12. 7. 2014

Chasing Life: Milostný trojúhelník se formuje

Chasing Life: Milostný trojúhelník se formuje

Toto léto, přesně 10. června 2014, odstartoval na stanici ABC Family nový seriál Chasing Life sledující příběh mladé ženy April, která má všechno na dosah, ale přece jen může všechno najednou ztratit, neboť jí právě diagnostikovali leukémii. Novinka má za sebou zatím jen 5 dílů, takže jestli jste je ještě neviděli, tak to napravte, ale dále nečtěte, přinášíme Vám totiž rozhovor s tvůrcem, který mimo jiné rozebírá, na co se dále můžeme těšit.

Tak tohle byla intenzivní epizoda.

(Směje se.) To ano. Jelikož máme 10 epizod, tak tohle byla naše zvratová epizoda uprostřed řady.

Proč to tajemství z ní vynutit a nenechat na April rozhodnutí, kdy s tím vyjde na světlo?

Abychom zdůraznili její popírání. To, co je tak zajímavé na tomto seriálu, je to, že to není pouze o někom, kdo se potýká s rakovinou, ale je to o mladém člověku, kterého tato nemoc postihla. Když vám je lehce po dvacítce, cítíte se nepřemožitelně, myslíte si, že se vám nemůže stát nic zlého. Což je vidět v Aprilině rozhodnutí neřešit to a nechat si to pro sebe tak dlouho, jak jen to bude možné. Po tomto dílu se z toho stane velký problém, aby přijala, že tohle je teď její život. Bude muset učinit rozhodnutí, která lidi v jejím věku nedělají.

Vím, že April nechce, aby se celý její život točil okolo rakoviny, ale vypadá to tak, že nemá na výběr.

Přesně tak. Je tu jedna věc, která vypluje na povrch, na kterou se moc těšíme. Předtím, než April začne s chemoterapií, jí Leo poví, že by ji to mohlo učinit neplodnou, takže ve 24 letech stojí před rozhodnutím, že jestli chce někdy děti, měla by si zmrazit svá vajíčka. Nejen v pracovním životě se snaží něco dokázat, než to bude narušeno agresivní léčbou, kterou si musí projít.

Páni. Takže to zasáhne každý aspekt jejího života.

A také její milostný život. Leo ji o tom informuje, což je sblíží ještě víc, když vezmeme v potaz, že oba mají rakovinu.

Mluvíme tady o regulérním milostném trojúhelníku?

Směřuje to tímto směrem a dokud bude tajit rakovinu před Dominicem, bude to nadále ohrožovat jejich vztah, za který je tak ráda. Ale pak tu je Leo, se kterým má něco společného a který jí nejvíc rozumí. Čelí své smrtelnosti společně.

Název Chasing Life zní mnohem více pozitivně než Terminales, což je mexická show, na které je to založeno. Bylo to záměrné, aby to vyznělo nadějněji?

Určitě. Shodili jsme ze stolu velmi brzy, aby se to stále točilo okolo toho, že žijeme jen jednou a já nevěděl, jak bych z tohohle mohl udělat několik řad. A pak, jak jsme mluvili s lidmi, kteří se s rakovinou roky a roky léčili (…) a na to jsme se chtěli soustředit, ne jen na to, co se týká smrti.

Který z členů rodiny April bude mít nejsilnější a možná nejpřekvapivější reakci na to, že má rakovinu?

Myslím si, že Brenna je ta, která má největší reakci. Silně na nás zapůsobilo to, jak se Brenna v pilotu pubertálně chovala, ale pak zjistila Aprilino tajemství a nechala si ho pro sebe. Naučí se být silná, aby byla pro April oporou. Chceme pořádně prozkoumat jejich sesterské pouto, což je pěkné, neboť to přináší novou dynamiku do jejich vztahu.


Zaujal vás tento seriál, těšíte se na další díly?

Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře3zobraz všechny 3 příspěvky
weunka2101

weunka2101

ono to bude mít jet 10 epizod? Na wiki i imdb je psané 20/21
před 9 roky
KatieB

KatieB

Co jsem se dočetla, tak původně bylo objednáno 13 epizod a později doobjednáno dalších 7. Snad to tak...
před 9 roky
shellan

shellan

Výborný seriál. Snad bude pokračovat bylo by to fajn
před 9 roky
Další články k tématu