18. 7. 2013

Pár postřehů z nominací Emmy

Pár postřehů z nominací Emmy

1.) House of Cards se stává prvním netelevizním seriálem, který kdy byl nominován na Emmy. V podstatě díky jemu se musela mírně upravit pravidla, aby mohly soutěžit i streamované seriály, co neběží na žádné televizní stanici. A hned si pro sebe shrábnul devět nominací, včetně těch nejcennějších za nejlepší drama a nejlepší herecký výkon jak v mužské, tak v ženské kategorii.

2.) American Horror Story po druhé v řadě shráblo nejvíce nominací. Sice mu na paty šlape Game of Thrones, ale i tak má AHS pořád o jednu nominaci víc. Sedmnáct. Což je stejný počet jako loni.

3.) Game of Thrones se stává novým králem dramat. Trůn vyválčil od seriálu Mad Men, který letos značně propadl. Loni se totiž dělil se 17 nominacemi s American Horror story o první místo, dnes s 12 nominacemi kouká na záda dalším šesti seriálům. Přichází jejich soumrak?

4.) Mad Men nebylo nominováno za scénář. A to je poprvé za hodně dlouhou dobu.

5.) Louis C.K. má devět nominací. A zlomil tak svůj rekord. Již loňský ročník pro něj byl přeúspěšný, když získal šest nominací a dvě proměnil. Ale devět! To už je pořádné číslo. Celkem za svoji kariéru posbíral 25 nominací.

6.) Girls a Veep rozšiřují počet kategorií ve kterých jsou nominovány. Loni oba seriály poprvé zaútočily na Emmy v kategorii nejlepší komedie a nejlepší herečka v komedii. Letos oba seriály posílily a přidaly i nominace pro vedlejší role.

7.) Loňští vítězové v hereckých kategoriích u komedií nejsou mezi nominovanými! Jak Eric Stonestreet (Modern Family), tak Jon Cryer (Dva a půl chlapa) letos nejsou na seznamu nominovaných. A přitom loni si vezli z galavečera domů sošku. Smutnější to bude nejspíš pro Erica, protože je jediným z mužských herců z Modern Family, který nebyl nominován.

8.) Ať se děje co se děje, tak ze sošky pro herce v minisérii bude mít radost HBO. Je to tak, na všech minisériích se totiž stanice podílela a potvrdila tak svou vůdčí roli na poli televizních filmů a mini-sérií.

9.) U poloviny seriálů nominovaných v hlavní kategorii drama/komedie sedí na režisérské stoličce žena. Zdá se vám to neuvěřitelné? Je to tak. Jsou jimi Lena Dunham (Girls), Gail Mancuso (Modern Family), Beth McCarthy-Miller (30 Rock), Michelle MacLaren (Breaking Bad) a Lesli Linka Glatter (Homeland).


Zaujalo vás něco na letošních nominacích? A co tipovačka? Už máte rozhodnuto?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
phoebess

phoebess

k bodu 2.) - někdo v jiný diskuzi psal, že GOT má 17 nominací... a jen maličkost k bodu 3.) - Mad...
před 10 roky
Lucius

Lucius

Mě teda fascinuje hlavně Jeff Probst (moderátor Survivora).. Prvních několik let jeho kategorii dominoval a...
před 10 roky
Fruiko

Fruiko

To byl nekdo kdo tomu rozumi jako koza petrzeli. Oficialni vysledky: ...
před 10 roky
Další články k tématu