18. 5. 2013

Pozvánka na Crwecon 2013

Jste vášnivými fanoušky komiksů? V tom případě vám jistě něco řekne název Crwecon - každoroční setkávání všech komiksových příznivců, tvůrců a vydavatelů. Letošní ročník proběhne 8. června v pražském klubu Cross.

Pozvánka na Crwecon 2013

Organizátoři se opět drží hesla „Fanouškům od fanoušků“, jak potvrzuje i Petr Litoš, jeden z pořadatelů festivalu:

„I když je Crwecon rok od roku větší, snaží se udržet si post fanovské záležitosti, akce pořádané fanoušky komiksu pro fanoušky komiksu. Je to akce, která chce především sdružovat komiksové čtenáře. Těm zkušeným umožnit setkání se stejně zapálenými jedinci (a případně si doplnit sbírky a načerpat nové informace) a těm novějším usnadnit komiksový start.“

Na co se těšit?

Program festivalu bude probíhat ve dvou sálech. Velký sál v přízemí nabídne různorodou škálu přednášek, od Top 10 komiksů loňského roku (Kamil MdS Bernášek), přes kontinuitu marvelovské řady (Ondřej Král) až po novou 52ku (Matěj Port Kondáš).

SerialZone.cz jakožto seriálový web samozřejmě zaujalo téma Comicsové seriály, během kterého se Matěj Port Kondáš předvede exkurzi do historie televizních komiksových seriálů a vyzdvihne jejich klady a zápory.

Velký sál nabídne kromě série přednášek také komiksový kvíz, ve kterém si můžete ověřit, na jaké úrovni jsou vaše znalosti, a dále udělení ceny Fabula Rasa, o které rozhodují sami čtenáři.

Kromě toho všeho se dočkáte také rozhovorů s vydavateli, kteří odhalí své plány do budoucna a budou odpovídat na dotazy, dále křtu nových titulů – světlo světa spatří také nová verze magazínu Crew, přiblížení mangy a anime filmů a seriálů. V neposlední řadě vás všemožná komiksová nakladatelství (Albatros, BB Art, Crew a další) nalákají na své nové projekty.

Pokud jste opravdu vášnivými komiksáky, určitě oceníte účast samotných tvůrců, kteří vám ochotně dají svůj autogram.

Přes všechen bohatý program však je velkým lákadlem především fakt, že se sejdete se stejnými šílenci, jakými sami jste, a budete si moct skvěle pokecat o vaší závislosti! :)

Výhodné rozšíření vaší sbírky

Stejně jako každý rok, tak i letos proběhne v Malém sále dražba. Svou sbírku si tak budete moct rozšířit o originální kresby a malby z dílny nejlepších českých a komiksových tvůrců.

Na Crewconu se začnou poprvé prodávat nové komiksy, můžete začít šetřit, do oběhu se totiž dostanou tyto tituly:

Kůstek 5: Přízračné kruhy
Batman: Soví tribunál
Bleach 7: Broken Coda
Živí mrtví 8: Zrozeni k utrpení
Kid Paddle 1
Ultimate Spider-Man a spol. 9

Organizátoři pro vás připravili jedinečnou nabídku. Všechny zmíněné novinky budou k dispozici se slevou 20 %!

Svou premiéru na akci si odbude také náš mediální partner, komiksový obchod ComicsPoint, který zde představí svou širokou nabídku figurek a triček. ComicsPoint znáte jako častého dodavatele cen do soutěží na SerialZone, mnoho komiksů i figurek z tohoto obchodu si můžete vybrat také v našem giftshopu.

Co, kde, kdy?

Už jste se rozhodli, že se rozhodně musíte dostavit? Tak to by se vám možná hodilo pár organizačních informací.

Opakování je matka moudrosti. Osmý ročník festivalu Crwecon proběhne v sobotu 8. června od 9:00 – 18:30 v klubu Cross v Praze. Ten najdete na rohu ulic Plynární a Jankovcovy, kousek od stanice metra Nádraží Holešovice.

Stejně jako v minulých ročnících i letos mají všichni fanoušci vstup zdarma. Tak neváhejte a běžte se podívat!

(Fotografie © 2012 Martin Čuřík, komiksarium.cz)

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
HonZajs000

HonZajs000

Zní to lákavě, ale nemám 8. června bohužel čas :-( Snad příště.
před 10 roky
Airasza

Airasza

Škoda, že je to zrovna 8. června, no snad příště bude lepší termín :(
před 10 roky
radioaktivni.wewerka

radioaktivni.wewerka

Už se těším :-) už aby bylo 8.června..
před 10 roky
Další články k tématu