1. 3. 2014

Sasha Alexander: Nové epizody Rizzoli & Isles a Frostův osud

Sasha Alexander: Nové epizody Rizzoli & Isles a Frostův osud

Seriál Rizzoli & Isles stanice TNT se po dlouhé pětiměsíční pauze vrátil na televizní obrazovky. Zbývá odvysílat ještě posledních pár epizod ze 4. série, která bude zakončena 18. března. Poté bude následovat další pauza a v létě se mohou fanoušci těšit na novou sérii, která bude mít celkem 15 epizod. U těch bude mít hlavní slovo nová showrunnerka, Jan Nash, která svůj Twitter bombarduje fotkami ze zákulisí, takže se určitě nezapomeňte podívat.

Herečka Sasha Alexander, která hraje v dramatu sečtělou doktorku Mauru Isles, si našla čas ve svém nabitém programu, aby si s novináři o seriálu pohovořila. Zmínila se o nadcházejících epizodách, o svých oblíbených epizodách, o Mauřině budoucnosti i o svém zesnulém kolegovi Lee Thompsonu Youngovi.

Rizzoli & Isles je zpět. Na kolik epizod se tuto zimu můžeme těšit?
Na čtyři. Pátá série začne počátkem léta, ale přesné datum ještě neznáme.

V poslední epizodě se případ točil kolem klauna, který unášel děti. Chtěli jste, abych měla noční můry?
Víte co? Klauni opravdu nahání hrůzu. Jsou děsiví. I během natáčení této epizody jsem si říkala: „Božínku, máme tady klauna na útěku.“ Ano, muže, který je oblečený jako klaun. Je to spojeno s únosem z roku 1988, který se v Bostonu tenkrát stal. A také je zpátky Casey (Chris Vance) a společně s Jane (Angie Harmon) teď ve svém vztahu řeší vážnější věci. A ty mají vliv i na Mauru. Snaží se přijít na to, jaký dopad to bude mít na jejich přátelství a to jste v tom díle mohli vidět.

Minulý rok jsme tragicky přišli o Lee Thompsona Younga, který byl nedílnou součástí celého obsazení. Můžete trošku naznačit, jak se s tím seriál vypořádá a jak bude příběh pokračovat bez jeho postavy, detektiva Barryho Frosta?
Ve třech ze čtyř epizod, které se budou vysílat, ho ještě uvidíte. Tam ještě bude a potom se ztrátou jeho postavy budeme zabývat v páté sérii, která má premiéru na začátku léta.

Budeme se více setkávat s Mauřinými příbuznými?
Ano. Sharon Lawrence se opět vrátí jako Mauřina biologická matka a bude chtít zlepšit svůj vztah s dcerou. Pak je tam také její dědeček, otec Paddyho Doylea; to byla opravdu podařená epizoda. A u Rizzoliových se vždycky něco děje. Přijde mi to až komické, někdy něco natáčíme a druhý den si připadám, jako bych pracovala na úplně jiném seriálu. Točí se scény kolem případu, a pak se zabýváme osobními životy a to vždycky zavání nějakým rodinným dramatem. Tímto mě natáčení strašně baví, protože přeskakujeme mezi různými styly. Někdy si připadám jako v seriálu Three's Company. Opravdu.

Dočká se Maura nějaké lásky?
Já doufám. Ale ne. V těchto posledních epizodách určitě ne, ale v páté sérii bych jí to přála. Podle mě se pro ni v této sérii někdo najde.

Psala jsem si s několika fanoušky a všichni milují vaše sarkastické dialogy a škádlení mezi Maurou a Jane. Spousta se jich ptala, zda je to všechno ve scénáři nebo občas i improvizujete?
Ne, všechno je to ve scénáři. Opravdu. Myslím, že jsme obě do svých postav tak zainteresované, že víme, co by skutečně řekly a co už ne. Takže když nám to nejde přes pusu, tak si to trochu poupravíme, to ano. Ale většinou je to opravdu ve scénáři. Pátou sérii natáčíme zatím třetí týden a je to skvělý pocit, když mám se svou kolegyní takovou úžasnou chemii. Vžijeme se do svých postav, jdeme na plac a je na tom něco kouzelného, protože ne vždy máte to štěstí, občas si prostě nesednete. I nám se někdy stane, že se nám nějaká scéna nedaří, ale jakmile na tom zapracujeme, tak se dostaneme do bodu, kdy jsme s ní nakonec spokojené.

Máte nějakou oblíbenou epizodu nebo dějovou linku, která pro vás něčím vyniká?
Jedna z mých nejoblíbenějších epizod, která u mě vniká, je ta, kdy Maura a Jane předstírají před Janiným kamarádem Giovannim, že jsou pár, protože Giovanni nechce dát Mauře pokoj. Z nějakého důvodu byla tato epizoda opravdu ikonická. Vozily jsme se v červeném kabrioletu a za zády jsme měly muže, který nám nevěřil, že jsme skutečně spolu. To mi přišlo opravdu vtipné. U této epizody jsem se vážně nasmála. Přišlo mi, že jsem v televizi nic nepodobného neviděla. Tahle u mě opravdu vyniká.

Minulou sérii jsem si nesmírně užívala natáčení epizody, ve které Maura skončí ve vězení, když je podezřelá z vraždy. To byla chytře promyšlená epizoda a opravdu se povedla. Bavilo mě se na to dívat. Miluju epizody, kde můžeme sledovat postavy v situacích, ve kterých by se za normálních okolností nikdy neocitly.

Pracujete i na nějakých jiných projektech?
Na Sundance Film Festivalu se promítal film The Girl from Nagasaki, ve kterém hraju. Režíroval ho Michel Comte (pozn.: ve filmu si zahrál i její manžel, Edoardo Ponti). Jde o moderní adaptaci Madame Butterfly. To jsem si užila. Jinak na ničem jiném nepracuji. Udělala jsem si volno, abych se mohla věnovat svým dětem. Mám rozepsanou knihu pro děti a nadcházejícího půl roku budu natáčet Rizzoli & Isles.

Můžete nám prozradit ještě něco, co nás v seriálu čeká?
Myslím, že ve vztahu Jane a Caseyho se to bude přiostřovat, což způsobí, že Jane i Maura budou muset učinit pár rozhodnutí. Na to dojde. A také dojde na nějaké rodinné drama. Řekla bych, že teď všechny postavy prozkoumáváme hlouběji a zaměřujeme se na různé směry, kterými by se jejich životy mohly ubírat. Některá pouta se ještě více posílí. Mám pocit, že tyhle milované postavy teď poznáváme o něco hlouběji.


Jste rádi, že je Rizzoli & Isles zpět ve vysílání? Jak podle vás tvůrci vyřešili Frostův odchod? Čí osudy vás zajímají nejvíce a jaké zápletky byste chtěli vidět v nové sérii?

Líbilo se? Tak šiř tuto zprávu do světa! 
Gabik.029

Gabik.029

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře2zobraz všechny 2 příspěvky
akšuram

akšuram

už se nemůžu dočkat 5. řady! zbožňuju tenhle seriál! Maura a Jane! něco jako Booth a Kůstka :P
před 10 roky
Nathaniell

Nathaniell

Taky se těším, rizzles mi vždycky skvěle zvednou náladu :-) Sasha a Angie jsou ve svých rolích naprosto...
před 10 roky
Další články k tématu