1. 10. 2013

SARS: Legendy Dexter i Breaking Bad odešly na vrcholu

SARS: Legendy Dexter i Breaking Bad odešly na vrcholu

Už předposlední epizoda seriálu Breaking Bad (Perníkový táta) napověděla, že nás čeká silné finále. Ale taková čísla přeci jen nikdo nečekal. Od páté epizody druhé části páté řady (ano, je nutno to takto rozlišovat) se totiž sledovanost dostala od 4,41 milionu diváků k 6,58 milionu v předposlední epizodě, která byla také rekordní. Finále seriálu ale zaznamenalo sledovanost 10,3 milionu diváků, což rekord z minulé epizody hravě překonalo.

Pro srovnání – první část páté řady dosáhla průměrné sledovanosti 2,6 milionu diváků na epizodu, druhá část potom bez finální epizody 5,37 milionu diváků. Finále pak bylo 2× sledovanější než zbytek druhé části sezóny, 3× sledovanější než finále první části páté řady a dokonce 5× sledovanější než finále řady čtvrté.

Finále poslední sezóny Dextera dosáhlo ještě o jeden stupínek výš. Nejen, že bylo nejsledovanější epizodou v historii seriálu, ale také nejsledovanějším vysíláním v historii stanice. Číslo 2,8 milionu diváků možná není až tak ohromující, v konkurenci Breaking Bad a ostatních prémiových pořadů je to ale významný výsledek pro stanici i pro seriál.

Podobně skvěle si vedl i nový seriál stanice Showtime, Ray Donovan. Ten dokázal k finále sezóny přitáhnout 1,41 milionu diváků a ustanovil tak nový rekord pro finále sezóny nového seriálu. Zůstává tak po Dexterovi a Homelandu třetím nejsledovanějším seriálem stanice.


Zdroje: tvbythenumbers.com (1), tvbythenumbers.com (2), tvbythenumbers.com (3), Wikipedia.org

Líbilo se? Tak zmáčkni nějakej ten čudlík! 
Seraphine313

Seraphine313

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Em.

Em.

Páni přes 10 milionů diváků BB. To je teda něco....
před 10 roky
nevermore

nevermore

Breaking Bad... nevím co napsat, prostě nejlepší seriál co jsem kdy viděl, pokud jde o mě, ukamenujte...
před 10 roky
harmonica

harmonica

Tak konečně vím co ta zkratka znamená, díky za objasnění! :)
před 10 roky
Další články k tématu