2. 6. 2013

Na co koukat v létě, 1. díl

Letní sezóna začíná, některým seriálům dokonce už začla v květnu. Letos trochu nevšedně do letního schéma zasáhly stanice i z velké pětky. To se dříve tak často nestávalo a v létě dominovali televiznímu programu převážně oddechovky kabelovek. Uvidíme jestli tento trend bude přetrvávat i za rok, nebo je letošek výjimkou. Ale pojďme se už podívat co nás v létě čeká. Již tradičně si to rozebereme po jednotlivých dnech v týdnu. Novinky jsou označeny tučně a trailery k většině z nich najdete v přehledu Letní novinky a jejich trailery (2013).

Pondělí

Jako první se vrací, nebo by možná už bylo v tuto chvíli lepší napsat se vrátil The Glades na A&E. 4. sezóna totiž již začla 27. května. Spolu s The Glades se na A&E vrátila loňská novinka Longmire.

Letní pondělky

Přes léto se můžeme v pondělí těšit na 10 seriálů. Z toho je 5 nových.

Z velké pětky nasadí své seriály ABC (Mistresses), CBS (Under the Dome) a NBC (Siberia).

Následující pondělí 3. června je premiérové. ABC Family totiž do světa vypustí svoji novinku plnou adoptovaných dětí a dvou mám The Fosters. Ani „dospělé“ ABC se nenechá zahanbit a přichází s novinkou. Mistresses, o který mnozí tvrdí, že jsou nové Zoufalky. Uvidíme. Spíš nás teď zajímá kvalita, protože prodloužení či zrušení rozhodne tipovací souboj mezi Gorillou a SerialZone v tipovačce Kdo přežije. Když už jsme u toho, nová tipovačka už běží, tak nezapomeňte odtipovat. Pokud nebudeme počítat realitku Push Girls, tak posledním seriálem, co se toto pondělí vrací na obrazovky je Teen Wolf se svou 3. sérií.

A máme tu druhé pondělí v červnu. 10. června se na obrazovky vrátí teen drama o dětech zaměněných v porodnici Switched at Birth. Není to úplně tak premiéra nové řady, ale druhá série se vrátí po tříměsíční pauze, takže si zmínku zaslouží. Na TNT se vratí se svou druhou řadou Major Crimes, ale to není tak zajímavé jako to, že stejný den na stejné stanici stratuje novinka King & Maxwell.

Poslední červnové pondělí (24. června) se můžeme těšit taky na něco nového. Na CBS přichází seriál podle románu Stephena Kinga Under the Dome. Jeden z očekávaných hitů léta. Doufejme, že nás nezklame.

Přehoupneme se do července a hned prvního se můžeme těšit na další novinku. NBC přichází s novinkou Siberia. Koncept falešné reality show, která se na daleké Sibiři trochu zvrtne. Zatím to televize nijak nepromuje, ale popisek nás dokázal zaujmout. A pro nás to je poslední pondělní letní seriál, takže se můžeme přejít na úterky…

Úterý

I některé úterní letní seriály mají start za sebou. Patří i mezi něj novinka Brooklyn DA, která si svou premiéru odbyla již 28. května.

I první červnové úterý bude premiérové. 4. června totiž na ABC Family začíná Twisted. Respektive se chystá opáčko prvního dílu. Ten byl už odvysílán na jaře jako ochutnávka, teď nám ho televize jen připomene a následující úterý už dostaneme nový díl.

Letní úterky

Přes léto se můžeme v úterý těšit na 8 seriálů. Z toho jsou 2 novinky.

O pozornost diváků se perou tři stanice. ABC Family, TNT a USA.

A ABC Family nás nepřestane zásobovat ani v úterý 11. června. Se svou 4. sérií se vrací asi nejpopulárnější seriál této stanice Pretty Little Liars. Tak dozvíme se konečně, kdo všechno je tou A a jestli je vůbec ta Ali mrtvá? Asi ne…

25. června se na TNT vrací dva seriály. Rizzoli & Isles se čtvrtou sérií a loňská novinka Perception logicky se svou druhou sérií.

To 16. července mají naopak v kalendářích zakroužkované fanoušci televizní stanice USA. Vrací se jak Covert Affairs se svou 4. řadou, tak i jeden z největších hitů stanice Suits. Právníci jsou o rok mladší, takže se můžeme těšit na 3 sérii.

Posledním letním úterním seriálem je Web Therapy od Showtime. Ta se vrací se svou 3. sérií 23. července.

Na další část týdne se podíváme zítra.


Vybrali jste si něco z letního schéma prvních dvou dní týdne? Nebo se v létě raději válíte u vody?

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře16zobraz všech 16 příspěvků
Clear

Clear

Právníci jsou o rok mladší? Něco jsem nepobrala, nebo tam má být starší? :)
před 10 roky
Jolinar

Jolinar

Těším se na Under the Dome, asi se podívám i na tu záhadnou Sibiř a sjedu Suits :) Taky musím občas...
před 10 roky
Fruiko

Fruiko

O rok mladší, o rok míň, ne? Vychází to...
před 10 roky
Další články k tématu