20. 9. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Back in the Game?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! Dneska si bereme na odpal ABC a její novou komedii Back in the Game.

Back in the Game – plakát

Back in the Game. Jedna z nových komedií ABC. A ABC jí podle všeho věří. Nasadila ji totiž do středečního komediální bloku mezi The Middle a Modern Family. Poběží tak proti Revolution (NBC), Arrow (CW) a realitkám Survivor (CBS) a The X Factor (FOX).

Ovšem čemu věří ABC tomu nevěříme my. V tipovačce tuhle komedii ve hře udržel jen tým CWzone. Všichni ostatní si myslí, že by se měla spakovat do šaten. Včetně 59 % z vás.

Na co se můžu těšit?

Na Terry Gannon (jo, na ten kanón to svádí nejspíš úmyslně). Rozvedenou matku, která se musela přestěhovat ke svému taťkovi se kterým toho má ze svého dětství spoustu nedořešeného. Hlavně kvůli jeho posedlosti baseballem. Kvůli tomu se zapřisáhla, že se už baseballové pálky nikdy nedotkne. Ale lidi míní čas mění. A tak, když se její syn chce kvůli holce přihlásit do školního týmu, ho sdamozřejmě podporuje. A to dokonce tak, že když ho nevezmou do „Áčka“, tak se rozhodne posbírat všechny odmítnuté děti a trénovat „Béčko“.

Takže to celý je o baseballu, co?

No právě ani ne. Sice se většina scén odehrává na hřišti, ale v celém pilotu nebylo z baseballu víc jak jeden nadhoz. Takže pokud se vám tento sport nezdá, tak se netrapte, že by ho tu bylo nějak moc. Spíš hřiště funguje jako prostředí na řešení klasických problémů. Takže syn dělá do holky, kterou má v merku drsňácký trenérův synek. Namyšlený trenér s příznačným jménem Dick by nejraději dělal do Terry. A Terry je pořád naštvaná na otce.

Takže klasický drama klišé?

Přesně tak. I když se je to označeno jako komedie, dokonce to má i klasickou komediální stopáž, tak po vtipech by se člověk nedopátral ani s pomocí lupy.

A má to alespoň sympatické obsazení?

Má. Teda když pomineme děti. Role Terry se totiž ujala Maggie Lawson (můžeme znát jako sladkou Juliet z Psych). Jejího otce si pak zahrál James Caan (toho pro změnu můžeme znát z Vegas).

No ukažte mi trailer, pak se uvidí…

To je duch. Ale bacha. V traileru jsou ty nejlepší scény z pilotu. Pokud si ho pustíš, tak pilot už je skoro zbytečnost.

Hm, ty proslovy jsou otravný, je jich tam víc?

Bohužel jo. A spoustu. A od všech. Tenhle seriál je snad víc o motivačních proslovech než o baseballu.

A k čemu se to dá přirovnat?

Pokud bych měl vybrat mezi seriály, tak bych se klonil k $#*! My Dad Says. Jen si místo syna představte dceru se svým vlastním dítětem a dostanete víceméně Back in Game. Kdychom zabruslili do světa filmu je to něco ve stylu když (J)elita ze střídačky potkají Špatné zprávy pro Medvědy.

A jaký je váš ortel SerialZoňáci?

Fruiko
Jediný, co si z pilotu pamatuju, je, že pokud vám někdo řekne, ať zavřete oči, tak se vám s nejvyšší pravděpodobností chystá prdnout do obličeje. To je sice poučná životní zkušenost, ale jinak to je dost smutný. Hlavní postavy mě nijak neoslovily, děcka v loser teamu jsou opravdu na pěst a patří do loser týmu. Navíc už vidím, jak na konci série budou ve finále proti tomu druhýmu týmu, který vede Dick. Ale protrpět kvůli tomu celou sezónu, abych viděl jestli vyhraje dobro (čti ztroskotanci) nad zlem (čti těmi úspěšnými s talentem) fakt nemusím.

+ občasná hláška Terrina otce
+ málo baseballu

- divnej tancující kluk bez jakékoliv dějové linky
- všechno ostatní, hlavně motivační proslovy

Moje hodnocení pilotu: 20 %
ragelly

Trailer byl ok, ale pilot příjemně potěšil. Vypadá to, že tohle bude jedna z těch lepších komedií letošní sezóny. Pilot nabídnul pár momentů, u kterých jste se dobře zasmáli, a zároveň nutnou dávku citů. Pokud to s tou ciťárnou nebudou přehánět a budou přidávat stále více dobrých vtipných scén, seriál by mohl mít šanci získat druhou řadu.

Hlavní hrdinka je mi příjemná, což se v loňské sezóně nestalo ani jednou, takže to je velké plus. Moc se mi líbil tancující synek bohaté kámošky, jen škoda, že ho v celé epizodě ukázali jen třikrát (2× ve vteřinovém záběru), snad v dalších dílech dostane víc prostoru.

Postava dědy má být zdroj největších hlášek, ovšem pro mě nefunguje. Děda je jedno velké klišé a jeho scény mě spíše iritovaly. A proč vůbec musí mít pořád pivo v ruce? Je jasné, že se celou řadu budou řešit citové problémy, proč svou dceru neměl rád a proč ji nepodporoval atd, takže na to se připravte.

Seriál je hodně předvídatelný. Vsadila bych boty, že hrdinka si začne románek s nafoukaným trenérem „elitního týmu“ a její tým loserů na konci řady vyhraje a stanou se hrdiny. Schválně, kdo souhlasí?

+ divnej tancující kluk bez jakékoliv dějové linky
+ příjemná hlavní hrdinka
+ baseball pro losery bude sranda

- neskutečně otravnej děda
- citové problémy hlavní hrdinky
- bohatá nejlepší kámoška (možná ale časem půjde k plusům)

Moje hodnocení pilotu: 70 %
Další díly seriálu
Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Sovička

Sovička

Tak tohle je pro mě příjemné překvapení. Až na otravného dědu mi tam nikdo z ostatních postav vyloženě...
před 10 roky
allyska

allyska

Seriál se mi celkem líbil, určitě patří mezi ty lepší komediální novinky a teda jak píše i Lemonie,...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

pro mě asi nejlepší komedie sezóny. čekala jsem to sice ještě trochu lepší, ale i tak. jo, prdění do...
před 10 roky
Další články k tématu