyšet z poloviny amerických seriálů "tramtadadá koukejte jsem teplej",protože tak jak jsou vyobrazeni jako duhový barvičky rozhazující pokémoni,to je stereotipní urážka za kterou by měli tyhle seriály samotní gayové žalovat!Přitom jsou to normální lidi a u těch neteatrálních nic nepoznáte.O lesbičkách nemluvím,tak trochu lesbička je v každé holce :-D

Alyss
avatar uživatele
Katschaba
Uživatel od první verze | Cool level: 21 | Phil Dunphy
10. 4. 2013 / 10:57:04 (před 11 roky)
off
Alyssun napsal(a):

O lesbičkách nemluvím,tak trochu lesbička je v každé holce :-D

S tím si dovolím nesouhlasit :-)

"Your life is yours and yours alone, rise up and live it." by Richard Rahl
avatar uživatele
MichaEla777
Dlouholetý uživatel | Cool level: 5 | John A. Zoidberg
10. 4. 2013 / 16:35:11 (před 11 roky)
off

Já seriál sleduju už od začátku. Na Sex ve městě jsem se občas koukala a většinou mě bavil, tak jsem si řekla, že to zkusím a musím říct, že jsem si Cariiny deníky poměrně oblíbila. Carrie je ve stejným věku jako já a v hodně ohledech se s ní stotožňuju. Mě se právě naopak snad i líbí, že je to takové předvídatelné a nic moc se neřeší. V každým díle je něco nové, něco nad čím se můžeme zamyslet, u čeho se můžeme zasmát, ale naopak si třeba i pořádně zabrečet do polštáře. Já jsem určitě pro, aby seriál pokračoval. Na takový sobotní večery? Nejlepší co může být! :D

avatar uživatele
Marťa_
Dlouholetý uživatel | Cool level: 1 | Luke Dunphy
10. 4. 2013 / 16:50:38 (před 11 roky)
off

V tomto článku(výše)byl zmíněn seriál Gossip Girl,musím říct že GG je úžasný.
Zatím jsem viděla všechny díly,chybí mi dokoukat jenom 2. Ikdyž jsou některé věci jinak než by někdo hádal,seriál se mi líbí. Vždy jsem měla nejraději Carrie B. takže i tady je moje favoritka + Maggie. Určitě je to přínos pro společnost,ale malý,to by to muselo být v každém druhém seriálu,a to není.Je fakt že mě seriál ničím moc nepřekvapil,ale i tak budu sledovat dál,pokud to prodlouží o sérii,určitě to bude zajímavější,hlavně díky Waltovi.