28. 7. 2014

Comic-Con 2014: Ascension

Comic-Con 2014: Ascension

Další z novinek, které se na letošním Comic-Conu představily, byla minisérie kabelovky Syfy Ascension. Tvůrci tento prostor využili k představení zápletky seriálu odehrávajícím se v propracovaném prostředí vesmírné lodi, na níž se vytvořila třídní společnost s vlastními zákony a pravidly pro zajištění dlouhodobého přežití její posádky.

Děj se odehrává na palubě lodi jménem Ascension, která je roku 1936 vyslaná na svoji sto let dlouhou misi. Jejím cílem je založit ve vesmíru novou kolonii, která by zajistila přežití lidské rasy. Posádku lodi proto tvoří muži, ženy i děti. Jenže pak je na lodi za záhadných okolností zavražděna jedna žena a v důsledku toho začne mít posádka silné pochybnosti o tom, co je skutečným cílem jejich mise.

Na panelu se fanoušci také dozvěděli, na které herce se v této novince mohou těšit. V roli kapitána lodi Williama Denningera se představí Brian Van Holt (Cougar Town) a jeho dosti manipulativní manželku si zahraje Tricia HelferBattlestar Galacticy. Andrea Roth (Rescue Me) ztvární vedoucí lodní lékařku Juliet Bryce. V roli vedoucí astronomky Emily Vanderhaus se objeví Tiffany Lonsdale a její dceru Noru Bryce si zahraje Jacqueline Byers. V dalších rolích se mimo jiné představí P.J. Boudousqué, James Toback nebo Ryan Robbins.

Proč si tato novinka zaslouží pozornost

Tento seriál není pouze příběhem o skupině lidí, kteří cestují do nové vesmírné kolonie. Jejich cesta trvá celé století, takže posádka lodi tvoří svébytnou minispolečnost. Samotná loď je vlastně velmi propracované pětipodlažní masivní plavidlo. Herci se přitom shodli, že kulisy k natáčení byly mnohem propracovanější než co by očekávali na natáčení filmu. Celá loď byla navržená tak, aby napodobovala skutečné město, takže má na palubě dokonce i vlastní umělou pláž. Na lodi funguje dělení na sociální třídy s elitními vrstvami na horních a pracujícími třídami na spodních palubách. Veškerá manželství jsou dohodnutá a děti mohou mít obyvatelé lodi jedině tehdy, když jim to povolí speciální počítačový program. To všechno jsou opatření, která mají zajistit, aby se populace udržela pod kontrolou.

Tato minisérie bude mít premiéru 14. listopadu na Syfy.


Zaujala vás tato novinka?

Další díly seriálu
Líbilo se? Tak si to nenech jen pro sebe! 
corine

corine

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře5zobraz všech 5 příspěvků
aaaja

aaaja

Taky mi to připadá jako BSG, akorát za jiných okolností :D Zvědavá rozhodně jsem :)
před 9 roky
Liborias

Liborias

Loď postavená v roce 1936? A postavil ji Nikola Tesla? :-) Asi to bude spíš 2036, nebo 2136. I tak to...
před 9 roky
Exredaktorka

Exredaktorka

No já si spíš myslím, že přehodili 6 a 3. V traileru seriál vypadá jak něco ze šedesátek, jestli si pamatuju...
před 9 roky
Další články k tématu