23. 7. 2013

Comic-Con 2013: Strike Back (Protiúder)

Comic-Con 2013: Strike Back (Protiúder)

Akční seriál ze stáje Cinemaxu, Strike Back (Protiúder), na letošním Comic-Conu také nechyběl. Co tedy herci a tvůrci prozradili o následující sé­rii?

Na pódiu byli přítomni stálice Philip Winchester (Michael Stonebridge) a Sullivan Stapleton (Damien Scott), dále nové tváře následující série – Dougray Scott a Milauna Jackson a ještě i koproducent a režisér, Michael Bassett.

Panel, který byl bohatý na nové scény z následující řady, moderoval Mike Schneider z TV Guide. V prvním klipu se Stonebridge a Scott proháněli na motorkách na rozpálené dálnici v Kalifornii. Flirtovali s dívkami, poté však byli zastaveni dálniční hlídkou a nakonec byli zavoláni zpět do Sekce 20.

Stapleton k této scéně poznamenal, že s Philipem na těch motorkách jeli tak rychle, že i vrtulník, ze kterého se točilo, měl problém s nimi udržet krok. Návštěvníci panelu se pak smáli tomu, že dálnice v Jihoafrické republice, kde se Strike Back natáčí, byla použita jako dálnice v americké Kalifornii. Michael Bassett poté ještě poznamenal, že nová série bude probíhat přibližně pět měsíců po té předchozí. Scott a Stonebridge jeli společně na dovolenou a přemýšlí, jestli se mají k Sekci 20 ještě vrátit…

Rhona Mitra se panelu sice nezúčastnila, ale její postava, Rachel Daltonová, byla také ukázana v klipu. Daltonová tam zaútočila na lázně v Bejrútu a mučila obézního muže, jelikož ji prý zradil.

Bassett dále řekl, že příběh přivede Scotta a Stonebridge do Jižní Ameriky. Tam chtějí chytit pašeráky drog, kteří posílají peníze nové teroristické organizaci vedené nepolapitelným a tajemným al-Zuharim. Herec Dougray Scott pak prozradil něco o jeho nové postavě – James Leatherby byl dříve stejně jako Damian Scot agentem pracujícím pro Američany, ale byl také zrazen svými krajany.

Leatherby bude v následující řadě jedním z nových protivníků. Scott ho popsal jako „velkého sociopata“, „velmi náladového“ a „velmi sexuálního… ale ne se ženami.“ Herec byl chvíli v rozpacích, že prozradil homosexualitu své postavy. Následně však byly v dalším promítaném klipu vidět jak jeho násilnické sklony, tak jeho sexualita, když Sekce 20 sledovala setkání mezi Leatherbym a jedním z agentů.

Další klip pak představil novou postavu Milauny Jackson (na fotce vlevo), Kim Martinezovou. Ta se se Scottem a Stonebridgem setká v Jižní Americe. Jackson svoji postavu popsala jako bývalou námořnici a agentku protidrogové DEA, která žije v Kolumbii, kde pronásleduje velkého drogového bosse. Martinezová se také domnívá, že by se mohla připojit k Sekci 20.


Jak panel pokračoval, Stapleton a Winchester řekli, že po natáčení této série nebyli tak unavení a zničení jako po předchozích dvou sériích. I když akční kousky jsou prý tenhle rok větší než předtím. Winchester pak zdůraznil, že seriál je teď více uvěřitelný, jelikož dělají většinu kaskadérských kousků sami. Pouze pojišťovna jim v tom chce zabránit… :-)

Bassett slíbil, že finále této série „je docela velké.“ Ale také dodal, že seriál by nebyl tím, čím je, kdyby to herci nechtěli dělat, čímž chválil hlavní herecké duo. Pak bylo promítáno behind-the-scenes video, ve kterém Winchester popisoval následující kaskadérský kousek – Scott a Stonebridge jsou ve vlaku, když se před nimi na kolejích objeví náklaďák plný hnojiv.

Když se nakousla bromance mezi Scottem a Stonebridgem, všichni diskutující si na sebe připnuli plášť ze Stapletonového nového filmu, 300: Rise of An Empire, aby byli se Sullivanem solidární. Za pár minut si je sice sundali, Stapleton byl však tímto gestem pobaven…

Winchester a Stapleton také mluvili o jejich svobodě v seriálu, jelikož mohou někdy improvizovat v tom, co řeknou, či přímo jednají se scénáristy a režiséry. Také bylo řečeno, že minulou sérii Winchester doporučil, aby se Bassett přidal k seriálu. Letos má Bassett již větší roli, když je koproducentem a režisérem.

Sám Bassett pak chvíli mluvil o tom, jak chtějí Winchester a Stapleton přesně zobrazovat vojenské postupy. Někdy je však jejich realistické ztvárnění vystřihnuto, přesto ale jejich zápal dává seriálu prvek reality, který by jinak neměl…

Návštěvníkům panelu byl přehrán další klip, ve kterém Scott a Stonebridge postupují řekou v džungli s připravenými zbraněmi (viz obrázek). Oba herci řekli, že poté, co byli v řece, onemocněli. Byli sice upozorněni, že se voda nesmí dostat do jejich úst, avšak nakonec se to stalo.


Pak přišla řeč i na Scottovy milostné scény… Stapleton připomněl jednu ze svých prvních sexuálních scén v seriálu, po které bojoval nahý se dvěma chlápky. Prý dává přednost milostným scénám, než když má bojovat nahý. :-)

Ke konci panelu Bassett zopakoval, že cílem Strike Back je dělat film každý týden a ukázat divákům místa, na která by se jinak nedostali…

A na závěr byl promítán ještě jeden klip, ve kterém plují Scott, Stonebridge, Daltonová a Martinezová na lodi uprostřed jihoamerické džungle. Tam sledují další loď s několika těžce ozbrojenými pašeráky drog. Scott a Stonebridge přijdou s plánem, který zahrnuje využití posledních dvou zbývajících bloků C4 tak, že by vybuchly ve vodě. Jenže Stonebridge bohužel svoji puškou netrefí rozbušku prvního bloku. Klip končí tím, jak se zoufale snaží trefit druhý blok… a tím končí i tento report z panelu Strike Back.


Třetí série (respektive čtvrtá, počítáme-li i původní britskou minisérii) začíná na stanici Cinemax v pátek 9. srpna. Také už se nemůžete dočkat dalšího dobrodružství Sekce 20?

(Zdroj: CraveOnline)

Další díly seriálu
Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
Furiant

Furiant

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu