7. 4. 2014

SARS: HBO usedá na trůn!

SARS: HBO usedá na trůn!

Není divu, že včera večer spadlo americké HBO GO! Premiéra čtvrté řady Game of Thrones (Hra o trůny) se stala nejsledovanější epizodou stanice HBO za posledních sedm let!

Díl si za včerejší večer pustilo skvělých 6,6 milionů diváků. Toto číslo zaznamenává neuvěřitelný 52 procentní nárůst oproti počtu diváků, kteří si před rokem zapnuli premiéru třetí řady (4,37 milionů). S tímto číslem se Game of Thrones řadí na druhé místo co do počtu diváků v celé historii stanice. První pozice stále náleží finálovému dílu The Sopranos, který sledovalo 11,9 milionů fanoušků.

V porovnání s poslední epizodou třetí řady (5,4 milionů) si Game of Thrones polepšil o plných 23 procent. Celkově za večer se počet diváků vyšplhal až na 8,2 milionů.

První díl čtvrté řady bude celý měsíc k dispozici zdarma a bez registrace na HBO GO a na Youtube. Samozřejmostí je originální znění a české titulky!

Další čísla:

Premiéra novinky Silicon Valley, která se vysílala po GoT, získala 2 miliony diváků. Jde tak o nejlepší premiérový výsledek půlhodinové komedie stanice od roku 2009, kdy s 2,8 miliony diváky začínal Hung. Jen pro porovnání: Nedávno obnovená novinka Looking začínala s 338 tisíci diváky.

Třetí série Veep zaujala 955 tisíc diváků. Jde tak o pokles 20 procent oproti premiéře druhé řady (1,2 milionů) a 3 procenta oproti finále série (985 tisíc).


Už jste viděli GoT? Jak jste s epizodou spokojeni? Čekali jste více akce? A kde jste koukali?

Líbilo se? Tak dej palec. Nebo plusko! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
TheOneandOnly

TheOneandOnly

Musím říct, že první díl čtvrté série se opravdu povedl. Jestli to takhle pujde dál, tak se opravdu máme na...
před 10 roky
Desperate houseman

Desperate houseman

Díl byl skvělý, strašně rychle utek. Už jen 9 :( :D
před 10 roky
Failer

Failer

Konečně nějaký důvod těšit se na pondělí! :) Díl byl super, asi jeden z nejlepších ze všech, nemůžu se...
před 10 roky
Další články k tématu