Diskuze k článku Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Reign?
avatar uživatele
jelpetty
Dlouholetý uživatel | Cool level: 36 | maj. Margaret 'Štabajzna' Houlihanová
18. 10. 2013 / 16:50:35 (před 10 roky)
off

Podle traileru jsem si myslela, že tohle s díky vynechám, ale docela jste mě nalákali, takže pilot vyzkouším :)

For every minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness.
avatar uživatele
allyska
Redaktor | Cool level: 54 | Jack Shephard
18. 10. 2013 / 16:54:03 (před 10 roky)
off

Jsem ráda, že jsem si to pustila, vůbec jsem to neměla v plánu a teď to bude asi moje guilty pleasure, btw já jsem teda ráda za moderní hudbu, objevím tak nový písničky :)

avatar uživatele
Ještěrka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
18. 10. 2013 / 17:34:48 (před 10 roky)
off

Tak teda recenzenti, historii že připomíná oblečení? To má být vtip? Ty kostýmy jsou jedny z nejhorších a s historickým obdobím mají pramálo společného! Ten hrad nebo zámek je taky úplně mimo, jelikož francouzští králové v té době sídlili v Louvru. A milión dalších nepřesností, ale ty nemá ani smysl zmiňovat. Jinak tvorbu CW považuju v 90 procentech za brak, a tohle mě v mém názoru jen utvrdilo. Byla to prostě hrůza, tak 20% a to jsem ještě velkorysá.

Editováno: 2x | Naposledy: 18. 10. 2013 / 17:45:13
avatar uživatele
ragelly
Autorka článku | Cool level: 130 | Gordon Ramsay
18. 10. 2013 / 17:45:13 (před 10 roky)
off
hannahmckay napsal(a):

Tak teda recenzenti, historii že připomíná oblečení? To má být vtip? Ty kostýmy jsou jedny z nejhorších a s historickým obdobím mají pramálo společného! Ten hrad nebo zámek je taky úplně mimo, jelikož francouzští králové v té době sídlili v Louvru. A to že je to víceméně historicky přesné je další nesmysl, tam je přesný akorát tak to, že Mary si vezme Francise, a že jeho matka je Káťa Medicejská a její manžel Jindřich II. A tím to tak hasne. A milión dalších nepřesností, ale ty nemá ani smysl zmiňovat. Jinak tvorbu CW považuju v 90 procentech za brak, a tohle mě v mém názoru jen utvrdilo. Byla to prostě hrůza, tak 20% a to jsem ještě velkorysá.

Spíš jsem tím chtěla říct, že oblečení dává najevo, že se nejedná o příběh ze současnosti, vždyť tam je několikrát zmíněno, že historikové zapláčou.

avatar uživatele
Ještěrka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
18. 10. 2013 / 17:47:00 (před 10 roky)
off
ragelly napsal(a):

Spíš jsem tím chtěla říct, že oblečení dává najevo, že se nejedná o příběh ze současnosti, vždyť tam je několikrát zmíněno, že historikové zapláčou.

No ale mě právě to oblečení děsně leze na nervy. S tím anachronismem to protě přehnali. Ale co čekat od WC.

avatar uživatele
Ještěrka
Dlouholetý uživatel | Cool level: 7 | Manny Bianco
18. 10. 2013 / 17:55:10 (před 10 roky)
off

Jinak ještě k tomu proč králova milenka stála s králem a královnou. Byla to Diana dePoitiers, která ve skutečnosti byla o 20 let starší než král, takže předtím byla spíš něco jako chůva, a Jindřich na ní velice dal, a Kateřina Medicejská byla holt až na druhém místě, a musela tuhle situaci chtíc nechtíc strpět.

avatar uživatele
Michell
Dlouholetý uživatel | Cool level: 18 | Kocour
18. 10. 2013 / 18:21:42 (před 10 roky)
off

Na tento seriál jsem se těšila od úplného začátku. Bohužel přišlo velké zklamání a tento díl byl příšerný, nudný, nezajímavý a hlavně všechno tak nepřesné. Seriál vyřazuji ze sledovaných.

avatar uživatele
channina
Uživatel od první verze | Cool level: 133 | Jackson 'Jax' Teller
18. 10. 2013 / 18:46:22 (před 10 roky)
off

No jéje, co jste čekali, vždyť je to CW... A jako pohádka zatím dobrý :)

