24. 6. 2013

Co je nového u HBO?

Co je nového u HBO?

Kabelová stanice HBO už přemýšlí o další sezóně. HBO má v současnosti jedny z nejúspěšnějších světových hitů. Stanice je perfektně rozjetá a nehodlá zpomalovat.

Pro projekty, které se dostanou do centra dění, je to logicky velká pocta. Už jen vybrání daného projektu a objednání pilotu je úspěch. Následná první řada pak znamená, že je vše v suchu. HBO je charakteristická tím, že zásadně seriály neruší po první sérii. Výjimkou z posledních let je pouze Luck, který zabíjel jednoho koně za druhým, až se to ochráncům zvířat přestalo líbit.

Každopádně v dnešní bleskovce se podíváme na novinky, které má HBO vyhlídnuté.

Down Lo

Drama od zpěváka Johna Legenda. Příběh se odehrává v South Beach v Miami. Zde se střetávají tři světy – populární hudební scéna, sporty a módní kruhy. Projekt se zabývá slávou a tajemstvími. Příběhy jsou vyprávěny z více úhlů pohledů.

Jedním z nich je například homosexuální rapper, který žije v době, kdy náklonnost ke stejnému pohlaví stále není akceptována ve světě hip hopu.

Součástí budou nejlepší atleti a modelky, touha po penězích, rychlých autech a krásných ženách.

Criminal Justice

HBO si objednalo sedmidílnou minisérii Criminal Justice. Režie se ujal vítěz oskara Steven Zaillian. V hlavní roli se měl objevit James Gandolfini, který minulý týden náhle zemřel na infarkt.

Projekt byl původně rozvíjen jako klasické seriálové drama, později se však stanice rozhodla pro minisérii. Před třemi měsíci jej stanice odmítla, nicméně kvůli velkému zájmu ze strany jiných stanic se rozhodla dát projektu šanci.

Toto kriminální drama se odehrává v New Yorku. Příběh se inspiruje stejnojmenným britským seriálem od Petera Moffata. Gandolfini zde ztvárňuje právníka, který si vybere těžký případ – Pákistánec je obviněn z vraždy dívky na Upper West Side.

Prozatím byl natočen jen pilot, kde se Gandolfini objevil pouze v závěrečné minutě. I když HBO zatím nekomentovala, spekuluje se, že jeho role bude přeobsazena.

Nepojmenovaná komedie

San Francisco se stane sídlem další komedie. HBO objednala osm epizod první série nepojmenovaného seriálu, který se volně inspiruje scénářem Lorimer od režiséra pilotu, Michaela Lannana.

Hlavními postavami jsou tři přátelé, kteří zkoumají a objevují zábavu a nekonečné možnosti, které se nabízí nové generaci homosexuálních mu­žů.

V hlavní roli se objeví Jonathan Groff (Glee), Frankie J. Alvarez a Murray Bartlett.


Jak to vidíte s HBO? Zaujal vás nějaký z projektů? Nebo se budete držet osvědčených hitů?

(Zdroje: Deadline, Deadline 2, THR)

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
petruska.77

petruska.77

Nebyly by tu někde vypsaný seriály, který vysílá HBO? ;) Předem díky!
před 10 roky
ragelly

ragelly

Ideální využít filtr :)
před 10 roky
petruska.77

petruska.77

aha, to mě v tuhle noční hodinu vůbec nenapadlo :D Díky! ;)
před 10 roky
Další články k tématu