29. 10. 2007

James Kyson Lee - rozhovor o Heroes

James Kyson Lee, představitel Anda v seriálu Heroes, prozradil něco o dalších momentech v seriálu a něco o své postavě.

James Kyson Lee - rozhovor o Heroes

Gratulujeme, že jsi se konečně stal právoplatným členem hereckého štábu.

Díky, mnoho lidí si myslelo, že jsem byl stálým členem již v první sérii, ale i přesto, že jsem hrál ve všech epizodách kromě jedné, což je víc jak všichni ostatní s výjimkou Masiho a Mila (herci hrající Hira a Petera), ale i tak jsem byl pořád označován jako hostující herec. Vlastně to nic neznamená, ale teď mi trochu stoupne plat.

Způsob jakým Hiro komunikuje s Andem skrz svitky ukryté v meči je opravdu skvělý. Ale je zde nějaká šance, že by mohl Ando komunikovat s Hirem?

Není, protože Hirovy dopisy jsou více jak 400 let staré. V poslední epizodě (doplnit číslo epizody kvůli čtení za rok) jsem našel někoho, kdo mi pomůže s rozluštěním poškozených svitků. Je to úplně stejný pocit, jaký měl Indiana Jones, když objevoval staré poklady.

Tak z trochu jiného soudku, je šance, že Ando najde nějakou pěknou ženu, do které by se zamiloval?

Velmi brzy uvidíme z Andova života mnohem víc. Právě druhá polovina druhé série se bude věnovat Andovi.

Takže je z Japonska nebo ze států?

Z Japonska. Nechci vám prozradit příliš, ale nemyslím si, že Andův život bude absolutně bez lásky.

V Heroes komiksu je Andovou láskou Hirova sestra. Je Kimiko tvou zamilovanou osobou i v seriálu?

Nevím. [smích] V jednu chvíli ji určitě uvidíme. Možná je zrovna ona ten nejlepší kandidát na vedení Yamagatovy společnosti.

Ale no tak. Je to ona?

Možná. Nechám vás hádat. Mimochodem grafická verze je veselá. Já o tom opravdu nic nevěděl, ale když mi někdo řekl, že ti dva jsou v komiksu partneři, tak jsem si to pročetl a byly to zábavné věci.

Ando vypadá trochu méně strašpytlíkovsky s jeho novým oblekem, nemyslíš?

Oblíbil jsem si jeho nový styl. Trochu se vylepšil. Vypadá teď mnohem profesionálněji.

Žádal jsi o tento styl tvůrce?

Ne, to byl jejich nápad. Já ho pouze přijal. Já moc nedbám na drahé obleky.

Ando vypadá, že postupuje výše v hierarchii Yamagatový podniků, je to tak?

Jasně. Vždyť má vlastní kancelář, i když je trochu maličká.

Ale stále má nepříjemného šéfa. Uvidíme toho muže znovu?

Kdo ví. On vždycky tak trochu číhá kolem. Tady je jedna malá zajímavost: Dokonce jsme ho mohli na malou chviličku vidět i v pilotní epizodě. Když já a Hiro jabberujeme, tak přijde odnikud a chytne Hirovo ucho.

Můžeme očekávat Hirovo a Andovo shledání někdy v této sérii?

To je náš cíl. Máme spoustu ničemů k vyřízení – Mollyin strašák, který je nazýván Dirty Dozen – a my půjdeme po něm. A to bude nebezpečné.

Taková přátelství jsou docela zábavná, nemyslíš? Nikde nevidíte tolik tak těsných mužských přátelství jako v televize, co?

Co je skvělé na těchto postavách je jejich přátelství, díky kterému jsou schopní překonávat překážky společně. Vypadá to, že jsou jako Luke Skywalker a Han Solo. Stejně jako Luke, tak Hiro je zatížen svým posláním, svojí misí. Ando je mnohem šťastnější chlapík, který hledá další dobrodružství, trochu jako Han Solo. Dejte je dohromady a je to magické. A je to taky prostor pro nějaký ten humor.

Doufáš, že Ando bude odměněn nějakou superschopností?

Já ho přijímám jako obyčejného smrtelníka, ale jestli mi scenáristé připíšou nějakou schopnost, tak bezva. Doufám, že to bude něco cool. Chtěl bych mix něčeho trochu akčního – boj s mečem, bojová umění..

Jak jsi na tom s bojovými uměními?

Jsem atlet. Když jsem byl mladší, dělal jsem tae-kwon-do.

Jak myslíš, že se Ando změní?

Je na úplně jide než v první sérii. On je takový samoinspirující se bojovník. Poté, co se rozhodl zabít Sylara za každou cenu i bez superschopností, dostal jakýsi kredit. Je naivní, ale přesto hrdina.

Protože jsi z Koree, musel jsi se učit japonštinu. Dostal jsi nějaké ohlasy od Japonských diváků?

Jasně, když mi bylo deset, tak jsme se přistěhovali ze Soulu. Ale je zábavné, že můj otec pracoval jako elektrikář v Tokiu a tak mě tu a tam naučil pár slov. A já studoval japonštinu na škole. 99% reakcí na mě bylo pozitivních.

Nedávno jsi dostal cenu Asian American Arts Alliance. Myslíš, že je dost asijských tváří v televizi?

Jsme vidět více, hlavně v nejsledovanějších seriálech. Máme tu Masiho (Hiro) a Sendhila (Mohinder) v Heroes, korejský pár v LOST, ale stále zabíráme jen malinkatý kousek koláče ze všech seriálů na televizních obrazovkách, něco pod 2%, což je nedostačující vzhledem k tomu jakou početnou skupinu populace reprezentujeme. Každý rok se to trochu lepší. Mojí prací je odvádět zde tu nejlepší práci, jakou mohu a to snad otevře dveře dalším dobrým hercům.

Na čem dalším zrovna pracuješ? Nedostal jsi roli v novém Star Treku, kterou ti „vyfoukl“ John Cho.

Když moje jméno přišlo do Paramounthu, tak tam bylo spousty překážek. Oni měli Zacha (Sylar), ze seriálu pro roli Spocka a pak mu napsali roli v seriálu Heroes pro několik dalších měsíců. Hrát dvě různé role je naprosto nemožné, i když by bylo super být součástí toho všeho. Já byl zrovna v San Diegu pár týdnů před tím, kde jsem předával cenu Lifetime Achievement Award Georgeovi Takeimu na americko-asijském filmovém festivalu. Já a on máme spolu rozvinutý dobrý přátelský vztah. Nebyl bych vůbec překvapen,kdyby to nebyl jeho poslední seriál. Tady je stále možnost flashbacků a cestování v čase.

Připravuješ nějaký film?

Jasně. Měl by se objevit v březnu. Je to jako by jste smíchali Šestý smysl a Nenávist (Gudge) dohromady. Hraju tam já, Joshua Jackson a Rachael Taylor. Také natáčím romatickou dramakomedii Doesn't Texas Ever End next month. Hraju v ní nejlepšího přítele Bena Savage, jenž je zamilovaný do Haylie Duff. Potom v únoru budu natáčet Then There's the Afterlife, kde hraji rebelujícího muzikanta, který se spojí se svým starým učitelem, který je zrovna nyní zavřený ve vězení. A pak připravuji další tři projekty pro tento rok. Mám docela naplněný pracovní kalendář.

Kliknutím aktivuješ úžasnost! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Veri

Veri

tak to je dobře, aspoň se dozvíme něco víc
před 15 roky
Další články k tématu