27. 9. 2013

SARS: Diváci šílí z Crazy Ones!

SARS: Diváci šílí z Crazy Ones!

Další den, další SARS a další ratingové pecky. Osvědčený tahoun opět dokázal svou sílu a část svého úspěchu přenesl i na začínající novinku. V CBS očividně najali člověka, který dokáže zapojit mozek. Protože tento programový tah je jedním z nejlepších strategických kroků, které jsme za posledních pár let mohli v televizi vidět.

O čem že to mluvím? Přece o snaze CBS dostat svou novinku The Crazy Ones do co největšího podvědomí. Tento týden stanice v osm odvysílala hodinovou premiéru The Big Bang Theory (Teorie velkého třesku), na kterou Crazy navazoval. Z megaratingu 5.6 (vs 5.0 loni) a 18,9 milionů diváků samozřejmě velká část těchto čísel přešla právě na Crazy Ones (4.0 / 15,60). Za týden pak před Crazy poběží novinka The Millers, ovšem půjde o premiérový díl, u kterého se obecně vždy očekávají vysoká čísla, která by se tedy logicky mohla opět odrazit na dobrém výsledku Crazy. Jestli to k něčemu bude a ze seriálu se stane nový hit, to se ale ukáže až během následujícího měsíce. Každopádně snaha je to výborná a chvályhodná.

Když už jsme začali s CBS, tak stanici rovnou dojedeme. Tentokrát již s menšími úspěchy. Two and a Half Men (Dva a půl chlapa) se na obrazovky vrátil v novém časovém slotu chudší. Premiéra (2.9 / 11,54) byla o šest desetin nižší, než v loňském roce. Premiéra druhé řady Elementary (Jak prosté) ztratila oproti loňskému debutu (3.1) celý bod a skončila s výsledkem 2.1 / 10,14.

V porovnání hereckých legend Williams drtivě vyhrál nad Foxem. Jeho The Michael J. Fox Show sklidilo průměrných 2.1 / 7,30 a šéfům v NBC se tak začínají rosit čela. Ratingově jde totiž o nejhorší čtvrteční komediální start v celé historii NBC. Hodinovka současné nejlepší komedie NBC, Parks and Recreation získala pouze rating 1.3 (vs. 1.7 loni) a 3,30 milionů diváků, takže Michael má pořád prostor, o kolik může spadnout v následujících týdnech. Vrátil se také Parenthood (Famílie), ovšem bohužel také nejásá. Rating 1.6 (+ 5,17 milionů diváků) se rovná nejnižšímu číslu, které seriál kdy získal, a zároveň je o tři desetiny nižší než premiéra loni na podzim.

Na stanici ABC se s jubilejní desátou řadou vrátila soap opera Grey's Anatomy (Chirurgové). Dvouhodinovka získala celkově rating 3.4 a 9,26 milionů diváků. Tento rating je o celý bod nižší než hodinová premiéra loňské řady (4.4).

Ani FOXu nebylo do smíchu. X Factor si sice udržel výsledek z minulého týdne (2.0 / 6,38), ovšem premiéra Glee si výrazně pohoršila. Oproti loňsku (3.1) seriál klesl na pouhých 2.0 a 5,17 milionů diváků.


Které epizody ze včerejška jste dnes projížděli vy? Překvapily vás některé zmíněné výsledky? Jak byste měnili tipovačku?

Další díly seriálu
Kdo nesdílí není Čech! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře4zobraz všechny 4 příspěvky
jukab

jukab

U M.J.Fox Show mám zrušení, tak snad mi to vyjde. Mohla by se vyhlásit nová tipovačka - kolika řad se dočká...
před 10 roky
petruska.77

petruska.77

Já bych S.M.G. přála, aby hrála v seriálu, který opět neskončí po první sérii :)
před 10 roky
Maarti

Maarti

Snad jí to tentokráte vyjde :)
před 10 roky
Další články k tématu