What's meant to be, eventually will be.
avatar uživatele
VanThomass
Uživatel od první verze | Cool level: 30 | Nathan Ford
18. 10. 2013 / 19:41:39 (před 10 roky)
off

Tak nakonec docela koukám na kladné hodnocení, které tenhle skoro "odepsaný" seriál dostal. Teď jsem na to zvědav ještě víc :-D

avatar uživatele
corine
Dlouholetý uživatel | Cool level: 31 | des. Walter 'Radar' O'Reilly
18. 10. 2013 / 22:12:03 (před 10 roky)
off

To nikoho nezarazily ty moderní šaty Mary a jejích dvorních dam na té svatbě? Vždyť vypadaly, jako by vypadly z nějakýho středoškolskýho plesu. Ani jedna z nich neměla žádné rukávy, v té době by působily spíš jako děvky, než dámy. A taky je opravdu velikánskej rozdíl mezi irskou (i britskou) a franzcouzskou architekturou (i podnebím), kontinentální architektura je jiná, než ta z ostrovů. I přes celkem pěknej park to na mě vůbec nepůsobí jako Francie. Celkově je to spíš takový mile hloupoučký. Ne, že by to bylo špatný, ani mě to nezklamalo, ale zas to nijak moc nepřekvapilo, i když šanci tomu určitě dám.

Já už tu nejsem!
avatar uživatele
Anetka888
Uživatel od první verze | Cool level: 49 | Chip
19. 10. 2013 / 01:36:12 (před 10 roky)
off

Tak mně se to líbilo. Bylo to takové milé. Od CW žádné drama ani nečekám a i ta hudba se mi k tomu líbila.
A šatů Mary na svatbě jsem si všimla, hrozně se mi líbily a přišly mi docela moderní no. :D

"Let's put a smile on that face!"
Editováno: 1x | Naposledy: 19. 10. 2013 / 01:37:14
avatar uživatele
Kikušák
Dlouholetý uživatel | Cool level: 14 | Emma Swan
19. 10. 2013 / 11:22:30 (před 10 roky)
off

Za tento seriál asi najviac ľudí hlasovalo že to bude prepadák a ako tak pozerám vaše hodnotenie, tak sa mi zdá že má zo všetkých noviniek najviac percent :D

avatar uživatele
Em.
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
19. 10. 2013 / 11:46:28 (před 10 roky)
off

Nad oblečením jsem se taky dost pozastavila ale co už. Když pominu pár nedostatků tak se mi to vážně líbilo, hodně.

Em
avatar uživatele
Sovička
Dlouholetý uživatel | Cool level: 16 | Number 6
19. 10. 2013 / 23:02:50 (před 10 roky)
off

Než jsem se na tento seriál podívala, tak jsem si myslela, že ani nezvládnu dokoukat pilotní díl a o to víc jsem pak byla překvapená. Seriál na mě působí sice víc moderně než historicky, to mi ale nevadí, protože historii moc nemusím a takhle je to pro mě zatím velmi koukatelné. :-)

Editováno: 1x | Naposledy: 19. 10. 2013 / 23:04:25
avatar uživatele
ufonka
Uživatel od první verze | Cool level: 20 | Zipper
20. 10. 2013 / 12:47:11 (před 10 roky)
off

Kdo čekal nějaký historický dokument, musí být zklamaný. Jenže tohle není dokument, ale přece zábavný seriál ve stylu CW. Mně se to líbilo, bylo to milé a splnilo to má očekávání.

avatar uživatele
Montes27
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
20. 10. 2013 / 12:48:48 (před 10 roky)
off

Podle trailru mě to nijak zvlášť neuchvátilo, ale kvůli dobře vybrané musice jsem se na to rozhodla podívat a opravdu mě to natchlo. Samozřejmě, že kdo očekává historické drama podobné jako the wight queen nebo Tudorovce či Borgias tak bude sklamaný. CW takovýhle věci prostě nedělá.
CW jasně řeklo, že se nebude jednat o historické drama, řekli, že to má pouze námět v historii, ale jinak si to naprosto předělali (např.: postava Bashe (Sebastian)vůbec neexistovala a přitom je jednou z hlavních postav). Ale pro milovníky CW seriálů to bude určitě moc dobrá volby. Seriál je totiž plný intrik, tajemství, zrady, nástrah, trochu i té nadpřirozenosti, různých románků a zřejmě i pro CW už klasický milostný trojúhelník. Seriál rozhodně doporučuji, protože nudit se opravdu nebudete!!!

