24. 12. 2013

Novinka roku: Playlist!

Snad jste si nemysleli, že bychom vám k Vánocům nedali žádný dárek?! SerialZone představuje novou funkci: Playlist.

Novinka roku: Playlist!

Vánoční náladu jsme sobě i vám přinesli již prvního prosince, kdy jsme spustili serialzoní advent. Ten se u vás setkal s mimořádným zájmem, ze kterého máme opravdu velkou radost. Mnoho z vás prokázalo výborný důvtip a musíme se přiznat, že jste nás překvapili. Hned na začátku bylo každopádně v plánu na Štědrý den překvapit zase vás a odměnit vás všechny za báječnou podporu, kterou nám vyjadřujete celý rok.

Jak jistě všichni víte, letos na jaře jsme přišli s poměrně zásadní novinkou. Tou byla hudba v seriálech. Po sérii nových her z poslední doby se tak nyní můžete seznámit s další funkcí na SerialZone, která s hudbou úzce souvisí. Je jí hudební Playlist. Playlist v našem podání je něco jako seriálové rádio. V tuto chvíli nejde samozřejmě o klasické rádio, k dispozici toho máte ale víc než dost. A kdo ví, třeba nás brzy uslyšíte i v nějakém podcastu komentovat seriálové dění, líbilo by se vám to? Pamatujte, u nás musíte být vždy ve střehu! :-)

O čem to je?

Každopádně zpět k samotnému Playlistu. Hledali jste někdy podkres pro nějakou nutnou činnost, kterou je třeba uklízení, psaní seminárek nebo učení? Tak teď už dál hledat nemusíte, v podstatě u nás už můžete i bydlet :) Mrkněte se hezky na stránku, zaposlouchejte se a pokud chcete, můžete si začít přidávat písničky, které se vám budou líbit, mezi své oblíbené. Ty si později budete moci snadno dohledat a přehrát v osobním playlistu.

Samozřejmě bychom to nebyli my, kdybychom nepřidali k základní funkci i nějaké cool doplňující informace. U každé přehrávané písničky pod videem se můžete v záložce „Relevantní“ dočíst, jaké další písničky tento interpret nazpíval, nebo třeba jaké jiné songy zazněly v daném seriálu. Pokud vás tedy zaujme vám neznámý interpret, lehce si od něj právě tímto způsobem můžete dohledat další skladby.

Jak se můžu zapojit?

Jak vás známe, hned přemýšlíte o tom, jak nám můžete co nejvíce pomoct při rozšiřování playlistové nabídky. Odpověď je jednoduchá: Přidávejte hudbu k epizodám! Jak jsme již dříve řekli, Playlist je pevně vázaný právě na písničky u jednotlivých epizod. Pokud se vám tedy nějaký song líbil a rádi byste ho poslouchali, přidejte ho k epizodě, navíc k tomu dostanete i příjemnou kreditovou odměnu.

O tom, jak správně vkládat písničky k jednotlivým epizodám, jsme vám psali v tomto článku – nemůžete se splést!

Playlist si může naladit každý z vás, ať už jste registrovaní pravidelní návštěvníci, nebo jste k nám zavítali náhodou a účet tu zatím nemáte. Registrovaní a přihlášení uživatelé mají samozřejmě výhody, můžou si skladby oblíbit a filtrovat své zamilované, což nepřihlášení fanoušci nebudou moct. Playlist bude každopádně fungovat všem.

To samé dokola?

Ani náhodou! Jak jsme již zmínili v předchozí podkapitole, písničky v Playlistu se generují z přidané hudby k epizodám. Pokud se tedy budete chtít nechat překvapit a necháte si náhodně přehrávat celou databázi, čeká na vás v tuto chvíli více než 621 hodin hudby! Kdybyste tedy chtěli poslechnout vše, co máme v databázi, museli byste nepřetržitě poslouchat 26 dní. Myslím, že lze s jistotou říct, že tento Playlist se vám jen tak rychle neohraje, co říkáte?

Samozřejmě ale chápeme, že co člověk, to jiný vkus. Proto jsme pro vás připravili i filtry, pomocí kterých si budete seriálovou hudbu užívat ještě více. Můžete mít samozřejmě zvoleno náhodné přehrávání všech dostupných skladeb, ale to rozhodně není všechno. Kromě toho lze také zvolit přehrávání pouze oblíbených skladeb nebo písniček ze zvoleného seriálu. Oblíbené skladby jsou přehrávány v náhodném pořadí, zatím jej nelze měnit. Pokud byste rádi poslouchali stále něco nového, pak právě pro vás je možnost vyfiltrovat si skladby přidané za poslední týden.

Jak se nám Playlist pořádně rozjede, v nabídce se objeví možnost zvolit si žebříček nejpopulárnějších skladeb daného týdne. Půjde o písničky, které si do oblíbených přidalo největší množství uživatelů. Pokud tedy rádi posloucháte líbivé a mainstreamové melodie, tato filtrační funkce je vám jako šitá na míru. Chystáme pro váš samozřejmě ještě spoustu dalších funkcí, jen si počkejte.

Ovládací prvky

Jsme si vědomi toho, že někdo by mohl na začátku tápat, proto se ještě zmíním o tom, co znamenají jednotlivé ikonky pod videem. První šipka slouží pro přeskočení aktuálně hrané skladby na další. Srdíčkem si skladbu přidáte mezi oblíbené. Pokud si ji následně budete chtít znelíbit, můžete tak učinit v záložce Tvůj playlist na řádku s písničkou nebo opětovným klepnutím na srdíčko (oblíbená skladba má srdíčko červené, novým klepnutím se změní zpět na modré). Poslední ikonkou je popelnice, která slouží na nahlášení nefunkční písničky, v jiném případě prosím na tuto ikonku neklepejte. Po pravé straně pak máte seznam, kde si můžete zvolit, jakým způsobem má SerialZone vaše písničky přehrávat.

Kdo za tím stojí?

Jako byste to ještě netušili. Za nápad opět můžete děkovat Fruikovi a megawirovi. Jarddos pro vás připravil skvělou grafiku. A v neposlední řadě patří velký dík našim neúnavným doplňovačům hudby, HonZajsovi000, Thierrymu14, Furiantovi a mnoha dalším, díky kterým máme v databázi tak velký výběr skladeb.


Tak šup, na co čekáte? Běžte se zaposlouchat do seriálových melodií! Veselé Vánoce vám všem přeje tým SerialZone :-)

Přehrávání hudebních videí na SerialZone respektuje autorská práva a řídí se platnými pravidly serveru Youtube.com, která jsou na zmíněném webu k dispozici k nahlédnutí.

Pokud máte problém s tím, že vám chybí některá položka v menu, zkuste kombinaci ctrl+f5.

Tohle přeci nemůžeš ostatním zatajit. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře70zobraz všech 70 příspěvků
Iveta Kovářová

Iveta Kovářová

Děkuji ... úžasný nápad ... hned se na to vrhnu :)
před 10 roky
erika.chytilova

erika.chytilova

Je to super... byla sice jen otázka času než sem něco takovýho dáte ale fakt moc díky.... :-) určitě to...
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

obvykle preferuju svou hudbu, ale většinou ji mám z nějakých filmů/seriálů, tak vyzkouším.
před 10 roky
Další články k tématu