13. 4. 2013

Nahlédněte do kuchyně stanice Syfy

Tento týden se konala prezentace nových sci-fi projektů stanice Syfy. V článku vám představíme několik chystaných vesmírných dramat, ale například také horor nebo projekty od držitelů Oskara Jamieho Foxxe a Roberta Zemeckise.

Nahlédněte do kuchyně stanice Syfy

High Moon

Lidé ze Země kolonizují Měsíc a těží jeho přírodní zdroje, když objeví novou formu života. Jakmile lidé zjistí, že tato rasa z Měsíce má velmi mocná tajemství, vypukne chaos ve zcela nečekaném měřítku.

Scénáře a postu výkonného producenta se ujmou Bryan Fuller (Hannibal), který napsal hlavní linku, a Jim Danger Gray (Pushing Daisies), který je autorem pilotu. Projekt byl mezi rozpracovanými již v minulém roce.

Childhood’s End

Sleduje příběh poklidné mimozemské invaze Země záhadnou rasou, která si nechává říkat Overlords. Jejich příchod vyústí ve válku a celá planeta je uvržena takřka na pokraj skázy.

Vzniká na základě stejnojmenného románu Arthura C. Clarka, výkonným producentem je Michael DeLuca (The Social Network).

Ringworld

Skupina výzkumníků cestuje daleko do vesmíru, aby prozkoumali strhující mimozemský artefakt zvaný Ringworld. Jde o umělé životní prostředí, které má velikost asi jednoho milionu Zemí. Objeví pozůstatky dávných vyspělých civilizací, jenž vnesou trochu světla do počátků lidstva a co je nejdůležitější, poskytnou možnou záchranu Země, která čelí zkáze.

Bude se jednat o čtyřhodinovou minisérii založenou na knize Ringworld od Larryho Nivena. Adaptace se chopí Michael Perry (The River, Paranormal Activity 2). O realizaci této minisérie s jiným týmem uvažovalo Syfy už před devíti lety.

Nepojmenovaný projekt Jamieho Foxxe

Držitel Oscara za film Ray z roku 2004 se ujme místa výkonného producenta, scenáristy a režiséra pětidílného hororového seriálu, který Syfy uvede letos v říjnu při příležitosti programu 31 dní Halloweenu. Bude vyprávět moderní strašidelné příběhy s tématy jako je závist, žárlivost nebo povrchnost.

Jamie Foxx by se měl také objevit v jiném dosud nepojmenovaném projektu. Dalšími tvůrci série budou Troy Miller (Flight Of The Conchords), scenáristé Jeff Stilson, Jaime King, Julie Yorn, Mike Ferris (Terminator: Salvation) a John Pogue (Army Wives, Everwood).

No Place

Obyvatelé vysoce technicky vyspělé společnosti se jednoho dne probudí a ocitnou se odříznuti od zbytku reality. Za zdmi jejich společenství neexistuje vůbec nic. Jediný muž, známý jako „The Rift“, je ve spojení se silami, které jsou příčinou. Vede ostatní obyvatele za hranice prázdnoty, aby společně zjistili pravdu.

Producenty a režiséry tohoto projektu jsou oskarový Robert Zemeckis (Forrest Gump, Cast Away) spolu s režisérskou dvojkou tvořenou Johnem Brancatem a Michaelem Ferrisem (Terminator: Salvation).

Orion

Hlavní hrdinkou vesmírného seriálu je dobrodružná lovkyně relikvií, která hledá cenné artefakty, zatímco se snaží poskládat dohromady svou minulost. Děj je zasazen do mezigalaktické války mezi lidmi a děsivou mimozemskou rasou. Orion se musí rozhodnout, jestli využije své schopnosti pro vlastní účely, nebo zda vykopané dávno ztracené artefakty použije tak, že by mohla zachránit lidstvo od strašného osudu.

Výkonnými producenty tohoto projektu budou Ron Milbauer a Terri Hughes (Alphas).

Sojourn

První detektiv, který kdy vkročil do vesmíru, je pověřen vyšetřováním vraždy na vesmírné lodi, která je na cestě za kolonizací jiné planety. Místo toho je však zatažen do rozsáhlé konspirace, do které spadá i záhadný hrozivý zločin, který se datuje zpátky až do doby před 50 lety, kdy byla původně vesmírná loď vypuštěna.

Tohoto projektu se ujme Phil Levens (Smallville) a Jason Blum (Paranormal Activity).

Clandestine

Skupina banditů, která byla téměř rozprášena na prach sílami Koalice, se uchýlí do nejbližšího bezpečného útulku, opuštěné vesmírné lodi plující vesmírem. Jakmile se dostanou na palubu, převlečou se za koaliční bezpečnostní složky a dále pokračují ve svých kriminálních aktivitách, dokud nezjistí šokující odhalení ohledně pravé povahy Koalice.

Projekt píší Todd Shashwick a Dennis Calero ve spolupráci s Gale Anne Hurd (The Walking Dead) a Johnem Shibanem (Hell on Wheels).

Infinity

Když je v oblasti kolem Pluta spatřena mimozemská armáda, vláda ze Země se obrátí na mladého miliardáře, který má jako jediný loď schopnou mezihvězdného cestování. Chtějí se na mimozemšťany připravit a odvrátit katastrofu. Na vesmírné lodi dojde k přestřelce a následnému transportu posádky do neprobádané oblasti vesmíru. Loď totiž obsahuje tajnou mimozemskou technologii objevenou na Zemi v 60. letech. Ztraceni ve vesmíru bojují o přežití, zatímco naráží na nové planety a mimozemské rasy a hledají cestu zpátky domů.

Scénář píše Javier Grillo-Marxuach (Lost).

Silver Shields

Farmářský chlapec Caymer se stane členem místní policejní jednotky a vydává se vyřešit záhadu smrti svého otce poté, co byl úkladně zavražděn lidmi napojenými na vládu v nedalekém velkém městě Pont Royal. Zjistí, že jeho venkovský pohled na svět je často v rozporu s tím, jak to funguje ve velkém městě plném skřetů a dalších kouzelných stvoření.

Scénáristou a výkonným producentem projektu bude Robert Hewitt Wolfe (Alphas) za pomoci Aarona Kaplana.

Dominion (pracovní název, dříve známo jako Legion)

Projekt založený na filmu Legion z roku 2010 je zasazen do doby 20 let poté, co zlí andělé sestoupili z nebe, aby zničili lidské duše, o nichž mají pocit, že jsou v boží přízni. Se zdráháním musí povstat zachránce, aby ochránil Vega, poslední útočiště lidství. Nejsou to jen andělé, kterých se obává. Elity této nové společnosti intrikují, aby získaly moc pro sebe.

Scénář napíšou a roli výkonných producentů zastanou Vaun Wilmott (Sons of Anarchy) a Scott Stewart (Defiance).

Shelter

K Zemi směřuje obrovský meteorit, který donutí 30 tisíc pečlivě vybraných lidí, aby začali budovat novou společnost pod zemí ve vládou vybudovaném krytu. Když někteří členové společnosti vytváří spojenectví, aby nabyli moci a přízně, to, co začínalo jako utopie, se rychle přemění v staré lidské nedostatky a žárlivost. Dění na povrchu mezitím není takové, jak se zdá. Lidé si uvědomí, že tato událost byla možná dílem osudu a že přeživší mají posloužit vyššímu účelu, aby restartovali život na Zemi.

Scénáristou bude Bruce Joel Rubin (Deep Impact) za spolupráce s Ari Rubinem.

Pro úplnost na závěr je záhodno dodat, že již dříve byla oznámena objednávka třináctidílného seriálu Helix od tvůrce Battlestar Galactica. Více o něm se můžete dočíst zde.

Zdroj: deadline.com, insidetv.ew.com


Který z chystaných projektů by si podle vás zasloužil dostat větší prostor? Na který z nich se těšíte?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Clear

Clear

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře20zobraz všech 20 příspěvků
puf-muf

puf-muf

Amen. Ako vraveli stará mať.
před 11 roky
Ajam

Ajam

V podstatě je to stejný koncept jaký měla Star Trek: Voyager. A ten měl uspokojivých 5 sezon. Problém SGU...
před 11 roky
zipacna

zipacna

Ringworld, Clandestine, Infinity, Orion zní dobře. Ale nepředbíhejme...
před 11 roky
Další články k tématu