3. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Super Fun Night?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! Budete se v páteční noci super moc bavit?

Super Fun Night je nová komedie ABC, kterou stanice do vysílání zařadila na středeční večery od 9:30, hned po nejúspěšnější komedii ABC – Modern Family (Taková moderní rodinka). Super Fun Night se o diváky bude bít s Criminal Minds (CBS), The Tomorrow People (CW), X Factor (FOX) a Law and Order: SVU (NBC).

V naší tipovačce jediná Gorilla tvrdí, že seriál dostane druhou řadu. Všichni ostatní jsou pro zrušení, včetně vás, kteří jste si ho odhlasovali 72 procenty.

Super Fun Night, to zní suprově!

Nadpis jo, to se jim musí nechat. Obsah? Posuďte sami. Komedie v čele se třemi dámami, které nejsou zrovna královnami popularity. Ty mají dlouholetou tradici, kdy společně v bytě tráví své páteční večery, pořádají si trapné večírky pro sebe. Pak ale jednu z nich – Kimmie – povýší v práci, s čímž se pojí také oslavy… venku. Kamarádky tak začínají objevovat nový svět, do kterého vnáší své často zvláštní osobnosti.

Tak to mě zajímá, ukažte trailer

Takže tahle ta sranda začíná, jo?

No, ne tak docela. Stanice ABC se totiž minulý týden rozhodla, že nebude riskovat. Pilot si získal ze strany kritiků velmi, velmi negativní komentáře. Proto ABC do programu nasadila jako první epizodu č. 2, o které se obecně říká, že je o několik tříd lepší. Takže to, co vidíte v traileru, v prvním díle vůbec nebude.

Co je na seriálu suprový?

Kromě samotného slova v názvu? Dá se ocenit, že televizní stanice konečně jednou dokáže do hlavní role dosadit někoho, kdo právě nevypadnul z obálky módního časopisu. SFN se nebojí dělat si z lidí srandu. A je zde potenciál pro nedokonalý romantický pár, konečně jednou.

A co mu teda vytýkáte?

Pokud byste hledali vtipnou komedii, tady se nedočkáte. Spousta vtipů (90 % z nich se týká tloušťky) se během dílu opakuje víckrát, takže vás to spíše začne štvát. Samotná Rebel Wilson je možná fajn ve vedlejších rolích, ovšem prozatím to vypadá, že ta hlavní je pro ní oříšek. Herečka navíc používá americký přízvuk, který asi těm, co ji znají, bude připadat přinejmenším zvláštní.

Dá se to k něčemu přirovnat?

V podstatě jde o tři ne zrovna populární kámošky. Kde se tohle nedá najít? Kdybychom měli být extra zlí, řekneme, že je to nová verze Work It, jen tady ženy hrají ženy. A pokud bychom přešli seriálové hranice, tak do očí bije muzikál Hairspray, kde se taky holka při těle zakouká do populárního hezounka.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Tak mám první díl za sebou a neřekla bych, že to je taková hrůza, jaké se všichni obávali. Pořád u mě jde tedy o podprůměr, nesmála jsem se, ale vyloženě trapné momenty byly jen ojedinělé.

Možná je to tím, že já jako holka při těle dokážu s Kimmie sympatizovat. Jasně, že taková smolařka nejsem, to bych asi umřela :D Ale třeba její nasazování zeštíhlujícího prádla mi připomíná, jak se vždycky mořím s oblíkáním silonek, taky se u toho válím po posteli :D

Trošku mě mrzí, že stanice neuvedla první pilot, hlavně první třetina seriálu se jasně a očividně váže na to, co jsme se měli v pilotu dozvědět – kdo je kdo, jak se seznámili a tak dále. Ale co jsem tak četla v zahraniční, tak všichni říkají, že to byl dobrý tah, protože druhý díl je mnohem lepší než pilot. Takže jsem z toho taková rozpačitá, co nás vlastně během celé té sezóny čeká. Osobně bych řekla, že to bude snesitelná oddychovka, hlavně pokud se chcete zasmát útrapám holky při těle, nebo naopak pokud s ní soucítíte, ať už z vlastní zkušenosti nebo ne.

Postavy mi tedy moc nevyhovují, ani kamarádky, ani spolupracovníci a už vůbec ne ten Angličan. Ale Kimmie mi to tím výše zmíněným docela vynahrazuje. Takže až to zruší, tak pak na to kouknu.

+ holky uvidí, že pořád existuje někdo, kdo je na tom ještě hůř než ony
+ – znělka, pořád nevím, jestli je trapně trapná nebo trapně geniální
+ inspirace, kam v pátek vyrazit

- humoru seriál příliš nepobral
- postavy nepřirostou k srdci
- občas scény hraničí s nevkusem

Moje hodnocení první odvysílané epizody: 40 %
Fruiko

Se to skoro bojím i napsat. Super Fun Night není nejhorší novinkou letoška. Fakt ne. Dokonce mám tušení, že by se to někomu mohlo líbit, dokonce by to mohlo být i něčí guilty pleasure. Ono to totiž místy je takovým tím divným zvráceným způsobem vtipný. Hodně. Jasně, šaty namotaný do výtahu jsou ohraný, ale tady to je tak nějak vtipně podané. Vůbec mi přijde, že celý seriál jako by byl slepenec humorných scének z youtube. Výplňové scény s kamarádkami v mezihrách jsou pak asi nejslabším článkem.

Sice jsme se vzhledem k čachrům v programu nedočkali blikající podprsenky a občas má člověk pocit, že mu něco uniká, ale jinak díl relativně funguje i jako představovačka konceptu pátečních úletových nocí. Nejvíc fascinující je, že se to celkem obratně vyhýbá očekávaným klišé. Mrcha vyhrává. Ale krasavec odchází i přesto s naší hrdinkou, stejně jako jde raději řešit „koblihový“ případ místo tokání v kanceláři.

Tenhle seriál nebude pro každého. Humor se pohybuje nebezpečně blízko hranice nevkusu, ale pro mě na ní obstojně balancuje. Podobně jako třeba v Little Britain, které je už pro mnohé někde daleko za hranicí vkusu.

Shrnul bych to asi tak, že pokud jste fanoušky filmů jako Scary Movie, tak tohle má humor přesně v tomhle stylu. Jen to asi není parodie.

+ jak většinou nemám rád tyhle scény, tak zpěv nebyl zas tak špatný
+ závěrečné titulky, seč laciné tak měly něco do sebe
+ lepší vtipy, jak ve většině letošních komedií
+ vyhýbání se klišé

- budete se stydět lidem říct, že se vám to libílo

Moje hodnocení první odvysílané epizody: 50 %

Tak co, dáte Super Fun Night šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory prvního (druhého) dílu?

Další díly seriálu
Copak asi dělají tyto tlačítka? 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
misulka78

misulka78

No, možná se zkusím podívat na pilot, jen tak z recese :D Ale moc dlouhý život tomuhle seriálu netipuju.
před 10 roky
Sovička

Sovička

Asi mám divný vkus, ale tohle je seriál přesně pro mě. :D
před 10 roky
Další články k tématu