avatar uživatele
mikalana
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
21. 10. 2013 / 14:38:03 (před 10 roky)
off

No, z historického hlediska nic moc, ale kupodivu se mi to docela líbilo. Tajná postava s pytlem na hlavě je trochu směšná, ale je, docela mě zajímá, kdo to bude, a co s tím lesem. Jak zaznělo v recenzi, je tu dobrá moderní hudba a kostými, nicméně ty fakt nejsou dobové, připomínají spíš Pretty little liars. Jedna z dvorních dam měla v podstatě přes šaty koženou vestičku, lol.

A k tomu historickému pozadí, kdyby to někoho zajímalo, a drobným nejasnostem...

Důvod, proč při vítání Mary stojí nejdřív král s milenkou, je historický. Jindřich II. miloval celý život jen jednu ženu, Dianu de Poitiers, o pár let starší než on, velmi inteligentní, původně provdanou, která se mu podvolila až po smrti svého manžela, předtím ho cca 10 let napínala a byla jen jeho duchovní přítelkyní. Dítě s ní neměl, Sebastian je historický nesmysl, jinak ale Diana měla přednost a Kateřina de Medici stála v pozadí, hrála šedou myš a čekala na svou příležitost. Ví se, že to byla Diana, kdo přiměl Jindřicha II. spát s jeho ženou, aby měli potomky, jinak by Kateřinu jako neplodnou poslali do kláštera, on by se znovu oženil a možná by přišla krásnější manželka, která by ho zaujala víc. Jindřich II. jí byl věrný a ta scéna, jak dovádín s dvorní dámou, je vzatá ze života jeho otce, Františka I., což byl chlípník, který zvedal všechny sukně, co potkal.

A kdyby vás zajímalo historické pozadí ještě víc... historické spoilery... :)

Mary se provdala za Františka, následníka trůnu, nicméně ten zemřel poté, co se napil studené vody po tenisu, zřejmě otrávené, podal mu ji sluha královny. Tím skončil čas Mary, čili Marie Stuartovny, ve Francii a vrátila se do Skotska, kde to teda moc nevyhrála, po letech uprchla, zajala ji Alžběta, panenská královna Británie, byly sestřenice, a nechala ji popravit za spiknutí, se kterým nejspíš neměla moc co dočinění. Jindřich II. zemřel na třísku, která se mu při turnaji dostala do oka. K moci se dostala Kateřina de Medici jako regentka svých dětí, které nicméně jedno po druhém umíraly. Její dcera Markéta, čili Margot, je slavná množstvím milenců, nicméně provdala se za Jindřicha IV. Navarrského, který se poté stal francouzským králem. Období vlády Kateřiny de Medici je období hugenotských válek, čili vyvražďování katolíků s protestanty, právě Jindřich IV. je ukončil Ediktem nantským, který hugenoty toleroval, btw prakticky to nejsou protestanti, ale kalvínisti. Kateřina de Medici je známá tím, že své protivníky trávila, ne otravovala :), tehdy byly moderní jedy všeho druhu, v kapesníčku, rukavičkách, šatech, pudřence, takže se asi můžeme těšit na spoustu smrtí, jeden z jejích synů se rád oblékal do ženských šatů, toho bych v seriálu taky ráda viděla. :) Zvlášť v nějakém moderním outfitu :)

Editováno: 2x | Naposledy: 21. 10. 2013 / 15:10:28
avatar uživatele
Klik
Dlouholetý uživatel | Cool level: 12 | Dale
21. 10. 2013 / 23:09:40 (před 10 roky)
off

Neviem prečo, ale mne sa trailer páčil :) Musím priznať že ma niečo také v sebe, čo sami zapáčilo. A po prezretí prvej časti... Ma to dostalo :D ... Páčilo sa mi to, až priveľmi :) ..Hovorila som že tomu šancu dám ..a som strašne rada, že som sa nesklamala :D

“Kidneys! I've got new kidneys. I don't like the color!”
avatar uživatele
Mescalamba
Uživatel od první verze | Cool level: 4 | Vince Masuka
23. 10. 2013 / 05:31:08 (před 10 roky)
off

..tak tohle byl hodně intenzivní kulturní šok. :D Proti tomuhle vypadají i TVD jako realistický seriál.

