18. 6. 2014

Roland Emmerich znovu otevře Hvězdnou bránu!

Roland Emmerich znovu otevře Hvězdnou bránu!

Když byl před 20 lety natočen film Stargate (Hvězdná brána), režisér Roland Emmerich a scenárista Dean Devlin počítali s dalším pokračováním. V původní filmu hráli hlavní role Kurt Russell (plk. Jack O’Neil) a James Spader (Dr. Daniel Jackson).

Z filmu se stal velký hit, který po světě vydělal téměř 200 miliónů dolarů. Tvůrci tak samozřejmě chtěli natočit další části, společnost MGM jim ale zhatila plány, odkoupila práva a my jsme díky tomu mohli od roku 1997 sledovat jeden z nejpopulárnějších sci-fi seriálů vůbec – Stargate SG-1 (Hvězdná brána), na který volně navazovaly seriály Stargate: Atlantis (Hvězdná brána:Atlantida), Stargate: Universe (Hvězdná brána: Hluboký vesmír), a animovaný Stargate: Infinity.

Nejslavnější ale zůstala původní SG-1. Běžela rovných 10 let, hlavní roli plk. O’Neilla si zahrál Richard Dean Anderson a geniálního Dr. Daniela Jacksona pak Michael Shanks. Následovaly 2 filmy, spousta knižních pokračování i her. Po skončení SGU (Stargate: Universe) se zdálo, že svět hvězdné brány se definitivně uzavřel.

Loni na podzim se ale objevily zprávy, že se oba tvůrci původního filmu nevzdávají naděje na pokračování, které si představovali a že plánují někdy v budoucnu natočit filmovou trilogii. My dnes můžeme říci, že se jim sen splní. Před několika málo dny se objevilo na stránkách Gateworld oznámení, že se Emmerich a Devlin dohodli s partnerem Warner Bros na zcela nové filmové trilogii Stargate. MGM se u novinek bude zabývat produkcí, Roland Emmerich znovu usedne do režisérského křesla a Dean Devlin bude tentokrát se zástupci MGM Jonathanem Glickmanem a Warnerem Gregem Silvermanem filmy produkovat. Kdo bude psát scénář zatím není známo.

Na nějaké závěry o tom, jakým směrem se budou filmy ubírat, je každopádně příliš brzy. O restartu se nejspíš bavit nemůžeme, žádné takové informace nejsou k dispozici, ale kdo ví. Může to být pokračování původního filmu, příběh z vesmíru, jak ho známe my spolu s postavami ze seriálů nebo úplně nový příběh. Pokud by se film točil okolo událostí z prvního filmu, znamenalo by to, že by se vesmír Hvězdné brány takový, jaký ho známe díky seriálům, úplně změnil. Tvůrci se právě již během vysílání seriálů nechali slyšet, že se jim vytvořený vesmír nelíbí a že to není ta představa, jakou měli o pokračování „jejich“ Stargate. Teď na druhou stranu promluvili o tom, že přehodnotili několik posledních let, takže ve filmech se můžou, ale také nemusí objevit postavy a znaky ze seriálů a filmu. Zkrátka se necháme překvapit.

Budou nás každopádně napínat dost dlouho. Ačkoliv byla trilogie oficiálně oznámena, jen tak se jí v kinech nedočkáme. Oba tvůrci jsou teď dost zaneprázdnění – Emmerich pracuje na historickém dramatu Stonewall a na Dnu nezávislosti 2, který zavítá do kin nejspíše v létě roku 2015 nebo 2016. První film ze světa Stargate asi tedy nebude uveden dříve než v roce 2018.

Emmerich i Devlin prohlásili, že se svého dítěte, které našlo cestu domů, nemohou dočkat. Po 20 letech se tak Stargate vrací zpět ke kořenům.


Těšíte se na novou trilogii? Kam si myslíte, že se bude příběh ubírat? Přáli byste si spojitost se seriálem?

Magnetky na kliknutí. 
Odyssea

Odyssea

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře18zobraz všech 18 příspěvků
ESESEL

ESESEL

Ach jo. Proč to musí dát zrovna jim? Tedy, nechápejte mě špatně, jak dorazí do kin, budu první ve frontě na...
před 9 roky
Bludimirka

Bludimirka

Já bych brala ukončující film všech třech sérií. Slibovali to také, měl tam hrát R.D.Anderson, měli prý...
před 9 roky
LenkaTalaskova

LenkaTalaskova

Tak toto bych velmi uvítala.
před 9 roky
Další články k tématu