10. 9. 2013

Článkaři tvrdí: Komedie na CBS stojí za starou bačkoru!

Nová sezóna je téměř tady. Tento týden vám náš tým hlavních článkařů nabídne subjektivní názory na to, co stojí za to zařadit do watchlistu, a od čeho naopak dát rychle ruce pryč.

Sezóna 2013/2014 oficiálně začíná příští týden. Pokud stále ještě nevíte, zda si do svých watchlistů zařadit některou z novinek, třeba se vám bude hodit právě tato série článků, kterou pro vás připravilo sedm hlavních článkařů SerialZone.

Každý den vám přineseme odpovědi na tři jednoduché otázky. Co u jednotlivých televizních stanic bude podle nás stát za to vidět, před čím naopak schovat hlavu do písku, a na konec naše malá tipovačka, kterou novinku daná stanice zruší jako první.

CBS je poměrně tvrdý oříšek. Musíme uznat, že i když v dnešním nadpisu zatracujeme komedie, tak v globálním měřítku má u tohoto žánru největší želízka v ohni právě CBS. Pár nových komedií není špatných, jen je bohužel pravděpodobně pohřbí jejich časový slot nebo přísné nároky ze strany CBS. Navíc dramata stanice objednala jen dvě, takže se těžko vybírá něco jiného, než právě komedie.

Jaká je podle tebe nejlepší novinka na stanici CBS?

Fruiko
We Are Men. Prostě chci už nějakou zábavnou komedii. A tahle je z těch letošních nejzábavnější a s nejvíc fajn obsazením. Co na tom, že ji nejspíš zruší.
ragelly
We Are Men, komedie, která v popisu na papíře zní nejvíc klišovitě a nudně, dokázala vyprodukovat úžasně vtipný tříminutový trailer, který splnil svůj účel. Postavy jsem si oblíbila, skvěle jsem se pobavila a rozhodně si seriál nenechám ujít. Jasně, není tu kdovíjak originální nápad, ale podle mě zde důstojnou úroveň zaručí tým scenáristů, kteří se nenechají zviklat každou ohranou frází, ale zapojí mozek a přijdou se zábavnými dialogy, které seriál odlehčí a bude z něj báječná oddychovka do postele před spaním.
Furiant
Intelligence — Špionážní akční seriály, to můžu. Intelligence bude sice nasazeno až v midseason, ale vypadá fakt dobře, takže se hodně těším. Snad mě to po pár dílech nezklame jako letos The Following…
megawir
Na CBS mám dva horké koně. Intelligence začíná až v únoru, takže mi pro podzim zbývá Hostages, což je téma přesně podle mého gusta. Mám velkou slabost pro konspirační projekty a spiknutí. Můj favorit.
Zdeněk Král
Intelligence — Chuck, který se nezvrtne v absurdní komedii, ale zůstane v uvozovkách „realistickým“ dramatem, to nezní špatně. Americká kriminální dramata jsou obecně na vysoké úrovni, high tech hejblátka v mozku můžou být divácky atraktivní… má to potenciál.
allyska
Mom, ze všech komediálních novinek má nejsympatičtější herce a příjemný humor.
Seraphine313
Abych se přiznal, hype kolem The Crazy Ones nějak vůbec neprožívám. Pro mě je Robin Williams vyhaslá hvězda dětských filmů devadesátých let; stavět ho na pozici tahouna nového programu je… neadekvátní. Odpověď na otázku je jednoduchá – netěším se na nic. Podzimní program CBS mě poměrně zklamal, a tak jediná věc, kterou zkouknu, bude Intelligence v midseason.

Jaká je podle tebe nejhorší novinka na stanici CBS?

