26. 1. 2014

Mocný čaroděj navštíví NBC

Mocný čaroděj navštíví NBC

NBC pracuje na programovém složení na sezónu 2014–2015 a má spoustu nových projektů. Nejdříve oznámila, že plánuje hranou verzi Petra Pana a hned vzápětí zveřejnila záměr na adaptaci muzikálu The Sound of Music s hlavní hvězdou Carrie Underwood. A nyní programový ředitel Bob Greenblatt řekl na panelu TCA, že stanice si objednala dva nové seriály – Emerald City a The Slap. O připravovaném projektu ze země Oz jsme vás již informovali dří­ve.

"Očekáváme tento projekt někdy uprostřed sezóny a předpokládáme, že bude mít okolo deseti epizod. Ale kdo ví? Emerald City nakonec může mít epizod i víc, pokud budeme cítit, že jsme správně ponořeni do příběhu a show se ubírá tím správným směrem. A díky L. Franku Baumovi a jeho slavné knižní sérii (The Wonderful Wizard of Oz) máme dost materiálu, aby seriál mohl běžet klidně i pět let, řekl Greenblatt.

Emerald City je popisován jako „dramatický a moderní remake“. Příběh se soustředí na tvrdohlavou dvacetiletou Dorothy Gale, která je nevědomky poslána do země Oz, kde se ocitá uprostřed epické, krvavé bitvy.

Výkonnými producenty jsou Matt Arnold (Video Game High School) a Josh Friedman (Terminátor: Příběh Sáry Connorové, Šestej smysl).

The Slap je osmidílná minisérie. Zaznamenává sled událostí, které následují potom, co jeden muž plácne nevychované dítě jiného páru na rodiném grilování. Tento nevinný incident přeroste v masivní rodinný spor, jenž odhaluje skrytá tajemství. Nakonec jedna facka povede až k soudnímu líčení a rodina se začne rozpadat.

Scénáře se ujal Jon Robin Baitz (Alias), Bratři a sestry). Baitz bude seriál také produkovat společně s Walterem Parkesem, Laurie MacDonald, Tedem Goldem a Tony Ayresem.

NBC poprvé zadala The Slap do vývoje v říjnu 2012 a jejich představou byla zhruba osmidílná série. Seriál je založen na australské verzi, která je zase adaptací románu Christose Tsiolkase.

Tyto objednávky přicházejí v době, kdy se stanice NBC přesouvá spíše k celoročnímu plánování originálních programů ve snaze konkurovat kabelovým stanicím.


Těšíte se na novou adaptaci Čaroděje ze země Oz, nebo se obávate moderního pojetí?*

Fungujeme na liky! Motivuj nás! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu