28. 5. 2013

Steven Spielberg si vyhlédl legendární Halo. Chystá seriál.

Steven Spielberg si vyhlédl legendární Halo. Chystá seriál.

Legenda k legendě, dalo by se říct. Jeden z nejslavnějších režisérů historie, Steven Spielberg, se totiž dohodl s firmou Microsoft, tedy konkrétně s její dceřinou společností 343 Industries, a začal s vývojem hraného seriálu, sám na pozici výkonného producenta.

Seriál jako takový bude vůbec prvním originálním seriálem na platformě Xbox. V roce 2012 Microsoft zaměstnal výkonnou ředitelku CBS Television Studios, Nancy Tellem (v roce 2008 titulovanou jako nejmocnější ženu v mediálním průmyslu), aby do online služby Xbox Live vytvořila vlastní originální program, to vše pod heslem „být průkopníkem televize budoucnosti“.

Informace se zatím přou, jestli připravovaný seriál bude vysílán výhradně službou Xbox Live nebo bude přístupný i jinde (což by pravděpodobně bylo na Netflixu). Pětidílný webseriál Halo 4: Forward Unto Dawn, vysílaný jako předzvěst uvedení čtvrtého dílu herní série v listopadu 2012, totiž 343 Industries uváděla na YouTube a Netflix je jedním z největších dodavatelů audiovizuálního materiálu pro Xbox Live.

Někteří budou možná namítat, že by se Steven do takových projektů neměl vůbec pouštět a zůstat u běžných sci-fi bijáků. Jenže málokdo už ví, že v minulosti spolupracoval s firmou Electronic Arts na několika jejich titulech jako Boom Blox nebo The Dig a že je tvůrcem legendární herní série Medal Of Honor. Co se týká společnosti 343 Industries, ta přebrala vývoj hry Halo v roce 2011, o klasický seriál z tohoto prostředí se ale pokoušela už dříve. Anime Halo Legends se možná nesetkalo s velkou odezvou, na DVD ale poměrně prorazilo.


Zdroj: uk.eonline.com, IGN.com

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Kopec

Kopec

Tohle je přesně něco pro mne. Doufám, že to klapne. Už na film jsem se těšil, ale z toho sešlo, tak...
před 10 roky
Thierry14

Thierry14

Jelikož jsem velký fanda Halo, tak jsem docela zvědavý, jak se s tím Steven Spielberg popere....
před 10 roky
Další články k tématu