11. 1. 2014

Hej, SerialZoňáci, mám koukat na Enlisted?

Midseason se stále rozjíždí. Další novinkou je komedie Enlisted. Stojí za váš čas?

Enlisted je nová komedie stanice FOX, která je nasazena na páteční večery. Konkurenci má od 9:30 v podobě Hawaii Five-0 (CBS) a Grimm (NBC).

Dnes v tipovačce není co řešit. Všechny týmy shodně hlasovaly pro zrušení. I vy jste si zrušení odtipovali, konkrétně 64 % z vás.

Tak o co jde?

V kostce? Dvacetiminutovka o Policejní akademii z vojenského prostředí. Pete Hill je nadaný voják v Afghánistánu, který ale praští svého nadřízeného a za trest je převelen do výcvikového střediska na Floridě. Tam dostane na starost skupinku vojáků, kteří prostě nemůžou být větší loseři. V této skupince jsou i Petovi dva bráchové, kteří mu dokážou pěkně zpestřit život.

Uvidím známé tváře?

Určitě pár lidí budete znát alespoň podle obličeje, když už ne jménem. V hlavní roli se objeví Geoff Stults, který si střihl hlavní roli ve spin-offu Bones, The Finder. Jeho brácha Chris Lowell je Loganův konkurent Piz z Veronicy Mars. Druhým bráchou je Parker Young ze Suburgatory.

Seriál vymyslel a zrealizoval Kevin Biegel, který se podílel i na tvorbě Cougar Town.

Trailer by byl?

Byl :-)

A bude se mi to teda líbit?

Záleží, co máte rádi. Pokud žerete Policejní akademii (hlavně první díl), tak určitě. V Enlisted ale najdete také pár podobností s Cougar Town nebo Scrubs, především co se týče toho celkového pocitu.

Herci jsou sladcí, možná až moc, ale dokážou pobavit. Hlavně Parker Young své štěněčí oči dělá naprosto přesvědčivě.

Další plusové body seriál musí dostat za prostředí – konečně tu jednou je komedie, která se neodehrává v pokoji bytu nebo v kanceláři!

Tolik pozitiv, je vůbec něco, co by chtělo zlepšit?

Minimálně v prvním díle se příliš nezasmějete. Budete se usmívat, ale do kolen vás dostane jen máloco. Navíc, rozjezd je pomalejší, druhá půlka dílu byla o poznání lepší (zábavnější) než ta první.

A v neposlední řadě… ruce na hlavě, to je prostě divné.

A jaký je váš ortel, SerialZoňáci?

ragelly

Na to, jak jsem byla z traileru natěšená, se taková sláva zase nekonala. Po prvních deseti minutách jsem měla chuť to vypnout a nedodívat se. Je pravda, že druhá polovina byla o poznání lepší, ale i tak jsem to čekala o pár úrovní jinde.

Herci jsou ok, jejich postavy ale potřebuju vstřebat. Bráchové jsou rozdílní, ale všichni tři v určité chvilky v pilotu dokážou jít dobře na nervy. Lowell je sexy, jen kdyby z něj nebyl takový bručoun! Nervy mi ale tečou z Younga, nevím, jestli se u jeho mimických grimas mám smát, nebo brečet. Pro mě osobně je to až moc přehnané, chtělo by to ubrat páru. Na druhou stranu nemůžu říct, že bych je nesnášela, v rámci celé loser jednotky to zvláštně funguje, i když ne tak dobře, jako v Policejní akademii.

Docela mě mrzí, že i tady půjde o romantickou aférku, tentokrát s kolegyní – drsnou vojandou. Kdyby se spíš soustředili na to, co všechno ti loseři můžou ve výcvikovém táboře zpackat, bavila bych se víc.

Nevím, jestli má Enlisted šanci na přežití, myslím, že spíš ne. Každopádně jsem zvědavá, co se v té jedné sérii bude řešit. Seriálu šanci dám, ale s rezervami.

+ Florida, prosluněné prostředí
+ scény seržanta černocha, hlavně ta s baseballovou pálkou
+ podobnost Policejní akademii

- slabší děj
- ruce na hlavách
- budoucí romantická zápletka

Moje hodnocení pilotu: 60 %
Fruiko

No zázrak se nekoná. Máme tu další bandu loserů ne nepodobnou těm z Back in the Game. Jenže tentokrát to nejsou děti (i když se tak chovají), ale vojáci. Pokusy o vtipy se pohybují okolo obvyklých klišé (tlusťoch, supervojanda, atd.) a nějaký povedený vtip se v pilotu vyskytuje asi tak často, jako bílý roztomilý králíčci uprostřed bitevní vřavy. Naopak morální poučení nechybí.

+ má to jen 20 minut

- těch 20 minut vám bude stejně připadat jako 40
- nepříjemné vedlejší postavy

Moje hodnocení pilotu: 20 %

Tak co, dáte Enlisted šanci dostat se do vašeho watchlistu? A pokud už jste viděli, tak jaké jsou vaše klady a zápory první epizody?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Elanne

Elanne

Mě se to líbilo. Tři fešáci v uniformě mi ke štěstí stačí :-)) Je to stejné jako loňské 1600 Penn -...
před 10 roky
Addie

Addie

Mně se seriál velmi líbí, pobaví a je v něm cosi milého místy. Myslím, že ho zruší, ale je to škoda.
před 10 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

Nevím, kdo vám psal obsah, ale to není výcvikové středisko. Je to normální americká základna a postavy jsou...
před 9 roky
Další články k tématu