9. 11. 2013

ZE: Kontroverzní drama od CW

ZE: Kontroverzní drama od CW

CW si plánuje na svá bedra přibrat nový projekt nazývaný ZE, který se věnuje dosti kontroverznímu tématu – transsexualitě. Za projektem stojí brooklynský spisovatel Kyle Jarrow s výkonným producentem Michaelem Londonem. Ti projekt popisují jako otevřené a osobité rodinné drama o texaském teenagerovi, který je uvězněný v ženském těle. Jeho rozhodnutí u lidí vzbudí zřejmou kontroverzi, když všem oznámí, že je transsexuál a svůj život teď bude žít jako muž, nikoliv jako žena. To způsobí krizi identity i u zbytku rodiny a on si uvědomí, že je na tom zřejmě mnohem lépe než oni.

ZE produkuje CBS TV Studios a název je odvozen od termínu pro člověka, u kterého není specifické pohlaví – místo „on“ (angl. he), nebo „ona“ (angl. she) se o něm ve třetí osobě vyjadřujeme jako o „ze“ (čteme /ziː/). Navzdory tomu, že jsme měli možnost na televizních obrazovkách vidět několik transsexuálních postav – za zmínku stojí například postava Rebeccy Romijn v seriálu Ugly Betty – tohle by bylo poprvé, kdy by taková postava zaujímala hlavní roli. Jarrow je známý právě pro tato kontroverzní témata, za svůj divadelní snímek A Very Merry Unauthorized Children’s Sci­entology Pageant získal v pouhých 24 letech cenu OBIE.

Mimo jiné napsal scénář k filmu Armless, který měl v roce 2010 premiéru na Sundance festivalu, a dále také k nezávislému filmu Saint Janet, na který se můžeme těšit už příští rok. Co se jeho seriálové tvorby týče, nedávno pro stanici FX vyvinul s produkční společností Philipa Seymoura Hoffmana policejní drama Inside, a pro MTV dobrodružné drama Nowhere. Jarrow, kterého reprezentují CAA a Madhouse Entertainment, je zpěvákem rockové kapely Sky-Pony. Věnuje se i divadlu, v nejbližší době se chystají premiéry jeho her Ana, American Dream a Noir.


Co říkáte na takový nápad? Dali byste tomuto seriálu šanci?

(Zdroj: deadline.com)

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře8zobraz všech 8 příspěvků
ragelly

ragelly

Je tu opět ta část roku... :D Teď to bude do února samý vývoj a od února do dubna samý pilot :D
před 10 roky
Maarti

Maarti

Což o to, zajímavé to je, ale nejsem si jistá, jestli bych na to koukala.. A co teprve já, ale Amíci..??
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

no právě. oni toho vyvíjí 2x tolik, než vlastně potřebují, takže pak přijde nějaký hlavoun a rozhodne, co...
před 10 roky
Další články k tématu