4. 6. 2014

Na Showtime horor nekončí!

Na Showtime horor nekončí!

Po pár dnech prodlužovacího/ru­šícího klidu dnes kabelová stanice Showtime prolomila ticho, když oznámila, že se její novinka, hororové drama Penny Dreadful, dočká druhé série! Ta bude obsahovat deset epizod, tedy o dvě více než série první. Seriál se vrátí v roce 2015.

Penny Dreadful v hlavní roli s Joshem Hartnettem a Evou Green předkládá příběh doplněný o klasická hororová monstra včetně Frankensteina, Doriana Greye nebo Draculy. Seriál pochází od na Oscara trojnásobně nominovaného Johna Logana, který napsal scénář ke všem osmi epizodám první řady.

„Seriál je zajímavou kombinací žánrových možností. Jde zároveň jak o nádherné historické kostýmní drama, tak o opravdu strašidelnou hororovou show,“ řekl David Nevins, prezident Showtime. „Otázkou bylo, zda jsme schopni vytvořit žánrový seriál, který pro Showtime dává smysl a který dokáže zaujmout do té míry, jakou čekáte od našich nejlepších dramat. John Logan splnil vše.“

Seriál v lednu 2013 přeskočil pilotovou fázi a dostal od stanice přímou objednávku na první sérii. V květnu se představil 872 tisícům diváků, měl tedy lepší start než Homeland nebo Masters of Sex. Pilot k Penny Dreadful byl navíc již dva týdny dostupný na internetu a seriál neměl slavného předskokana, narozdíl od dvou výše zmíněných dramat.

Prstíčkem škrábeme, hezky koukáme, po liku toužíme. 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře10zobraz všech 10 příspěvků
kacka.irena

kacka.irena

viděla jsem všechny díly, ale pořád nemám ucelený názor. Někdy je ta atmosféra skvělá, linka zajímavá. Ale...
před 9 roky
dudys

dudys

super, potěší, ale dalo se to čekat :)
před 9 roky
Andrea Lee

Andrea Lee

Určite si nenechám ujsť jedinú epizódu, pre fanúšikov viktoriánskych hororov (no nie len pre nich) povinnosť!
před 9 roky
Další články k tématu