25. 5. 2014

5 nejočekávanějších novinek léta 2014

Další sezóna je za námi, což znamená jediné. Léto! Které novinky nám budou zpříjemňovat dlouhé letní večery? Přinášíme kvintet těch s největším potenciálem.

5 nejočekávanějších novinek léta 2014

Opět je tu léto. Jakožto správní seriáloví maniaci se však těšíme nejen na sluníčko, vodu a prázdniny, ale také na letní seriály. Pěkná várka se nám jich brzy vrátí, což se dočtete na začátku června v našem každoročním přehledu Na co koukat v létě. Nicméně stejně jako každý rok, i letos se představí několik novinek, které budou soupeřit o místo v našem watchlistu. A věřte, že několik z nich nevypadá vůbec špatně.

V dnešním článku jsme pro vás s využitím tv.com hrubě projeli síto letních novinek a připravili žebříček pěti seriálů, které bychom vám rádi představili a doporučili ke zhlédnutí.

Novinek samozřejmě bude premiérovat mnohem více, kompletní přehled vám přineseme v již zmíněném článku Na co koukat v létě, tak buďte trpěliví :-)

5. Extant

Kdy a kde? Od 9. července každou středu na CBS
Kdo? Halle Berry, Josh Malina, Camryn Manheim, Goran Visnjic, Hiroyuki Sanada
O čem to je? Astronautka se vrátí domů po třináctiměsíční sólo misi ve vesmíru. Tehdy zjistí, že je těhotná, a nikdo samozřejmě nemá tušení, jak k tomu došlo. Oplodnil ji neviditelný mimozemšťan? Vzala si sebou zmražené spermie? Odpověď snad zjistíme během první série. Kromě této situace může být zvláštní také to, že má tato žena doma syna-robota, který je přesvědčený o tom, že se blíží apokalypsa.
Proč to sledovat? Protože to zní tak šíleně, až se to prostě musí vidět!

4. Manhattan

Kdy a kde? Od 27. července každou neděli na WGN America
Kdo? John Benjamin Hickey, Olivia Williams, Daniel Stern, Ashley Zukerman, Rachel Brosnahan, Katja Herbers
O čem to je? Nacházíme se v malém odloučeném městečku v New Mexicu v roce 1943. Žijí zde vědci, kteří společně pracují na přísně tajném projektu, ze kterého vzejde první atomová bomba na světě.
Proč to sledovat? Má to super trailer! Navíc myšlenka toho, že tyto rodiny, které žijí izolovaně v tak malém prostoru, musí chránit jedno z největších světových tajemství, vypadá na zajímavé drama. Mohl by z toho být nový hit léta.

3. The Leftovers

Kdy a kde? Od 29. června každou neděli na HBO
Kdo? Justin Theroux, Amy Brenneman, Christopher Eccleston, Liv Tyler, Michael Gaston, Charlie Carver, Max Carver, Chris Zylka, Carrie Coon
O čem to je? Příběh se odehrává v době, kdy dvě procenta lidské populace z ničehonic zmizí. Spousta šílených věcí se stane během toho, když se pozůstalí snaží vyrovnat se svými ztrátami.
Proč to sledovat? Tento projekt od HBO je stejně (ne-li více) očekávaný, jako jarní novinka True Detective). Tohle bude novinka pro masy; všichni o tom budou mluvit, prostě „must-see-TV“.

2. Halt and Catch Fire

Kdy a kde? Od 1. června každou neděli na AMC
Kdo? Lee Pace, Scoot McNairy, Mackenzie Davis, Kerry Bishé, David Wilson Barnes, Toby Huss
O čem to je? Dlouho předtím, než lidé začali v kapsách nosit smartphony, texaská Silicon Prairie hostila soutěž o kontrolu nad rozvíjejícím se průmyslem osobních počítačů. Příběh se odehrává v osmdesátých letech. Technologický vizionář se spojí s inženýrem a společně začnou byznys, který se následně stane neskutečně významným.
Proč to sledovat? První seriál, který se dotkne jedné z nejdůležitějších historických událostí za posledních 40 let. Navíc to bude nabité společnostními intrikami a riskantními praktikami. Navíc se do televize vrací miláček z Pushing Daisies!

1. The Strain

Kdy a kde? Od 13. července každou neděli na FX
Kdo? Corey Stoll, David Bradley, Kevin Durand, Mia Maestro, Ben Hyland, Jonathan Hyde, Sean Astin
O čem to je? Upíři! Ale ne sexy upíři, ale STRAŠIDELNÍ upíři. Po sérii upírských útoků v New Yorku musí jeden vědec přijít na to, jak je zastavit.
Proč to sledovat? Seriál je založen na románové triologii od Guillerma del Tora. Upíři se konečně dostanou pryč z lavic středních škol, místo toho se nám usídlí v našich nočních můrách. Stanice zatím vypustila do světa několik záhadných teaserů, podle kterých usuzujeme, že půjde o jeden z nejodvážnějších a nejstrašidelnějších seriálů vůbec.

Líbilo se? Tak nebuď labuť a sdílej! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře35zobraz všech 35 příspěvků
bajam1

bajam1

bože to oko je nechutné :D
před 9 roky
B.K.Fan

B.K.Fan

Těším se na The Strain.Četla jsem všechny 3 díly knížky podle které to má být a vypadá to hodně...
před 9 roky
Yanek1

Yanek1

Když to shrnu, tak je to jedno promo Halle Berry. Takovejch rádobytrháků, který jsou trháky jen proto, že...
před 9 roky
Další články k tématu