22. 5. 2013

BBC točí seriál podle knih Charlese Dickense a ještě 3 další

BBC točí seriál podle knih Charlese Dickense a ještě 3 další

Velké stanice hromadně objednávají nové seriály, plánují programy na další sezónu, a tak se v této době trochu pozapomíná na kabelovky, které se tímto kalendářem příliš neřídí. Stanice BBC před nedávnem totiž oznámila, že věří dramatu Dickensian, které je inspirováno knihami Charlese Dickense.

Podle popisu stanice se bude jednat o takový britský Once Upon a Time. V seriálu se totiž mají potkávat postavy z Dickensových knih v těch „nejpřekvapivěj­ších situacích a kombinacích“. Stanice tak cílí hlavně na britské diváky, pro ty zahraniční ale může jít o podobně zajímavý projekt. Zatím sice nebyl oznámen počet epizod, dá se ale předpokládat, že číslo nebude dvouciferné, pravděpodobně půjde o 8 epizod (kolik dává stanice v posledních letech novým seriálům).

Krom tohoto seriálu BBC objednala další tři další dramata. Our Zoo, příběh muže, který založil zoo ve 30. letech 20. století (a jak to zasáhlo jeho rodinu) je natočen podle skutečných událostí. Romantická sága Poldark je zasazena do Cornwallu konce 18. století a je remakem stejnojmenného seriálu z roku 1975 a je založena na románech Winstona Grahama. Do hlavní role byla obsazena Robin Ellis. Posledním objednaným seriálem je From There To Here, příběh rodiny po nešťastně slavných bombových útocích v Manchesteru v roce 1996, ke kterým se přihlásila IRA.

Zdroj: The Hollywood Reporter, BBC, Wikipedia.org

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
jacub

jacub

Rozhodne si vsetky poznacim do svojich poznamok :) a chcel by som poprosit ci by sa nedalo venovat viac...
před 10 roky
Týna Chvojková

Týna Chvojková

Skvělé! :) jsem zvědavá
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

dickensian se mrknu, ostatní moc můj typ není.
před 10 roky
Další články k tématu