23. 8. 2013

Ladyballs a mořská panna mezi nejnovějšími projekty

Ladyballs a mořská panna mezi nejnovějšími projekty

Podzim se nezadržitelně blíží a s ním začíná nový kolotoč desítek nebo dokonce i stovek nových projektů, mezi kterými televizní stanice budou vybírat naděje, které se dočkají pilotové objednávky a ve druhé fázi možná i první série v sezóně 2014/2015. Valná většina z nich ovšem musí podstoupit všechny fáze postupně, i když některé výjimky dostávají pilotovou objednávku rovnou.

Dnes se podíváme na trojici různorodých projektů.

Nepojmenované drama pro FOX

Scenáristé G.I. Joe, Paul Lovett a David Elliot, míří do televizního průmyslu. Dvojice prodala stanici FOX drama ve stylu filmu Catch Me If You Can (Chyť mě když to dokážeš). Prozatím nepojmenovaný projekt se točí okolo chytrého mladého politického hackera, který je naverbován vládou poté, co ho zatknou.

Pro oba pány je zmíněné drama prvním pokusem o prosazení v seriálovém průmyslu. Dosud pracovali pouze u filmů; kromě G.I. Joe se do jejich filmografií řadí také Four Brothers (Čtyři bratři) a do budoucnosti Midnight Run.

Nepojmenovaná komedie o mořské panně

Showrunnerka čerstvě ukončeného dramatu The Big C (Ve znamení raka), Jenny Bicks, se chystá vydat trošku jiným směrem. Po malé soutěži stanic její projekt vyhrála NBC.

Nepojmenovaná komedie se zaměří na plážovou mořskou pannu, která se vydá hledat dobrodružství. Skončí v baru v Miami, kde získá práci a obklopí se stejně výstřední skupinkou zatracenců, mezi které perfektně zapadne.

„Jsem nadšená, že můžu spolupracovat s NBC. A P.S., mořské panny rozhodně existují!“ řekla Bicks.

Ani před The Bic C nebyla tato dáma v seriálovém světě nováčkem. Vytvořila drama Men in Trees (Muži na stromech) a spolupracovala na všech šesti sériích Sex and the City (Sex ve městě).

Ladyballs

CWčko zaujala hodinová dramatická komedie Ladyballs, kterou má na svědomí hvězda z Parks and Recreation, Rashida Jones.

Popis perfektně zapadá do programu stanice. Příběh se soustředí na dvě dvacetileté přítelkyně, které v New Yorku hledají lásku. Dlouho nebyly v kontaktu, ovšem zde se opět shledají poté, co se dozví, že obě randí s jedním a tím samým mužem. Dívky se spolčí, aby dohromady potopily pana podvodníčka a poté si uvědomí, že tento jejich „byznys odplaty“ je docela fajn, rozhodnou se v něm pokračovat a stát se rukou zákona za ty, kterým bylo neprávem ukřivděno.

Společně s Jones budou tuto pomstychtivou dramedy psát také Jeff Grosvenor, Daniel Dubiecki a Kara Taylor, připojí se k nim i starší její sestra, modelka, herečka a návrhářka Kidada Jones.


Dnešní trojka je za námi. Vybrali jste si něco? Pokud ne, nevadí, teprve začínáme. Celý podzim se můžete těšit na hromady nových projektů.

Kdo dočetl až sem, musí zaručeně likovat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
Elanne

Elanne

Takže to drama od FOXu bude vlastně White Collar, ne?
před 10 roky
ragelly

ragelly

Bez Mattíka :D
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

no kříženec white collar, breaking in a agents of shield. prostě vykrádačka roku. seriál o mořské panně...
před 10 roky
Další články k tématu