21. 7. 2013

Comic-Con 2013: Futurama

Comic-Con 2013: Futurama

Letošní Comic-Con se zatím daří a my vám přinášíme další informace. Tentokrát si budeme povídat o projektu Matta Groeninga (tvůrce) a Davida X. Cohena (produkce, scénář). Futurama je mezi diváky pojem a tak není divu, že k výše zmíněným pánům se na panelu připojilo vlastně celé obsazení seriálu. Fanoušci tak mohli vidět Billyho Westa (Fry, profesor, Dr. Zoidberg), Johna Di Maggia (Bender), Katey Sagal (Leela), Phila LaMarra (Hermes), Lauren Tom (Amy), Maurice LaMarche (Kiff, Calculon) a Tress MacNeille (máma). Diváci všechny samozřejmě přivítali bouřlivým potleskem, jak se sluší a patří.

Překvapením pro diváky bylo, že tahle skupinka následně předvedla živý dabing (včetně zvukových efektů) první scény finále celého seriálu. Ano, slyšíte dobře, Futurama se brzy definitivně rozloučí. Největší ohlas prý vzbudil Billy West, který musel rychle měnit hlas. Dabuje totiž Frye, profesora Farnswortha a také Dr. Zoidberga. Naproti tomu Di Maggio musel neustále předvádět zvracení, taky lahůdka. Následně byla promítnuta druhá část, která prý skončila ohromným cliffhangerem. Máme se tedy na co těšit. Aniž bychom prozradili příliš, podělíme se pouze o informaci, že finále seriálu bude plné romantiky a bude se cestovat v čase.

Po promítání došlo na otázky z publika. První se ptal fanoušek oblečený jako Fry a chtěl vědět, pročpak všichni říkají Fryovi a Leele pouze příjmením. Odpovědí bylo, že to tvůrcům prostě přišlo legračnější, říkat mu Fry, místo Philipe. Právě za své křestní jméno vděčí Fry otci Matta Groeninga (stejně jako Homer Simpson). Tatínek Matta se totiž jmenuje Homer Philip Groening.


Další otázka směřovala k tomu, zda je v plánu společná epizoda se Simpsonovými. Groening odvětil, že by fanoušci měli zůstat na další panel (právě o Simpsonových), kde se odpověď dozví. Možná se jim nebude příliš líbit, ale dozví se ji. My vám můžeme prásknout, že později byla opravdu potvrzena informace, že se fanoušci mohou na crossover Futuramy se Simpsonovými těšit. Tato epizoda bude odvysílána už na podzim a to jako jeden z dílů seriálu o žluté rodince. Když pak padl dotaz, zda je to vážně definitivní konec Futuramy, Groening společně s Cohenem odpověděli, že oba mají ještě dostatek příběhů ze světa Futuramy k vyprávění a doufají, že se časem dokáží vrátit.

Po skončení zodpovídání otázek z publika se pustil Matt Groening společně s režisérem Edmundem Fongem do soutěže v kreslení. Oba muži se snažili co nejrychleji namalovat různé postavičky ze seriálu a když se Groening pokusil o podvod, porota složená z dabérů (samozřejmě hlasy postav, nejvíce aktivní byl Nixon) odsoudila za trest Futuramu k smrti. Tvůrci takhle divákům svým způsobem potvrdili informaci, že se zase budeme muset obejít bez tohoto parádního seriálu.

Poslední díl Futuramy bude odvysílán 4. září na stanici Comedy Central.


Patříte mezi fanoušky Bendera a spol? Bude vám Futurama chybět? Doufáte, že se jednou vrátí?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
megawir

Vláďa Foltán

Autor je dlouholetým redaktorem SerialZone, nenapravitelným fanouškem seriálů téměř všech kategorií a spoluzakladatelem společnosti Outpoint.
Poslední komentáře13zobraz všech 13 příspěvků
megawir

megawir

No já ti říkám, co řekl Groening, který tu postavu vymyslel a také pojmenoval. Že něco řekl dabér se mi...
před 10 roky
naninka358

naninka358

To je ale právě to, co jsem nikde nenašla - citace Groeninga. Navíc nevidím jediný rozumný důvod, proč...
před 10 roky
megawir

megawir

To hledat nemusíš, pusť si ten panel, on to tam říká :) Pokud se tam někdo tak taky jmenoval a West si to...
před 10 roky
Další články k tématu