11. 3. 2014

SARS: Finále True Detective boří rekordy

SARS: Finále True Detective boří rekordy

Ať už bude v (oficiálně nepotvrzené) druhé sérii True Detective (Temný případ) hrát kdokoliv, očividně se bude muset hodně snažit, aby dostál laťce, která byla nastavená první řadou.

Čísla sledovanosti z nedělního finále jsou na světě a šéfové HBO si spokojeně hvízdají. Epizoda získala series high s celkem 3,5 miliony diváků, což je o 50 procent více, než kolik lidí sledovalo před dvěma měsíci premiérový díl.

Když se navíc v rámci první série vezmou v potaz čísla sledovanosti během celého týdne, naroste True Detective průměrně k 11 milionům diváků. Jde tak o nejlépe sledované nové drama HBO od roku 2001, kdy se představil seriál Six Feet Under (Odpočívej v pokoji).

Kromě fanoušků sledujících online přišly ráno zprávy o tom, že nápor zájemců o sledování online v neděli v noci shodil službu HBO GO. Stream byl během noci chvíli nedostupný kvůli množství připojení.

I když seriál na své obnovení stále čeká, nikdo o něm nepochybuje. Výborná sledovanost a chvála ze strany kritiků vedla k nové smlouvě s tvůrcem Nicem Pizzolattem. Už nyní se ví, že druhá řada bude mít nový příběh a jiné herecké obsazení.


Překvapil vás tak velký úspěch True Detective? Co říkáte na finále a celkově na první sérii? Může být druhá řada stejně kvalitní?

Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
ragelly

ragelly

jj, proto se tam bavíme o novince, ne obecně o seriálu :) čísla to jsou lepší než u první...
před 10 roky
katka.p

katka.p

jejda, to máte pravdu. Nedávno jsem četla článek o sledovanosti HBO a právě ta Hra mi nějak ulpěla...
před 10 roky
jukab

jukab

I když seriál nesleduju, tak Woodymu to moc přeju!
před 10 roky
Další články k tématu