18. 12. 2013

Hawaii Five-0: Půjde kvůli němu CBS k soudu?

Hawaii Five-0: Půjde kvůli němu CBS k soudu?

Stanice CBS se v lednu bude muset potýkat s žalobou, která se týká seriálu Hawaii Five-0. Čelí obvinění z toho, že tento reboot stejnojmenné klasiky z roku 1968 nasadila na obrazovky s ignorací vlastnictví vysílacích práv.

Žalobu podal agent talentů, George Litto. Soudce ustanovil datum slyšení na 21. ledna 2014. Uznal, že CBS měla jasné vědomí o tom, že Littovi patří část práv na značku Hawaii Five-0. Litto nyní požaduje 10 milionů dolarů, které mají pokrýt jeho ztráty, jelikož není výdělečný z profitu rebootu.

Pro seriál je tento krok jen jedním z mnoha. Letos v lednu soudce uznal obhajobu stanice a ze žaloby ji stáhnul. Nicméně v červenci si to rozmyslel a CBS do žaloby opět zahrnul poté, co byl soud ujištěn o tom, že právní bitva nad Hawaiiem je ohledně peněz, ne ohledně práva na pokračování seriálu (neboli jeho vysílání nebude tímto soudem ovlivněno). V září bylo stanici zamítnuto odvolání.

Litto tvrdí, že ho stanice schválně vyřadila z vyjednávání o novém seriálu. Po smrti tvůrce původního seriálu, Leonarda Freemana, v roce 1974 se jeho vdova dohodla s Littem a převedla na jeho jméno část práv na tuto značku.


Hawaii Five-0 stanici dělá trable navíc. Přesto by jeho vysílání nemělo být ovlivněno. Myslíte, že stanice dokáže tyto dvě věci oddělit, nebo soud přispěje k dřívějšímu ukončení seriálu?

Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
akyf

akyf

Hlavně aby se to nedotklo vysílání samotného seriálu! Herce i samotný seriál jsem si oblíbila, takže by...
před 10 roky
Drunk_Queen

Drunk_Queen

Holt peníze ovládají svět...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

takže on pro seriál v životě nic neudělal. jen přesvědčil chudáka vdovu, aby na něj přepsala práva. a...
před 10 roky
Další články k tématu