No když si odmyslím, že realita teda nebude, tak je to dobré. Hudbu sem rozdýchával asi půlku dílu, ale nakonec se mi zamlouvá (snad se nebude to samé opakovat dalších 21 dílů). Člověku to trošku vleze pod kůži.

Je to béčko, ale tak krásně ujeté a přehnané béčko, že je to vlastně dobré. :D Podobné věci většinou vídám spíš u filmů, že je něco tak mimo, až je to dobré.

Dokument BBC to není, ale zábavné to je. Tudíž se asi kouknu i na další díly..


Ale je to teda nářez. :D

avatar uživatele
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
23. 10. 2013 / 22:07:07 (před 10 roky)
off

mikalana: když už jsi to tu všechno musela vypsat (kdo chce rychle, zná wikipedii, což jsi beztak udělala ty, kdo složitě, spíš si přečte knížku), tak ses trochu sekla. francise nikdo neotrávil. měl kdesi na hlavě vřed (v uchu nebo kde), který ho zabil.

Fruiko: někdo asi sledovaldivokého anděla :D

mně se to líbilo a to z několika důvodů:
+ znáte v časopisech "hledej pět rozdílů"? tady můýu hledat mezi seriálem a skutečnou historií celých 42 minut. kdy naposledy jsem se tak bavila? už jenom ty šaty, za které by snad všechny dámy musely buď do nevěstince nebo do kláštera (ta jedna měla korzet na šatech. to ani dneska nenosí ženské podprsenku na tričku.), nebo používání zásadně křestních jmen i u chlapa, co chtěl královnu znásilnit :D. obvykle se vztekám, ale tady je toho tolik a podáváno tak naivně, že se vyloženě bavím.
+ přesto se divím, jak občas hodí něco celkem dost založené na skutečnosti (např. ten colinův kousek nebyl úplně výmysl, zmíněný nostradamus, poznámka královny o tom, že se jí stala díky prachům, metresa, dvorní dámy nejsou sice 4 marie, ale aspoň 4...)
+ jsou už dvě věci, které nás čekají, pokud seriál nezruší, na které se těším.
po těch kecech v pilotu se nemůžu dočkat, až se mary zamiluje do sebastiana a francisovi se to nějak donese. ten výraz bude k nezaplacení. řekněte, že ne? jako ne že bych už fandila bashovi, pořád ho mám v živé paměti z tudorovců, kde dojem moc neudělal (díky blbé roli, ne herectví), a kdo ví, jestli ho kvůli tomu vůbec budu mít ráda, ale karma je mrcha.
četla jsem rozhovor s autorkou a prý myslí na to, že za dva roky francis po svatbě umře (no cca). opravdu jsem zvědavá, jak z toho vybruslí, poněvadž prakticky hned po tom mary míří zpátky do skotska, protože další královna vdova už není na dvoře zrovna žádaná.

p.s.: máte tam napsáno, že mary je jeho manželka.

Editováno: 1x | Naposledy: 23. 10. 2013 / 22:07:37
avatar uživatele
mikalana
Dlouholetý uživatel | Cool level: 8 | Kryton
25. 10. 2013 / 11:42:08 (před 10 roky)
off

Ševčo, promiň, ale fakt jsem to na wiki nečetla, mám bc. z dějepisu a snad budu mít i brzy mgr., kdysi jsem se o tohle období hodně zajímala, teď jsem spíš na moderní dějiny, četla jsem desítky monografií, historických studií atd., zemřel na píštěl, jak píšeš, píše se to např. i v knize "Francouzští králové a císaři novověku od Hartmanna, ale zase jiné knihy upozorňují na situaci, co jsem popsala já, myslím, že to byl životopis Františka I. od Dufresneho. Jo, je divné, že by matka otrávila své dítě, ale ve faktografii, ne románech, se zmiňuje i tahle verze a podle mě není vůbec nemožné, že v seriálu se František omylem napije vody pro Marii nebo tak něco a že to tam použijí. A pokud ti přijde, že co jsem napsala prve, vypadá na wikinu, protože je to samý bulvár, tak o to tu přece jde. K čemu se tu budu vypisovat s bratry de Guise, politikou vůči Anglii atd., když v seriálu asi nebudou a navíc to většinu běžných a nehistorických diváků nezajímá? Psala jsem to jen proto, že se tu někdo divil, proč je Kateřina v pozadí, tak jsem si řekla, že to osvětlím.

