24. 7. 2013

Neflix sklízí úspěch, tentokrát s komediálním dramatem

Neflix sklízí úspěch, tentokrát s komediálním dramatem

Orange Is the New Black je příběhem ženy, která za své hříchy z mládí putuje na 15 měsíců do vězení. Internetová streamovací stanice Netflix opět vsadila na jistotu, která se jí už vyplatila u letošní novinky House of Cards. Vypustila všech 13 epizod najednou a vzápětí také oznámila pokračování v podobě druhé série. Co stojí za nečekaným úspěchem dramat tohoto kanálu?

Neflix sází na kvalitní scénář z rukou zkušených scénáristů. Kormidla se u Orange Is the New Black ujala Jenji Kohan, která stojí za seriálem Weeds (Tráva), který se na Showtime dočkal osmi sérií. Podobně tomu tak bylo i u House of Cards, za kterým stojí zkušený David Fincher (filmy Seven, Zodiac, The Social Network). Společné mají tyto dva seriály stejný počet epizod a to, že bylo uvolněno všech 13 dílů první série najednou. Aby mohl kouzelník předvést divákům své triky, potřebuje k tomu ty správné rekvizity, v tomto případě známé tváře. V House of Cards jsme mohli vidět hvězdy jako je Kevin Spacey, Kate Mara nebo Robin Wright. Orange Is the New Black se nenechalo ničím zahanbit a šanci předvést se dostali známí herci jako Jason Biggs (Jim z Prci, prci, prcičky), Laura Prepon (That '70s Show) nebo Kate Mulgrew (Star Trek: Voyager).

O čem tedy nový seriál Orange Is the New Black je? Piper Chapmanová doplatí na svou lesbickou lásku z mládí, kvůli které se zapletla do převozu peněz vydělaných na drogách, a vyslouží si 15 měsíců ve věznici v New Yorku. Venku na ní čeká její přítel Larry (Jason Biggs), který ji krátce před tím, než se nechala zatknout, požádal o ruku. Ve vězení zažije sérii úsměvných i hořkých zážitků. Její život na svobodě, který kontrastuje se současnou realitou pomocí flashbacků, nám má připomenout, že se naše životy od sebe tolik neliší a stačí malá chyba, která může mít nedozírné následky…

Výhodou, která napomáhá sledovanosti seriálů od Netflixu je, že si je divák může pustit kdykoliv z pohodlí domova, v jakémkoliv časovém rozestupu. Nemusí se rozmýšlet, jestli se má dívat na Modern Family, NCIS, nebo právě Orange Is the New Black. Podaří se tomuto novému seriálu dosáhnout takových úspěchů jako House of Cards, nebo loňské novince od Netflixu Lilyhammer o mafiánovi z New Yorku, který se v programu na ochranu svědků ukryl do norského Lillehammeru?


Sledovali jste již některý seriál z dílny „videopůjčovny“ Netflix? Zkusíte nové komediální drama Orange Is the New Black?

Taky by ti myš neupadla, když to pošleš do světa. 
Clear

Clear

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
griff

griff

super seriál, bavil mě čímdál víc s každým dílem. Dlouho jsem nenarazila na tak sympatickou hlavní...
před 10 roky
litllewitch

litllewitch

No, nevím, jestli bych to nazvala komediálním seriálem :D. Má to své okamžiky, ale myslím, že...
před 10 roky
locaniky

locaniky

Kdy bude druhá série?
před 10 roky
Další články k tématu