29. 4. 2013

Vikings: Rozhovor s Travisem Fimmelem

Vikings: Rozhovor s Travisem Fimmelem

Stanice History Channel včera večer odvysílala finálovou epizodu první řady hitu Vikings. K této události vám dnes přinášíme rozhovor s představitelem Ragnara Lothbrocka, Travisem Fimmelem.

Fimmel se narodil v Austrálii v roce 1979, kde vyrůstal po boku dalších dvou bratrů. Na střední začal hrát fotbal, ale díky zlomenině nohy musel tento sport opustit. V roce 2002, se stal modelem ve společnosti Calvin Klein. Právě v této módní společnosti si ho všimli lidé z filmové produkce a započala jeho herecká kariéra. Objevil se po boku Patricka Swayzeho v televizní sérii The Beast a nyní plení západní Evropu v show od History Channel, Vikingové.

Travis se na festivalu WonderCon v Anaheimu rozpovídal o tom, jak natáčení první série Vikingů probíhalo.

Vlasy ti už zase rostou…

No jasně. Když jsme začali točit, tak délka mých vlasů nepřesahovala velikost palce a tak mi je museli uměle prodloužit, což bylo velice nepříjemné.

Bylo studování vikinského vojenského taktizování a válčení zábavné?

Ano. Byla to velká sranda. Neměl jsem tolik času na přípravu, ale byla to legrace. Nesnáším studium scénáře, takže mám bojové sekvence rád. Potyčky jsme točili za jakéhokoliv počasí. Pršelo a stejně jsme točili.

A jaké to tedy je, když se točí mimo studium a bez moderních vymožeností?

Je to super. Pocházím z farmy, takže na počasí nemyslím. Myslím na tu zábavu. Je to vážně skvělé, jen to počasí v Irsku je podivné. Stěží jsme zde poznali slunný den, ale zase to dělá seriál autentičtější. Dokonce i v den, kdy jsme točili bojové scény pro pilotní díl, tak pršelo celý den. A štáb fakt zamakal, vylezli na horu se vším tím vybavením. Pak to sestříhali, upravili a vypadalo to daleko lépe.

Můžeš nám říci něco více o důvěře, která seriálem prochází?

Důvěra je přesně ten důvod, proč mám tak speciální vztah s Athelstanem. Cítím, že se s ním mohu bavit a říkat mu věci, které bych s ostatními probírat nemohl, zkrátka ukázat své citové slabiny. Má postava si je jistá, ale někdy neví, zda dělá správná rozhodnutí. A tak nějak cítím, že mu Athelstan dává pocit jistoty.

Seriál je velice zajímavý, protože používá hodně přesného vyobrazení starých jazyků. Jaké bylo studování staroseverštiny a saštiny?

Jazyky jsou opravdu náročné. Mluvím pouze australštinou, takže to bylo velice obtížné na naučení. Je to zajímavé, protože nikdo v té době nepsal či nečetl knihy, takže jsme vyobrazeni pouze z knih těch, které jsme napadli. Nikdo ve skutečnosti neví, jak to všechno s vikingy doopravdy bylo.

Tvá postava dokazuje, že byli vynikajícími navigátory.

To je pravda. Byli úžasní a odvážní. Jen si představte, jak vyplouváte do otevřeného moře a nevíte, jestli se vrátíte. Proto také respektuji nejvíce moji postavu.

Myslíš, že je Ragnar člověk víry? Víry, na kterou se může obrátit a spoléhat na ni?

Myslím, že spoléhat se na víru je stejně tak odvážné, jako vyplout na oceán a nevědět, co se stane. Je to stejně tak odvážné, jako bojování. Všichni se chtějí dostat do Valhally. Ragnar dle mého názoru spoléhá na to, že ho tyhle odvážné výpravy dostanou do Valhally.

Vytvořili jste velice fascinující seriál, těšíme se na nadcházející velké bitvy.

Doufám, že si je užijete.


Finále je za námi. Jak se vám závěr líbil? Jste rádi, že byl seriál obnoven pro druhou sérii? Dozvěděli jste se z dnešního rozhovoru něco nového?

(Zdroj: Collider)

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
UrbiCZ

UrbiCZ

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Majef

Majef

Já tento seriál mám velice ráda a jsem ráda, že bude pokračovat dál. Mě tento žánr velmi baví, chtělo by to...
před 10 roky
UrbiCZ

UrbiCZ

1. série se opravdu povedla. 2. sérka se začne točit někdy v létě, takže se snad dočkáme brzkého...
před 10 roky
Ladislav Josefi

Ladislav Josefi

víc takových seriálů :)
před 10 roky
Další články k tématu