Editováno: 1x | Naposledy: 25. 10. 2013 / 11:43:25
avatar uživatele
Exredaktorka
Redaktor | Cool level: 68 | Charlie Harper
25. 10. 2013 / 16:36:04 (před 10 roky)
off
mikalana napsal(a):

Ševčo, promiň, ale fakt jsem to na wiki nečetla, mám bc. z dějepisu a snad budu mít i brzy mgr., kdysi jsem se o tohle období hodně zajímala, teď jsem spíš na moderní dějiny, četla jsem desítky monografií, historických studií atd., zemřel na píštěl, jak píšeš, píše se to např. i v knize "Francouzští králové a císaři novověku od Hartmanna, ale zase jiné knihy upozorňují na situaci, co jsem popsala já, myslím, že to byl životopis Františka I. od Dufresneho. Jo, je divné, že by matka otrávila své dítě, ale ve faktografii, ne románech, se zmiňuje i tahle verze a podle mě není vůbec nemožné, že v seriálu se František omylem napije vody pro Marii nebo tak něco a že to tam použijí. A pokud ti přijde, že co jsem napsala prve, vypadá na wikinu, protože je to samý bulvár, tak o to tu přece jde. K čemu se tu budu vypisovat s bratry de Guise, politikou vůči Anglii atd., když v seriálu asi nebudou a navíc to většinu běžných a nehistorických diváků nezajímá? Psala jsem to jen proto, že se tu někdo divil, proč je Kateřina v pozadí, tak jsem si řekla, že to osvětlím.

no ono o každé postavě historie se dá spekulovat, že mohla zemřít na něco zákeřného. často se i spelukovalo, dokud se nevykopala hrobka a neudělala se pitva. ovšem pokud na to není důkaz, tak je to bulvár hodný akorát amerických trháků. v životopise marie stuartovny jsem četla, jak u jeho smrtelné postele musela sedět dny, zatímco mu ten vřed hnisal (ona byla dost cíťa a následný odchod z francie pro ni byl prakticky zničením života, tak si na to dobře stěžovala). kdyby umřel na další ze svých nemocí, tak ten jed mohl vypadat jako jedna z nich, ale i když nejsem zrovna doktor, tak mi nepřipadá, že otrava a vřed vypadají stejně. ale máš pravdu v tom, že tady jsou schopní to tam narvat.
no tak to s tou kateřinou je něco, co nehistorici nejspíš neví, ale psát celý jejich život mi připadalo už značně nadbytečné.

avatar uživatele
Remi
Dlouholetý uživatel | Cool level: 24 | Alan Harper
26. 10. 2013 / 00:35:16 (před 10 roky)
off

Pilot se mi líbil. Je to příjemný seriál a tvorbu CW mám rád, takže tomu dám šanci. Postava Nostradama je super.

Seriálový a filmový fanatik se zalíbením v scifi a fantasy tvorbě. Jsem ale otevřený jakémukoliv žánru, když mě dokáže něčím zaujmout. Tipy na kvalitní seriál velmi rád uvítám!
avatar uživatele
Veronika.4444
Dlouholetý uživatel | Cool level: 2 | Jake Harper
26. 10. 2013 / 15:47:18 (před 10 roky)
off

uvidíme uslyšíme a pak rozhodneme

avatar uživatele
dagsoftware
Dlouholetý uživatel | Cool level: 28 | Timothy McGee
28. 10. 2013 / 00:34:23 (před 10 roky)
off

Celkom zaujímavá vec.
Čo sa mi páči: doba, prostredie, herci, ...
Čo sa mi nepáči: rozhodne hudba - až príliš moderná, z diaľky inšpirovaná starou hudbou, ale aj tak sa tam nehodí. Rozhodne by som privítal skôr autentickú hudbu na dobové nástroje.

Nesúhlasíš? Trhni si!
avatar uživatele
VanThomass
Uživatel od první verze | Cool level: 30 | Nathan Ford
2. 11. 2013 / 18:40:39 (před 10 roky)
off

Tak konečně jsem se prokousal k pilotu a musím říct, že to vypadá prozatím zajímavě a pokud ty "záhady" budou mít nějké logické vysvětlení, tak tím lépe. Jediné, co mi trochu vadí, jsou ty kamarádky Mary, ty byly v pilotu docela otravné a vypadají až moc mladě.