14. 11. 2013

Další televizní komiks od tvůrce Walking Dead?

Sláva Walking Dead (nedávno obnoveného pro pátou sérii) je tak veliká, že když autor předlohy, Robert Kirkman, oznámil vydání svého nového komiksu Outcast (vyjde v roce 2014), tak se hnedle všechny televizní stanice pustily do souboje o televizní práva. Vítězem se stal Cinemax s tím, že si zatím objednal scénář k pilotu s námětem ze světa exorcismu.

Komiks a potenciální seriál sledují osudy Kyla Barnese, který je již od dětství sužován tím, že je „posedlý“. Nyní se jako dospělý vydává na duchovní cestu, na které chce nalézt odpovědi na své otázky. Jenže to, co pomalu odhaluje, může znamenat konec života na zemi, jak ho známe.

Do psaní scénáře se pustí Kirkman osobně. Bude to jeho první zkušenost s psaním scénáře k pilotu. Jinak se přeci jen raději věnuje komiksům a v poslední době má co dělat i jako producent. Kromě zmiňovaného zombie Walking Dead se podílí i na adaptaci Thief of Thieves pro AMC a Clone pro Universal Television.

Cinemax tímhle nákupem pokračuje v budování vlastní stáje seriálů. Kromě Banshee má ještě svůj úplně první původní seriál Strike Back (obnoveno pro čtvrtou závěrečnou řadu) a na rok 2014 si chystá The Knick od Stevena Soderbergha a Clivea Owena.


Jste zvědaví na nový seriál podle komiksu slavného Roberta Kirkmana? A má vůbec šanci překonat Walking Dead?

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Líbilo se? Tak to dej vědět světu! 
Fruiko

Lukáš Nedvěd

Autor je zakladatelem SerialZone.cz a velkým fanouškem seriálů stanic AMC a FX. Mimo seriálů miluje komiksy, (audio)knihy, vaření, Lego, hádanky a zvrácený humor. Díky tomu všemu potřebuje, aby den měl 30 hodin.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
ufonka

ufonka

Tenhle seriál mě hodně zajímá, určitě bych se na něj dívala. Ale Walking Dead asi hned tak nic nepřekoná.
před 10 roky
Další články k tématu