3. 5. 2013

Jak si vedou piloty

Už se to blíží. Do upfronts zbývá necelých 14 dní a my se dozvíme, které piloty vyhrály letošní loterii a stane se z nich seriál. Ale už i teď díky testovacím projekcím můžeme tušit, kdo má jaké šance...

Jak si vedou piloty

Screening week neboli týden (ono to je ve skutečnosti o fous déle), kdy televizní stanice vybraným skupinám diváků pouští všechny své piloty. Diváci pak hezky vyplní dotazníky, jak moc je pilot nadchl. Televize pak dotazníky vyhodnotí a hned ví, který seriál uspěje u žen a který u teenagerů. A když to všechno sečte, tak ví, co tedy pro následující sezónu objednat.

A jelikož je moderní doba, tak všichni diváci v sále mají facebooky, twittery a bůhvíco ještě, a tak se nějaké střípky dostanou i za zdi testovacích sálů. Na základě „nadšenosti“ pak můžeme tipovat, kdo má jakou šanci. Bohužel to není úplně stoprocentní metoda, jak jsme se mohli přesvědčit předloni u pilotu k seriálu Poe, u kterého byli diváci nadšení a nakonec stejně ze seriálu nic nebylo, protože svou roli hrají i další faktory, jako například rozpočet. Ale to nám nebrání si krátit čas do oficiálního rozhodnutí rozebíráním nějakého toho bzukotu okolo pilotů.

ABC (přehled pilotů)

Zatím to vypadá, že producentský tým okolo Davida Zabela a Aarona Kaplana bude mít úspěšný rok. Oba jejich piloty na ABC – Lucky 7 (zaměstnanci benzínky vyhrají společně jackpot v loterii) a Betrayal (vražda, nevěra a tak dále) slaví na ABC úspěch. Nutno podotknout, že oboje je remakem z Evropy. Lucky 7 je podle britského seriálu, Betrayal zase podle dánského. Betrayal dokonce doslova válcuje ostatní nové soapky. Tím pádem to nevypadá moc dobře pro Westside (dříve Venice).

S.H.I.E.L.D. a spin-off Once Upon Time se zatím nepromítali, ale tak nějak se očekává, že je na podzim uvidíme.

Big Thunder (podle Disney atrakce) přišel o počáteční nadšení a teď jsou na něj reakce spíš vlažné. Ostatní dramata na tom také nejsou už zrovna nejlépe a reakce na ně jsou čím dál tím umírněnější. Jediný The Returned (zombie? připomínající francouzské Les Revenants) dostalo ještě publikum ze židlí, ale to je z dramat tak všechno.

V komediích zatím na nadšení vede nepojmenovaný projekt Adama Goldberga a v závěsu za ním je Bad Management a Back In The Game. Nadšeně se dá ještě mluvit o Trophy Wife. Špatně to zatím vypadá pro Super Fun Night a Mixology. Ještě hůř pak pro Spy (remake britského seriálu) a Pulling.

CBS (přehled pilotů)

CBS toho má celkem dost s víceméně stejnými ohlasy. I tak se zdá, že si mírný náskok utvořil Beverly Hills Cop, ale stíhá ho trojka Hostages, The Advocates a spinoff NCIS: LA. Ostatní nejsou o moc horší, takže letos bude mít CBS velice obtížný výběr.

Co se týče komedií, tak Mom od Chucka Lorreho (to je ten pán za TAAHM a BBT) si to mašíruje přímo do podzimního programu. Další komediální tvůrce, Greg Garcia, má dvě želízka v ohni. Single-camerovku Super Clyde s naším oblíbeným prokletým Tylerem Labinem a nepojmenovanou multi-camerovku, která si však významně získala své diváky. Snad se dočkáme i Super Clyda. Chceme už, aby Tyler své prokletí zlomil!

Ostatní komediální novinky si taky nevedou zle, ale nevytvořilo se okolo nich takové pozdvižení jako u těch výše jmenovaných. Za zmínku stojí ještě Bad Teacher, který se podle prvních reakcí snad na obrazovky nedostane. Dělat seriál podle špatného filmu není dobrý nápad.

The CW (přehled pilotů)

U CWčka to také vypadá na velikou konkurenci. Spin-off Vampire Diaries se díky backdoor pilotu už dočkal objednání seriálu a tak se souboje o postupová místa do vysílání neúčastní. Možná má štěstí, protože ve scifárnách The Tomorrow People a The 100 by měl opravdu silnou konkurenci. Špatně si nevede ani soapka Reing. Nedávno obnovená Beauty and the Beast se s velkou pravděpodobností může těšit na konkurenci v podobě dalšího nevšedního milostného vztahu mezi mimozemským chlapcem a pozemskou dívkou v dramatu Oxygen.

The Selection zatím vypadává ze hry. Musel by se stát nějaký zázrak v podobě nadšených reakcí z posledních projekcí, aby mělo toto drama šanci dostat se na obrazovky.

FOX (přehled pilotů)

V zákulisí FOXu se šušká, že bychom se mohli dočkat až pěti nových komedií. Velice dobře si vede Goor/Schur a Enlisted, stejně tak se daří i romantické komedii Friends And Family a Assistants. I Suck At Girls se zatím nepromítalo, ale prý se jedná o divokou kartu, takže jeden z favoritů už je známý, a to nepočítáme rovnou objednanou komedii Dads.

U dramat se uvažuje až o třech novinkách, zatím to dobře vypadá pro Rake, Gang Related a Human. Zbylé Sleepy Hollow a Delirium jsou na tom bledě. Sleepy Hollow je na tom sice o trochu lépe, ale asi se seriálu stejně nedočká.

NBC (přehled pilotů)

V NBC mají velkou radost z Blacklistu. Po úspěchu Revolution to prý vypadá na další velký hit. Crisis (aka untitled Rand Ravich) a novinka z dílny J. J. Abramse Believe si také nevedou vůbec špatně a pravděpodobně je na našich obrazovkách na podzim uvidíme. Ostatní novinky sice nejsou vyloženě špatné, ale nejspíš je konkurence dříve jmenovaných projektů smete. Týká se to pravděpodobně i potenciálního spin-offu Chicago Fire.

I komedie přinášejí hlavounům z NBC úsměv na rty a dolary místo zorniček. Hlavním tahákem je již dříve objednaný seriál Michaela J. Foxe, ale ani ostatní nezůstávají pozadu. About A Boy, Welcome to The Family, Family Guide a The Gates jako trumf skrytý v rukávu přinášejí spoustu pozitivních zpětných vazeb.


A čemu držíte palce vy?

Kdo nelikuje není SerialZoňák! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře14zobraz všech 14 příspěvků
spike

spike

Takže šance, že se The Crazy Ones dostane do vysílání je vysoká, což je mě těší! :-)
před 10 roky
iheartsarah

iheartsarah

Mě také nejvíc zajímá The Crazy Ones! Patří mezi 5 nejsilnějších comedy pilotů, takže doufám v dobré...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

http://www.spoilertv.com/2013/05/the-selection-20-released-script-online.html můžeš se mrknout, jestli by...
před 10 roky
Další články k tématu