20. 7. 2014

CW dosud a co bude dál

CW dosud a co bude dál

Crossovery, rušení i spoilery byly na seriálovém menu během pátečního panelu stanice CW na akci TCA (Television Critics Association) s ředitelem stanice Markem Pedowitzem.

Prvním tématem k diskuzi bylo drama Beauty and the Beast, konkrétně důvod, proč byl tento seriál s ratingem u bodu mrazu prodloužen pro třetí sérii. Pedowitz seriál označil jako „velmi fanouškovsky založený“ a „velmi mezinárodně sledovaný“. Ve zkratce: „Objednali jsme novou řadu, protože je to pro všechny výdělečný seriál.“ Dále prozradil, že tvůrci si nebyli jistí prodloužením, když psali finále druhé řady. Pedowitz pochválil tvůrce za vytvoření skvělého finále, ať už by se jednalo o season nebo series finale.

A co se bude ve třetí sérii řešit? „Vincent a Catherine jsou veřejně pár, musí si zvykat na společný život. Vincent je lékař, dostane zpátky svou licenci.“ Kromě toho dojde také ve skoku v čase mezi finálovým dílem druhé řady a premiérou trojky.

Další informace:

Spin-off k Supernatural, který byl letos ve hře, nebyl úplně to pravé, co by si vedení přálo. Nicméně stanice je ochotná zkusit další spin-off. Nyní čeká, s jakým konceptem přijdou tvůrci původního seriálu. „Líbil by se mi spin-off k Supernatural na naší stanici,“ řekl Pedowitz.

Na fanoušky Supernatural čeká speciál. „Je to odměna fanouškům, kteří seriál podporují posledních devět let. Vezme vás zpět v čase. Přidá komentáře herců a tvůrců, bude to zábava. Shrne, co se za posledních devět let stalo.“

Pedowitz popřel, že by umístění Hart of Dixie na pátek znamenalo, že se seriál blíží ke konci. „Letošní sezónu budeme mít 10 epizod, těšíme se, až uvidíme, co se stane.“ Po panelu se pak vyjádřil, že producentka seriálu Leila Gerstein plánuje, že na Zoe Hart čeká eventuálně těhotenství.

Na otázku, zda Pedowitz bral ohled na stížnosti fanoušků Star-Crossed, když se rozhodoval mezi zrušením a prodloužením, odpověděl: „Dostal jsem 90 krabic těstovin. Oceňujeme fanoušky a vše, co dělají, jen jich nebylo tolik, aby tento seriál mohl pokračovat. Nicméně oceňujeme jejich vášeň.“

V budoucnu nás čekají další crossovery mezi The Vampire Diaries a The Originals. Pedowitz k tomu řekl, že přijdou, „když to bude přirozené“.

Nové drama Jane the Virgin se na CW objeví proto, že „má hlavní hrdinku, která dokáže upoutat divákovu pozornost“. Pedowitz již dříve spolupracoval s producentem Benem Silvermanem, když pracoval na ABC na seriálu Ugly Betty, a chtěl něco podobného vytvořit i na CW. Ohledně tématu spárování seriálu s The Originals se Pedowitz vyjádřil, že i když tyto seriály nejsou tematicky stejné, Jane by mohla těžit z početného dámského publika, které bude koukat na The Originals.

„Objednali jsme druhou řadu The Carrie Diaries ne úplně na základě ratingu, ale kvůli digitálnímu dopadu,“ řekl Pedowitz k tématu nyní již zrušeného prequelu k Sex and the City. „Nicméně potřebujete oba aspekty, jinak seriál nemůže vydržet. Byl jsem na tuto show pyšný. Opět měla výjimečně oddanou fanouškovskou základnu. Ale opět se tento seriál stal ekonomicky neudržitelným.“

Co se týče The Tomorrow People, „tento seriál prostě nedokázal zaujmout tolik fanoušků, v kolik jsme doufali, a to jak u televizních obrazovek, tak digitálně“.

Líbilo se? Tak to ukaž ostatním! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře6zobraz všech 6 příspěvků
Locke

Locke

Ale tak to o super finále řekl ředitel stanice. Je jasné, že ten nebude říkat: "No to finále...
před 9 roky
eve.blog

eve.blog

Trošku mě mrzí, že to těhotenství tam bude, protože jsem se těšila na vzájemné zbližování Zoe/Wada, ale...
před 9 roky
Brontofúzik

Brontofúzik

Tiež som tak na tom, že som prestala sledovať BATB, lebo ma prestalo baviť. Hoci neviem či to finále...
před 9 roky
Další články k tématu