19. 7. 2014

BBC America se chystá na vlastní Hru o trůny

BBC America se chystá na vlastní Hru o trůny

Znáte to. Někdo s něčím začne a nakonec je to velký hit, který by si rád vyzkoušel v té či oné vlastní obměně každý. O tom, jak se MTV zaměřila na knižní sérii Shannara, jste se od nás dozvěděli vcelku nedávno. Další, kdo se chce svézt na vlně popularity knižních sérií ožívajících na televizních obrazovkách, je BBC America.

Stanice vypustila tiskovou zprávu, ve které oznamuje, že spojila své síly s Carnival Films, což je společnost, která produkovala například Downton Abbey. Zaměřily se na knižní sérii od Bernarda Cornwella, která se v originále jmenuje The Saxon Stories, ale je také známá pod názvem The Warrior Chronicles. V Česku vychází jako Kronika válečníkova. První kniha vyšla v roce 2004 a série zatím není u konce – podobně jako je tomu s Písní ledu a ohně od George R. R. Martina. Další (v pořadí osmá) kniha nesoucí titul The Empty Throne (Prázdný trůn) by měla vyjít letos na podzim, takže pokud bude první seriálová série úspěšná, materiálu na další řady je více než dost.

Seriál by se měl jmenovat The Last Kingdom (Poslední Království). Příběh se odehrává v roce 872 a vypráví příběh různých království, která se rozprostírají na území dnešní Anglie a která se musejí vypořádat s hrozbou v podobě bojechtivých vikingů. Hlavní postavou je Uhtred, který díky Vikingům osiřel a ti ho potom vychovali jako jednoho ze svých. Během své výpravy skrz zemi sužovanou válkou bude bojovat se svými dvěma identitami. Narozdíl od jiných středověkých fantasy, The Last Kingdom slibuje, že půjde čistě o historickou beletrii, která zahrne i Alfreda Velikého – muže, který jako první sjednotil Anglii.

Pro Bernarda Cornwella to není první knižní série, která zaujala seriálové tvůrce. V roce 1993 se začal vysílat dobrodružný historický seriál Sharpe, který se udržel na obrazovkách dlouhých a úspěšných patnáct let. Hlavní postavu, britského vojáka za časů napoleonských válek, zde hrál Sean Bean, který později zazářil i jako Eddard Stark v Game of Thrones.

Scénáře se ujme Stephen Butchard (House of Saddam, Good Cop).


Co si myslíte o tom, že by se teď spousta stanic ráda přiživila na popularitě Game of Thrones? Zaujal vás příběh The Last Kingdom? Znáte knihy Bernarda Cornwella?

Já rád sdílím, on rád sdílí, ty rád sdílíš! 
Dadulinka

Dadulinka

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
Miramar

Miramar

Nejsem na Cornwella zrovna odborník, ale Kronika válečníkova...
před 9 roky
Dadulinka

Dadulinka

Aha, tak to už jsem moudřejší. Holt se nesmím tolik spoléhat na tetičku Wikipedii... :)
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

No já jsem si taky u toho článku říkala, že je to nějaké divné. Uvažuju, že si předlohu přečtu a našla...
před 9 roky
Další články k tématu