2. 10. 2013

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Lucky 7?

Sezóna 2013/2014 je tady. Přemýšlíte, jaké novinky přidat do watchlistu? Poradíme vám! V našem podzimním seriálu se zaměříme na piloty velké pětky, které si dopodrobna rozebereme. Pro dnešek jsme si vylosovali Lucky 7.

Lucky 7 – plakát

Lucky 7 je nové drama stanice ABC. Stanice ho plánuje vysílat každé úterý od 22 hodin. Jelikož celý úterní večer je premiérový, tak jako předskokani jsou samé novinky. Večer sice zahajuje naboostěný S.H.I.E.L.D., ale pak následuje blok dvou komedií. A pak je teprve na řadě Lucky 7. Na konkurenčních stanicích toho v tuhle dobu moc není. Na CBS máme Person of Interest a na NBC Chicago Fire. Pak tu ještě máme kabelovku FX a její Sons of Anarchy.

tipovačce to mají všechny týmy stejně. Křížek. Což znamená rušení. Vy jako hlas lidu také nejste proti a 62 % z vás je pro odpis.

Co to je za to šťastnou sedmičku v názvu?

Název odkazuje na zaměstnance jedné benzinové pumpy, kteří všichni společně týden co týden sází obdobu naší sportky. No a jednoho dne se na ně usměje štěstí a proti všem pravděpodobnostním rovnicím (například šance vyhrát v té naší sportce je 1:13983816 – což je asi 0,00000715%) opravdu vyhrají jackpot 45 milionu dolarů.

Čtyřicetpět děleno sedmi je…

Taky jsme to počítali a je to necelého 6,5 milionu na hlavu. To je pořád hodně a dokonce to bude ještě víc (ale nechceme moc spoilerovat, že jo…).

Takže budeme sledovat, jak parta lidí vyhrála sportku?

Přesně tak. Ona totiž taková výhra ve sportce s vaším životem dost zamává. Vyhrabete se z problémů. Minimálně těch finančních. Ale za to se objeví miliony nových problémů. Třeba jakou barvu má mít vaše nové Ferarri a tak. Tudíž o dějové zápletky nebude pravděpodobně nou­ze.

A kdo jsou tedy ti šťastní výherci, tedy herci?

No co si budeme povídat. Nikoho z nich nejspíš neznáte. Ani jste o něm neslyšeli. No schválně, nejznámější nejspíš bude Isiah Whitlock Jr.. Tak kolik seriálů s ním si vybavíte, co? Tak vidíte a to má kromě role v The Wire celkem hodně vedlejších roliček.

Hm a něco co tedy stojí o zákulisí za zmínku?

Jasně. Je to totiž remake.

Co?

No jo, tohle téma už jinde vyždímali. Konkrétně ve velké Británii. V seriálu The Syndicate. Tam to ale byli výherci ze supermarketu a vzhledem k typické britské délce jedné série se mohl každý díl věnovat vždy jednomu konkrétnímu výherci. V Americkém remaku to podle všeho takto nebude.

No sem s trailerem…

Uff, už jsme se báli, že ho nebudete shánět…

Na podobné se asi nemá smysl ptát, když je to remake, co?

Přesně tak. Navíc nás ani nic nenapadá. Leda snad Hugo ‚Hurley‘ Reyes taky vyhrál loterii v Ztracených. :-D

A jaký je váš ortel SerialZoňáci?

Fruiko

Po pár dnech od pilotu mám docela problém napsat svůj názor. Mám totiž problém si cokoliv kloudného vybavit. A není to tím, že bych měl špatnou paměť, svou denní dávku Ginko Biloby jsem si dneska už spolknul. Je to prostě tím, že pilot by děsně nemastný-neslanný. Není mu co pořádně vytknout, ale bohužel ho není ani za co pochválit.

Postavy jsou proklesleny celkem precizně, takže jim tu výhru i přejete, protože tvůrci si vybrali zrovna tu největší bandu zoufalců na světě, ale to je tak všechno. Fajn, vyhráli jste, užijte si prachy. Ale koukat na to, jak si svou výhrou nejspíš poděláte svoje již tak dost podělané životy, fakt koukat nebudu.

Navíc, je mi celkem jasné, kdo ze sedmi zaměstnanců bude tím nejšťastnější. Úvodní flashforward ukázal celkem dost.

+ fascinující svět, hromadného sázení tiketů

- to, že si po pár dnech z pilotu už skoro nic nepamatuji asi bude mínus, co?
- no tak jo – přílišná idealizace Američanů (jo, myslím hlasování)

Moje hodnocení pilotu: 50 %
ragelly

Pilot byl docela nuda. Přesto bych seriál tak rychle neodstuzovala. Má totiž dost velký potenciál.

Kamenem úrazu je přeplácanost. Sedm hlavních postav je hrozně moc. Každá má svůj příběh, který se očividně bude řešit, a když se to všechno smíchá do 42 minut, je to jako když pejsek s kočičkou pekli dort. A zrovna u dramatu všeho moc škodí. Ideální by bylo, kdyby se v každé epizodě soustředili jen na jednoho výherce. Jenže co by dělali po zbytek série a v případných dalších řadách, to mi není jasné.

Herci jsou docela v pohodě. Nikdo ze šťastné sedmičky mi sice není sympatický, ale na nervy mi lezou jen jeden nebo dva… horší jsou spíš jejich rodinní příslušníci, ale ti se na scéně naštěstí neobjevují tak často.

Říkám, potenciál tu je velký. Bude mě bavit sledovat, jak se chování jejich okolí změní, jak všichni budou najednou nejlepší kamarádi a nejhodnější manželé a manželky na světě. Lidi jsou sobečtí pokrytci, doufám, že toho tvůrci pořádně využijou.

+ děj s potenciálem
+ příběh utíká poměrně rychle
+ pár hollywoodsky natočených scén

- přeplácanost
- rodinní příslušníci
- zbytečné komplikace (loupež)
- flashforward na začátku, tohle nesnáším…

Moje hodnocení pilotu: 60 %

Tak co, bude mít Lucky 7 štěstí se usadit ve vašich watchlistech? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory pilotu?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
bundaboy

bundaboy

Podle sledovanosti tu mame zhaveho kandidata na prvni zruseni... ;)
před 10 roky
dagsoftware

dagsoftware

Neviem, čo šeci máte proti Lucky 7. Ja som sa kráľovsky bavil.
před 10 roky
Pay-Track

Pay-Track

Tak to teda nemělo dlouhé trvání! Před chvílí bylo Lucky 7 zrušeno... Aspoň budou body do tipovačky :D
před 10 roky
Další články k tématu