28. 11. 2013

HBO chystá adaptaci knihy od Francise Scotta Fitzgeralda

HBO chystá adaptaci knihy od Francise Scotta Fitzgeralda

HBO pravděpodobně doufá, že svou adaptací naváže na úspěch, který zaznamenal film Velký Gatsby, a tak zvolila od stejného autora méně známou knihu. Jedná se o poslední a zároveň i nedokončenou knihu Francise Scotta Fitzgeralda s názvem The Last Tycoon (v České republice vydané pod názvem Poslední magnát).

Děj se odehrává ve třicátých letech minulého století a inspiruje se životem filmového producenta Irvinga Thalberga, který ve studiu rychle stoupá po žebříčku moci. Brzy musí čelit vlastnímu učiteli, jehož postavu Fitzgerald původně založil na šéfovi studia MGM Louisi B. Mayerovi. Děj satiricky zobrazuje prostředí filmových studií a ateliérů v Hollywoodu, jejichž produkty jsou servírovány tisícům Američanů.

A není to poprvé, co se tento příběh dočká zpracování. V roce 1976 natočil Elia Kazan film Poslední magnátRobertem De Nirem v hlavní roli. Nyní dostal přípravu scénáře na starost Billy Ray, který je také podepsán jako scénarista například u hitu Hunger Games nebo novinky s Tomem Hanksem Captain Phillips.


Co říkáte na připravovanou adaptaci? Četli jste knihu? Líbila se vám? Máte rádi knihy od Fitzgeralda?

Líbil se ti článek? Máš rád seriály a bavilo by tě o nich psát podobné novinky? Do našeho týmu článkařů hledáme nové posily. Pokud umíš anglicky a máš zájem o kredity navíc, napiš na ragelly@serialzone.cz nebo na SerialZone zprávu uživatelce ragelly, pošleme ti podrobnější informace.

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Pajky

Pajky

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Exredaktorka

Exredaktorka

To by bylo dobré, ale asi z toho nic nebylo.
před 9 roky
Další články k tématu