Fruiko
Mom. I když všichni ví, že v tipovačce jsem vehementně tipoval prodloužení. To protože nevěřím, že by Lorremu zrušili něco po první sezóně. I když tohle je fakt nudný a zasloužilo by si to zrušit. Takhle to půjde dál na úkor letošních lepších komedií od CBS.
ragelly
No, řekněme to takhle. O půlce novinek CBS se ještě nic neví (Bad Teacher, Friends with Better Lives, Reckles…), takže ty vynechám. Z těch, u kterých jsem viděla trailer, musím říct, že za nejhorší považuju komedii Mom. Chápu, je to Lorre, seriálový bůh, který dostane u každého svého seriálu tři tisíce epizod a megavelké celosvětové úspěchy a uznání. To ale nemění nic na tom, že ten trailer byl neskutečná nuda. Navíc to vypadá, že se tento seriál bude snažit hrát na divákovy city, což mi obecně nevadí, ale zrovna tady mi to přijde až moc umělé a nepřirozené.
Furiant
Bad Teacher — Komediální seriál natočený na motivy nudného filmu… to opravdu nemůže dopadnout dobře. Ze všech nových komedií mi zrovna tohle přijde jako to nejslabší.
megawir
Jako nejslabší novinka se mi jeví Friends with Better Lives, to je stokrát omleté téma, které bude i posté znít nudně. Nemám rád tyhle rádoby komedie, co se snaží vše lámat přes koleno.
Zdeněk Král
Bad Teacher — Už film byl dost hrozný, seriál nebude o moc lepší. Když byla Whoopi Goldberg „netradiční“ učitelka v Sister Act, dopadlo to celkem slušně. Obhroublý alkoholový humor a laciné vtípky, které očekávám u Bad Teacher, ale nenadchnou. Nehledě na to, že tam určitě bude stejně kýčovitá parodie na americkou high school, jako je třeba v Glee.
allyska
The Crazy Ones, ani Sarah nepřebije to, jak je podle mě Robin Williams otravný.
Seraphine313
Myslím, že objednání Bad Teachera byla z nouze nectnost poté, co stanice mírně zazmatkovala, když viděla, co vlastně do programu nasázela. Podzim není opravdu moc silný a tak se nejde ani moc divit řečem o desáté sezóně HIMYM.

Co podle tebe zruší CBS zruší jako první?

Fruiko
The Millers. Konkurence je veliká a MomCrazy Ones jsou jasní favoriti pro obnovení. Černý Petr tedy zůstává na Millerovic rodinku.
ragelly
Loni to byli Partners, letos se to tipuje mnohem hůř. CBS má ve zvyku dramata nechávat celá, takže musím vybírat z komedií. Jelikož Millers jedou za TBBT, tak si asi nějakou sledovanost udrží. Takže los mi asi padne na We Are Men. Seriál jede po HIMYM, proti The Voice, Bones a DWTS. Bude to mít hodně těžké a CBS má na své seriály dost vysoké nároky. Je to škoda, ale We Are Men se stane obětí stanice jen kvůli špatnému časovému slotu.
Furiant
The Millers — U traileru jsem se sice párkrát pousmál, ale už to tu bylo několikrát, už je to ohrané, takže si myslím, že tohle CBS odpíská jako první již po pár týdnech.
megawir
Co půjde první? Vzhledem k tomu, že nejslabší kousky jdou až v mid-season, není to snadné. Tipnu si Mom. Tohle už tu bylo prostě mockrát.
Zdeněk Král
The Millers — Podobně jako Shit My Dad Says, je to už otřepané téma, které nepřinese nic nového, a pokud nebudou herci extra skvělí a scénář extra propracovaný, začne to brzo nudit. Mohla by to být celkem zábava, pár dílů, ale nevydrží to.
allyska
The Crazy Ones, protože neustojí konkurenci.
Seraphine313
Být to jen počtem epizod, asi by vyhrál seriál Friends with Better Lives. Ze začátku sezóny ale bude zajímavý jiný souboj – pondělí. Dancing with the Stars a Castle na ABC proti komediálnímu bloku na CBS proti The Voice a Blacklist na NBC. Osobně si myslím, že silné konkurenci podlehne na CBS jako první jedna z trojice novinek, nejvíc se nabízí asi Mom a ani Hostages to nemá stoprocentní.

A co vy? Podělíte se o své odpovědi v komentářích?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
Klik

Klik

Nieje tu toho veľa ale ja si osobne pzriem iba Hostage a We are men. Inteligence ma až tak nezaujala, ale...
před 10 roky
Nikuska181

Nikuska181

Ja sa najviac u CBS teším na Intelligence.. len škoda, že je to až v midseason. Z komédií sa...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

tak tady prakticky souhlasím. robin williams mě od seriálu spíš odradil než na něj nalákal. názor...
před 10 roky
Další články k tématu